Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Bekkjarvik Gjestgiveri Henrik Orre, Team Sky
Bekkjarvik Gjestgiveri.
Photo: Bekkjarvik Gjestgiveri/dehistoriske.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Tour de France-kocken rekommenderar Norge

Kocken för Team Sky i Tour de France delar med sig av sina favoritplatser för en god bit mat hemma i Norge.

"Norsk mat är i världsklass", säger kocken Henrik Orre, som kombinerar sina passioner för cykling och mat genom att laga mat för cykelproffsen under Tour de France. Han växte upp med professionell cykling i en familj som har deltagit både i det norska landslaget i landsvägscykling och i OS. Han föredrar restauranger i hans hemland Norge därför att de är fokuserar på noga utvalda, lokala råvaror och på lättsam, opretentiös atmosfär.

Henrik Orre.

Henrik Orre, kock för Team Sky.
Foto: Patrik Engström


Smalhans koncept baseras på den norska versionen av vår svenska husmanskost. Här lyfts menyn till en gourmetupplevelse, men till överkomliga priser.

Adress: Waldemar Thranes grind 10A, 0171 Oslo

 

Varje morgon vandrar kockarna på Brygga 11 till fiskgrossisten i dörren bredvid för att handplocka det bästa ur dagens fångst. Det är färska råvaror som gäller när man driver restaurang vid stadens största pir. Den prisbelönta kocken Geir Skeie vet hur man lagar till norska skaldjur, som i sig anses vara bland de bästa i världen.

Adress: Brygga 11, 3210 Sande

Detta bakficke-koncept får många att slappna av: Menyn består av små portioner som du kan kombinera enligt önskemål. Matbaren drar fördel av att vara en lågmäld version av sin Michelinstjärne-granne Renaa. Stavangers restauranger har gott rykte, inte minst tack vare den enkla tillgången på skaldjur.

Adress: Breitorget 6, 4006 Stavanger


Bakeriet, Lom

Bakeriet, Lom.
Photo: Tina Stafrèn / Visitnorway.com

Bakeriet, Lom

Under din vandringssemester skadar det inte att addera ett besök hos detta topp-bageri, drivet av kocken och bagaren Morten Schakenda. Bergsbyn Lom har redan mycket att erbjuda när det gäller god, lokalproducerad mat - en trend som initierades av chefen Arne Brimi. Lukten av färskt bröd från Bakeriets öppna dörr fångar uppmärksamheten hos de förbipasserande.

Adress: Prestfossen, 2686 Lom

 


 

Vinnaren av 2015 års Bocuse d'or, kocken Ørjan Johanessen härskar i köket i det hotell som hans egna föräldrar driver. Dessa 1700-talsbyggnader strax söder om Bergen konstruerades för husera dåtidens kungligheter under deras resor. Byn Bekkjarvik, med cirka 500 invånare, har också en egen hamburgerrestaurang som lockar gourmeter till orten. Smakeriet, som det heter, är också den en skapalse signerad Ørjan Johanessen.

Adress: 5397 Bekkjarvik

Smakvägen till Norge

×

Läs också

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad