Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Topp 6 utomhusaktiviteter för barn

Familjefavoriter i Norge
Anders Baumberger, författare till boken "Turboka", uppmanar alla familjer att ta del av Norges enorma möjligheter när det kommer till utomhusaktiviteter. Här är hans sex bästa tips för hela familjen.
Buskerud
Buskerud.
Photo: CH/visitnorway.com

  Norge är fullt av många mindre kända guldkorn som passar utmärkt för hela familjen. 

  "Många föräldrar får ofta rådet att uppmana barnen till enkla utomhusaktiviteter, som att sätta upp ett tält i trädgården. Det här kanske fungerar för vissa, men i min familj föredrar vi en annan metod: Vi har höga ambitioner och låter barnen tänja på gränserna. Det behöver inte vara något extremt."

  Baumbergers stora intresse för utomhusaktiviteter lade grunden till hans populära bok "Turboka" om hur man på bästa sätt utforskar naturen tillsammans med familjen. Han är övertygad om att barn älskar utmaningar och att de klarar av betydligt mycket mer än vad föräldrarna tror. Genom att lita på barnen uppmuntrar vi dem att nå nya mål.

  "Mitt bästa tips är att ha stort förtroende för barnen och upptäcka att livet tillsammans med barn och tonåringar inte behöver vara så begränsat som många tror", säger han.

  Baumberger har valt ut sex utomhusaktiviteter som passar utmärkt för hela familjen. Här finns goda möjligheter att skapa familjeminnen för livet – i skogen, till sjöss, bland fjällen eller under stjärnorna.

  Topp 6 barnvänliga äventyr i naturen

 • 1. Stugsemester – Välj bland över 1 000 stugor

 • Vill du komma nära naturen finns det många mysiga och prisvärda stugalternativ runtom i Norge.

  DNT (Den Norske Turistförening) har över 500 stugor att välja på som ligger mellan 0 och 2 068 meter över havet. Att bli medlem i DNT är både billigt och enkelt samtidigt som du får många förmåner. Du kan också hitta lediga stugor på följande webbsidor: ut.no, kystled.no och inatur.no.

  Storkvebu, Oppland
  Storkvebu, Oppland.
  Photo: Anders Gjengedal - Visitnorway.com

 • 2. Sommar och vinter i ett

 • Få länder i världen har så korta avstånd mellan glaciärer och stränder. Under sommaren kan du till exempel åka skidor ena dagen, för att sedan bada bland fjordarna och spela beachvolleyboll nästa dag. Även om man kanske inte längtar efter vintern mitt under sommaren, kan en tur upp bland fjällen locka fram vinterkänslorna igen.

  Testa sommarskidåkning på Folgefonna Sommerskisenter, glaciären Juvbreen vid Galdhøpiggen eller på Stryn Sommerskisenter. Du kan också åka skidor på Sognefjellet för att sedan avsluta dagen med ett kvällsdopp i Sognefjorden.

 • 3. Midnattssol och norrsken

 • Folk från hela världen kommer till Norge för att uppleva midnattssolen och norrskenet, men det finns mer att upptäcka i Nord-Norge. Vandra i Keiservarden och njut av utsikten över Bodø och den vackra ön Landegode.

  När vädret är klart kan du se den kända bergskedjan Lofotveggen härifrån.

 • 4. Brandtorn – 360 graders utsikt mitt i skogen

 • Visste du att det finns mer än 50 utsiktstorn mellan Kristiansand och Trondheim? De flesta tornen användes tidigare för skogsbrandsövervakning.

  Här bjuds man på en fantastisk utsikt – även i de tätaste granskogarna i de södra delarna av Norge.

  Kjerringhøgda, Østmarka
  Kjerringhøgda, Østmarka.
  Photo: Anders Baumberger

 • 5. Glaciärvandring

 • Glaciärer är vackra på avstånd, men ännu mer spännande att uppleva på nära håll. Du kan hyra en egen guide i alla större glaciärområden, så du behöver varken tidigare erfarenhet eller egen utrustning.

  Här är två av Anders Baumbergers favoriter:

 • 6. Via Ferrata – för adrenalinsökande familjer

 • Ta med familjen till nya höjder. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet eller egen utrustning för att gå på äventyr hundratals meter över marken.

  Tack vare säkra färdvägar, säkerhetsutrustning och en guide kan alla som inte är för höjdrädda ta sig upp längs de branta bergsväggarna. Anders Baumberger rekommenderar:

  7 tips som motiverar barnen

  1. Låt barnen vara med och planera resan. Ett häftigt slutmål kommer att göra resan mer spännande – bara fantasin sätter gränser.

  2. Packa väskorna i god tid tillsammans med barnen så slipper du stressa in i det sista.

  3. Ha höga ambitioner, men se till att ni har gott om tid att nå fram till målet för att hålla humöret uppe.

  4. Det är ofta en bra idé att packa så lätt som möjligt, men inte på bekostnad av nödvändig utrustning och komfort. Vill till exempel barnen ha med sig gosedjur och leksaker får föräldrarna vara beredda på att bära lite extra.

  5. Om du väljer transportalternativ som kanot, släde eller cykel med vagn kan barnen åka med som passagerare.

  6. Res med andra familjer så att barnen har någon att leka med under resan.

  7. Välj resor som är roliga för föräldrarna. Äventyret ska vara för kul för hela familjen, inte bara för barnen.

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen