Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Video Thumbnail - vimeo - Adventure Academy 2016 Video Thumbnail - vimeo - Adventure Academy 2016 Video Thumbnail - vimeo - Adventure Academy 2016
Video Thumbnail - vimeo - Adventure Academy 2016 Video Thumbnail - vimeo - Adventure Academy 2016

Adventure Academy

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Utbildning för äventyrslystna

Adventure Academy är en svensk äventyrsutbildning där deltagarna får lära sig om friluftsliv och överlevnad i vildmarken. År 2015 tillbringade 8 av 15 deltagare två veckor i Norge som en del av kursen, och 2016 förlades hela examinationshelgen till Rjukan i Telemark. Under en helg fick de paddla, vandra, göra en topptur, överleva i vildmarken och ha kul ihop.

På äventyr i Rjukan, Telemark

Lilla Rjukan med sina drygt 3000 invånare är kanske inte så känd för oss svenskar, men det är en spännande miljö med massor av möjligheter till roliga aktiviteter.

I området ligger också vad som sägs vara Norges mest fotograferade berg – nämligen den 1883 meter höga Gaustatoppen.

Telemark är mest känd för den historiska Telemarkskanalen, som konstruerades i slutet på 1800-talet. Kanalen omges av kullar och berg som sträcker sig hela vägen till den enorma nationalparken Hardangervidda.

Ta reda på mer om Rjukan och Telemark.

Isklättring i Rjukan

I Rjukan kan man bland annat prova klättring i frusna berg på vintrarna – det gäller att ha iskalla nerver bara. Se hur det går till i filmen här under:

 

Om Adventure Academy

Adventure Academy ger maximalt 20 deltagare möjligheten att lära sig hur man planerar och genomför sitt drömäventyr. Syftet med kursen är att inspirera och informera äventyrslystna hur man genomför sina egna drömäventyr i naturen.

Utbildningen hålls i Stockholm och har kurstillfällen ungefär en gång per månad. Ett eget sommaräventyr skall genomföras under utbildningen.

Läs mer på adventureacademy.se

Förra årets projekt

Här är ett par exempel på examensprojekt från förra årets Adventure Academy.

Brunostens hemlighet

Henrik gav sig iväg på turernas tur från Tromsø till Bodø via Lofoten (bilden nedan) i jakt på brunostens hemlighet. Han ville gå till botten med föreställningen vi svenskar har om att norrmännen alltid gå på tur.

En strand i Lofoten. Foto: Alex Conu/Visitnorway.com

Ta reda på vad han kom fram till – och hur det är med den där bruna osten – på Henriks hemsida och bloggen Henriks äventyr.

Pupper på tur

Tone och Kajsa paddlade, bloggade och fotade hela vägen från Nordkap till Lofoten – en resa på 900 kilometer som tog 50 dagar. Bilden nedan visar den ikoniska Nordkapsklippan.

Nordkapp. Foto: Bjarne Riesto - Visitnorway.com

Du kan följa deras väldokumenterade äventyr på deras blogg Pupper på tur, Facebook och Instagram.

 

Inspiration och äventyr i Norge

Man kunde ansöka till Adventure Academy 2017 fram till 30 september 2016. Om du inte vill vänta till nästa år kan du alltid börja fundera på ditt eget äventyr redan nu. Börja planeringen med våra förslag nedan!

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad