Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Cykelkockens topp 5 restauranger

Tour de France-kockens bästa tips
Henrik Orre, som lagar mat till proffscyklister, delar här med sig av sina favoritrestauranger hemma i Norge.
Chef Henrik Orre stands in front of the Team Sky trailer
Henrik Orre, Team Sky.
Photo: Patrik Engström

    "Norsk mat är i världsklass", säger kocken Henrik Orre, som kombinerar sin passion för cykling och mat genom att laga mat till cykelproffsen som tävlar i Tour de France. Han växte upp med cykling, i en familj som har deltagit både i det norska landslaget i landsvägscykling och i OS. Anledningen till att han föredrar restauranger hemma i Norge är att de ofta fokuserar på noga utvalda, lokala råvaror och brukar ha en opretentiös stämning.

  • Smalhans, Oslo

    Adress: Waldemar Thranes grind 10A, 0171 Oslo

  • Smalhans erbjuder en gourmetupplevelse till överkomliga priser. Konceptet baseras på en norsk variant av husmanskost.

  • Brygga 11, Geir Skeie

    Adress: Brygga 11, 3210 Sande

  • Varje morgon går kockarna på Brygga 11 till fiskgrossisten i huset bredvid för att handplocka det bästa av dagens fångst. När man driver restaurang vid stadens största pir är det färska råvaror som gäller. Den prisbelönta kocken Geir Skeie vet hur man bereder Norges skaldjur på bästa sätt.

  • RE-NAA Matbaren

    Adress: Breitorget 6, 4006 Stavanger

  • Ett bakficke-koncept med avslappnad stämning: Menyn består av små portioner som du kan kombinera enligt önskemål. Matbaren är en mer anspråkslös version av sin Michelinstjärne-belönta släkting RE-NAA. Stavangers restauranger har gott rykte, inte minst tack vare tillgången på skaldjur.

  • Bakeriet, Lom

    Adress: Prestfossen, 2686 Lom

  • Doften av nybakat bröd från Bakeriet är svår att motstå, men vad gör väl det? På en aktiv semester kan man gott unna sig något extra, till exempel på detta topp-bageri som drivs av Morten Schakenda. Fjällbyn Lom har redan mycket att erbjuda när det gäller fräsh, närproducerad mat - en trend som initierades av kocken Arne Brimi.

    Bakeriet, Lom
    Bakeriet i Lom.
    Photo: Tina Stafrèn / Visitnorway.com
  • Bekkjarvik Gjestgiveri / Smakeriet Burgerbar

    Adress: 5397 Bekkjarvik

  • Vinnaren av 2015 års Bocuse d'or, kocken Ørjan Johanessen, härskar i köket på hotellet som drivs av hans föräldrar. Hotellet som återfinns i Bekkjarvik strax söder om Bergen byggdes på 1700-talet för att husera dåtidens kungligheter. Ørjan Johanessen är också chef för Smakeriet, en hamburgerrestaurang som lockar gourmander till den lilla byn med bara 500 invånare.

Smakvägen till Norge

Henrik Orres restaurangtips
Neighbourhood restaurant at St. Hanshaugen with healthy, home-made food at the right price. The meals served here are suitable for families, business… Read more
Smalhans
Seafood Restaurant, serving local delicassies by the waterfront, run by the Winner of Bocuse d'OR 2009, Geir Skeie. Read more
Brygga 11, Geir Skeie
Renaa Matbaren (upstairs) is an informal, yet stylish eatery with urban bistro atmosphere, vibrant yet comfortable, with friendly staff and efficient… Read more
Renaa Matbaren
Bakeriet, Lom
Bakeriet, Lom
Bakeriet, Lom
Low pulse. Locale produce. Homemade burgers, real Italian pizza, baked goods, coffe or wine. Grab&Go or stay. A culinary experience is served.… Read more
Smakeriet Burgerbar
Click to activate
Select
    Show Details
    Click to activate
    Ad

    Planera dina smakupplevelser

    Börja semesterplaneringen här! Använd filterfunktionerna nedan och hitta restauranger som passar dig.

    ×
    Your Recently Viewed Pages

    Tillbaka till toppen

    Ad
    Ad
    Ad
    Ad