Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark
Credits
Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark.
Photo: Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Här är Norges senaste aktiviteter och attraktioner

På sommarlovet ska man passa på att leka och ha kul. Här har vi samlat information om årets bästa nyheter för familjer som ska till Norge på semester.

Krokodiler i Björnparken

Som om det inte räcker med björnar, älg och lodjur – i mars utökades Bjørneparken i Flå  med landets största krokodilpark. Den som törs kan komma riktigt nära 30 krokodiler samt en mängd ormar, sköldpaddor och andra exotiska kräldjur. Man får också lära sig mer om alla fascinerande djur som har levt på jorden sedan dinosaurierna härskade och vara med när krokodilerna får käk.

Plats:
Bjørneparken ligger i Flå, ungefär en och en halv timmes bilfärd från Oslo.

 


En resa genom spännande farvatten

Norges största nöjespark Tusenfryd har en ny attraktion för både stora och små våghalsar. "Ragnarök" är en halv kilometer lång resa genom vattenfall, bubbelpooler och andra överraskningar. Den innehåller 1,3 miljoner liter vatten och har två stora pumpar som driver 2 200 liter vatten per sekund var. Det är utan tvekan en av Norges mest spektakulära vattenbaserade attraktioner.

Plats:
TusenFryd ligger i Follo, cirka 2 mil från Oslo centrum.

 


Högt uppe i luften med hela familjen

I Valldal Aktivitetspark kan du testa dina kunskaper i totalt 1 150 meter klätterbanor som har monterats i träd och på stolpar. Spåren finns i fyra olika svårighetsgrader, och i år väntar en helt ny bana för de som är minst 140 centimeter långa. Parken har också fått en nybörjarbana och en lekställning för de minsta i området Trolltunet.

Plats:
Valldal Aktivitetspark ligger åtta kilometer från Valldal centrum, i riktning mot Trollstigen.

 

Zipline i Polar Park

I världens nordligaste djurpark Polar Zoo bor vargar, björnar, lodjur och andra arktiska djur. Parken specialiserar sig på djur från Nordens skogar och den trädlösa tundran. Nytt för i år är "Over elva" (över älven) – 90 meter spänning i form av en zipline över Salangselva.

Plats:
Polar Zoo ligger i Salangsdalen i Bardu kommun, 184 kilometer söder om Tromsø.

 


Himmelskt kul på rymdskeppet Aurora

På rymdskeppet Aurora (Romskipet Aurora på norska) kan du bland annat vara med och undersöka norrskenet och resa halvvägs till månen. I sommar lanserar detta upplevelsecentrum flera fascinerande experiment som kretsar kring teknik, universum och fysik. Programmera din egen Mars Rover-farkost i utmaningen "Rover Challenge" och skjut iväg en pappersraket som du har gjort själv. I den digitala sandlådan kan man göra ett test som visar hur det gick till när glaciärerna och älvarna formade Norges landskap.

Plats:
Romskipet Aurora ligger i anslutning till Andøya Space Center i Vesterålen.


En annorlunda rutschkana

Foldvik Familiepark i Stavern lockar med över 50 olika attraktioner. Här ligger fokus på att ha kul på landet, med gulliga djur och utomhusaktiviteter. Nytt för sommaren är den så kallade "Akebakken" Det är en dubbel rutschkana där barnen susar ner i enorma uppblåsbara ringar – men helt utan vatten, så man behöver inga badkläder och blir definitivt inte blöt!

Plats:
Foldvik Familiepark ligger i Stavern, ungefär 10 kilometer från Larvik i Vestfold.

 


Högt som lågt

Høyt og Lavt Sørum är den största klätterparken i Oslo och Akershus. Här väntar inte mindre än 224 stationer fördelade på 11 banor, och i år presenteras fem helt nya attraktioner. Parken har också ett 26 meter högt torn, för de som vågar sig upp till toppen.

Plats:
Aktivitetsparken Høyt og Lavt Sørum ligger i Akershus, bara en halvtimme med bil norr om Oslo.

