Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Norway Now
This social element is not currently supported on the China site. This warning will not show on the front end.
Search
Aurlandsfjorden Aurlandsfjorden
Credits
Aurlandsfjorden.
Photo: Øyvind Heen - Visitnorway.com
Campaign
Partner
Ad

Ge dig ut och kör

Ta vara på närheten till Norge och åk på en spontan bilsemester. Att köra bil är ett av de bästa sätten att uppleva Norge.
Vilka dokument behöver jag?

Du behöver ett giltigt körkort från landet du bor i.

Obs! Om du planerar att hyra bil i Norge kan det vara bra att veta att många biluthyrningsfirmor kräver att du har haft körkortet i minst ett år.

Du kan läsa mer om körkort i Norge på Statens Vegvesens webbplats.

Bensin/LPG-stationer

Det finns mer än hundra LPG-enheter på olika bensinstationer över hela landet.

Den vanligaste anslutningen är en s.k. "Dutch bayonet", även om vissa använder vad som kallas en "Italian dish". Många stationer tillhandahåller en adapter så att du kan ansluta oavsett vilket system din bil har. Den bästa lösningen är kanske att köpa din egen adapter i Norge för cirka NOK 300.

Biluthyrning

Du kan hyr abil i alla städer och på alla flygplatser i Norge. Det är en god idé att boka i förväg, särskilt på sommaren. Observera att många biluthyrningsfirmor kräver att du har haft körkort i minst ett år.

Betalvägar och AutoPASS

Norges vägtullar (den s.k. bompengen) kan verka komplicerade så det är en god idé att ta reda på mer information innan du ger dig av. De flesta betalstationerna är numera automatiska. 

Enklast är det att registrera sitt bankkort för AutoPASS, så dras kostnaden automatiskt och du behöver inte bekymra dig om avgifterna under semestern.

Mer om bilresor i Norge

Upplev det själv

Hyr bil i Norge

×

Läs mer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad