Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark
Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark.
Photo: Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Äventyr för de små

På sommarlovet ska man passa på att leka och ha kul. Här är våra bästa tips till semestern med familjens mindre medlemmar.

Krokodiler i Björnparken

Som om det inte räcker med björnar, älg och lodjur – i mars 2016 utökades Bjørneparken i Flå med landets största krokodilpark. Den som törs kan komma riktigt nära 30 krokodiler samt en mängd ormar, sköldpaddor och andra exotiska kräldjur. Man får också lära sig mer om alla fascinerande djur som har levt på jorden sedan dinosaurierna härskade och vara med när krokodilerna får käk.

Plats:
Bjørneparken ligger i Flå, ungefär en och en halv timmes bilfärd från Oslo.

 

En resa genom spännande farvatten

"Ragnarök" är namnet på en attraktion på Norges största nöjespark Tusenfryd. Det är en halv kilometer lång resa genom vattenfall, bubbelpooler och andra överraskningar. Den innehåller 1,3 miljoner liter vatten och har två stora pumpar som driver 2 200 liter vatten per sekund var. Det är utan tvekan en av Norges mest spektakulära vattenbaserade attraktioner, och en som passar både stora och små våghalsar.

Plats:
TusenFryd ligger i Follo, cirka 2 mil från Oslo centrum.

 

Högt uppe i luften med hela familjen

I Valldal Aktivitetspark kan du testa dina kunskaper i totalt 1 150 meter klätterbanor som har monterats i träd och på stolpar. Spåren finns i fyra olika svårighetsgrader, inklusive en nybörjarbana och en lekställning för de minsta i området Trolltunet.

Plats:
Valldal Aktivitetspark ligger åtta kilometer från Valldal centrum, i riktning mot Trollstigen.

 

Zipline i Polar Park

I världens nordligaste djurpark Polar Zoo bor vargar, björnar, lodjur och andra arktiska djur. Parken specialiserar sig på djur från Nordens skogar och den trädlösa tundran. Den som vill ha lite extra spänning kan prova "Over elva" (över älven) – en 90 meter lång zipline över Salangselva.

Plats:
Polar Zoo ligger i Salangsdalen i Bardu kommun, 184 kilometer söder om Tromsø.

 

Himmelskt kul på rymdskeppet Aurora

På rymdskeppet Aurora (Romskipet Aurora på norska) kan du bland annat vara med och undersöka norrskenet och resa halvvägs till månen. Detta upplevelsecentrum har flera fascinerande experiment som kretsar kring teknik, universum och fysik. Man kan till exempel programmera sin egen Mars Rover-farkost i utmaningen "Rover Challenge" och skjuta iväg en pappersraket som man har gjort själv. I den digitala sandlådan kan man göra ett test som visar hur det gick till när glaciärerna och älvarna formade Norges landskap.

Plats:
Romskipet Aurora ligger i anslutning till Andøya Space Center i Vesterålen i Nord-Norge.

En annorlunda rutschkana

Foldvik Familiepark i Stavern lockar med över 50 olika attraktioner. Här ligger fokus på att ha kul på landet, med gulliga djur och utomhusaktiviteter. Missa inte den så kallade "Akebakken", en dubbel rutschkana där barnen susar ner i enorma uppblåsbara ringar – men helt utan vatten, så man behöver inga badkläder och blir definitivt inte blöt!

Plats:
Foldvik Familiepark ligger i Stavern, ungefär 10 kilometer från Larvik i Vestfold.

 

Högt som lågt

Høyt og Lavt Sørum är den största klätterparken i Oslo och Akershus. Här väntar inte mindre än 224 stationer fördelade på 11 banor. Parken har också ett 26 meter högt torn, för de som vågar sig upp till toppen.

Plats:
Aktivitetsparken Høyt og Lavt Sørum ligger i Akershus, bara en halvtimme med bil norr om Oslo.

Norges första äventyrsgolf

Slå ett slag för familjesemester i Ål. "Adventure Golf" har blivit en succé runt om i Europa och nu ger sig Hallingdal på trenden. 12-hålsbanan pryds med massor av fina objekt och installationer som har hämtat inspiration från omgivningarna i Ål och Hallingdal. Det är helt klart en annorlunda sommaraktivitet för hela familjen.

Plats:
Eventyrgolf ingår i Hallingdal feriepark i Ål i Hallingdal.

Viking för en dag

Enligt skriftliga källor hade självaste Harald Hårfagre sitt säte i Avaldsnes. I aktivitetsprogrammet "Viking för en dag" klär barnen ut sig till vikingar och får uppleva livet på vikingatiden. Vad gjorde vikingarna och hur levde de egentligen? Hur var det att vara barn på den tiden - vad hade de för leksaker och hur blev de så starka att de kunde bära omkring på tunga sköldar och svärd?

Plats:
Avaldsnes i Karmøy, strax söder om Haugesund i Fjord Norge.

 

Norges första älgstall

Langedrag Naturpark will skapa ett bra förhållande mellan människor och djur. Här väntar ett rikt djurliv med renar, vargar, lodjur och myskoxar, och dessutom kan du träffa skogens konung i Norges första älgstall. Lär dig mer om älgen och var med när det stolta djuret får mat.

Plats:
Langedrag Naturpark ligger strax söder om Tunhovd i Nore och Uvdal kommun i Buskerud.

 

Gå på djupet bland gruvorna i Sauda

Som en del av projektet att utveckla den nationella turistvägen i Ryfylke anlitades den välkända arkitekten Peter Zumthor från Schweiz. Resultatet är den nya anläggningen Allmannajuvet, vid de gamla zinkgruvorna i Sauda. Allmannajuvet består bland annat av ett museum om gruvorna och café.

Plats:
Allmannajuvet ligger i Sauda i Ryfylke.

Det fantastiska trädet

Visste du att fotosyntesen är grunden för allt liv? På norska Skogsmuseets utställning "Det fantastiske treet" får du veta hur träd blir till. En nio meter lång akrylvägg som visar ett snitt av ett löv illustrerar hur spektakulär fotosyntesen är. Mitt i utställningen står det fantastiska trädet själv – en 7,5 meter hög träskulptur som har gjorts av 10 kilometer aluminiumrör.

Plats:
Norsk Skogmuseum i Elverum.

Gårdsnytt i Rømskog

På Nord Trandem Gård i Rømskog kommer man nära får, ponnyer och hästar – och så de två lamorna Tiril och Lisa. Här finns också butik och café, där man bland annat kan köpa gårdens egen honung, morotsmarmelad och lingonsirap.

Plats:
Nord Trandem gård ligger i Rømskog i Østfold, strax öster om Oslo vid svenska gränsen.

Upplev Norges häftigaste aktivitetsrum

Atlanterhavsparken i Ålesund är ett av norra Europas största saltvattensakvarier. Här får man en inblick i livet längs den norska kusten och Atlanten. I det så kallade aktivitetsrummet får man till och med röra vid sjöstjärnor, kräftor och sjöborrar. Man kan också prova på krabbfiske och vara med när sälarna och pingvinerna ska matas.

Plats:
Atlanterhavsparken - Ålesund Akvarium ligger i Tueneset, bara tre kilometer från Ålesund centrum.

 

Här finner du sommaraktiviteterna

Click to activate
Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen

Ad
Ad
Ad
Ad