Norges första äventyrsgolf

Slå ett slag för familjesemester i Ål. "Adventure Golf" har blivit en succé runt om i Europa och nu ger sig Hallingdal på trenden. Den helt nya 12-hålsbanan pryds med massor av fina objekt och installationer som har hämtat inspiration från omgivningarna i Ål och Hallingdal. Det är helt klart en annorlunda sommaraktivitet för hela familjen.

Plats:
Eventyrgolf ingår i Hallingdal feriepark i Ål i Hallingdal.


Viking för en dag

Enligt skriftliga källor hade självaste Harald Hårfagre sitt säte i Avaldsnes. I aktivitetsprogrammet "Viking för en dag" klär barnen ut sig till vikingar och får uppleva livet på vikingatiden. Vad gjorde vikingarna och hur levde de egentligen? Hur var det att vara barn på den tiden - vad hade de för leksaker och hur blev de så starka att de kunde bära omkring på tunga sköldar och svärd?

Plats:
Avaldsnes i Karmøy, strax söder om Haugesund i Fjord Norge.

 


"Bommelibom på Buggegården"

Buggegården är Norges första teatergård med familjeföreställningar, djur och leksaker. I sommar kan man se den nya pjäsen "Bommelibom på Buggegården." På Buggegården har de alltid haft torrdass, men nu funderar bonden på om de borde skaffa något mer modernt. Pigan Rottenikken är dock intresserad av allt annat än arbete. Hur ska det gå med bondens viktiga toabeslut?

Plats:
Buggegården ligger en kilometer från E18 vid Kopstadkrysset. Ta avfarten mot Horten.

 


Norges första älgstall

I Langedrag Naturpark väntar ett rikt djurliv med renar, vargar, lodjur och myskoxar. I sommar kan du även träffa skogens konung i Norges första älgstall. Stallet är ett trevligt tillskott till parken, vars arbete går ut på att skapa ett bra förhållande mellan människor och djur. Lär dig mer om älgen och var med när det stolta djuret får mat.

Plats:
Langedrag Naturpark ligger strax söder om Tunhovd i Nore och Uvdal kommun i Buskerud.

 

Gå på djupet bland gruvorna i Sauda

Som en del av projektet att utveckla den nationella turistvägen i Ryfylke anlitades den välkända arkitekten Peter Zumthor från Schweiz. Resultatet är den nya anläggningen Allmannajuvet, vid de gamla zinkgruvorna i Sauda. Allmannajuvet består bland annat av ett museum om gruvorna och café.

Plats:
Allmannajuvet ligger i Sauda i Ryfylke.


Det fantastiska trädet

Visste du att fotosyntesen är grunden för allt liv? I januari öppnade utställningen "Det fantastiske treet", som berättar om hur träd blir till, på norska Skogsmuseet. En nio meter lång akrylvägg som visar ett snitt av ett löv illustrerar hur spektakulär fotosyntesen är. Mitt i utställningen står det fantastiska trädet själv – en 7,5 meter hög träskulptur som har gjorts av 10 kilometer aluminiumrör.

Plats:
Norsk Skogmuseum i Elverum.


Gårdsnytt i Rømskog

På Nord Trandem Gård i Rømskog kommer man nära får, ponnyer och hästar – och så de två lamorna Tiril och Lisa. I år finns bland annat en helt ny butik och ett nytt café på gården. Man fokuserar på bra mat och besökare kan bland annat prova gårdens egen honung, morotsmarmelad och lingonsirap.

Plats:
Nord Trandem gård ligger i Rømskog i Østfold.


Upplev Norges häftigaste aktivitetsrum

Atlanterhavsparken i Ålesund är ett av norra Europas största saltvattensakvarier. Här får man en inblick i livet längs den norska kusten och Atlanten. I mars öppnade parken en skojig nyhet, som till och med har kallats "Norges häftigaste". I det nya aktivitetsrummet får man röra djuren i havet - från sjöstjärnor till kräftor och sjöborrar. Man kan också prova på krabbfiske och vara med när sälarna och pingvinerna ska matas.

Plats:
Atlanterhavsparken - Ålesund Akvarium ligger i Tueneset, bara tre kilometer från Ålesund centrum.

 


Här ligger nyheterna

Click to activate

Läs mer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad