Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Two people cycling along Isfjorden in Fjord Norway
Road cycling by Isfjorden.
Photo: Mattias Fredriksson / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Tips i långa banor

Ta del av dessa cyklingserbjudanden innan du ger dig ut med stålhästen på Norges landsvägar.

Senja runt på cykel - 8 dagar

Resan börjar och slutar i den arktiska staden Tromsø och tar dig förbi kust, berg och fjordar till den sagolika ön Senja. Äventyret förgylls av midnattssolens speciella ljus.

Den som vill har gott om tid att gå på upptäcktsfärd i naturen eller göra några extra cykelutflykter.

Pris från NOK 10 150 per person i dubbelrum.

Cykla i Vesterålen

Rulla förbi hisnande fjordvyer, grönklädda berg, dramatiska fjälltoppar och vita sandstränder på två hjul.

På cykelsemester i Vesterålen kommer du nära den nordnorska kustkulturen. Terrängen varierar men cykelvägarna är lätta med få backar, och flera områden är praktiskt taget bilfria. Huset på Yttersiden erbjuder både boende och aktiviteter. De kan hjälpa dig att hitta lämpliga cykelvägar, vare sig du planerar en komplett cykelsemester eller bara vill ta någon enstaka tur. Cykel finns att hyra i Stokmarknes.

Upplev vacker natur på elcykel

Det spelar ingen roll om du är amatör eller proffscyklist – terrängen i området runt Molde är perfekt med platta vägar och lagom böljande kullar.

Molde Adventure Center har både vanliga mountainbikes och elcyklar av högsta kvalitet som tar dig runt i den vackra naturen. Om du inte är säker på vart du ska åka har de tagit fram fem självguidade cykelturer du kan välja på. Men den som vill kan också boka en professionell guide.

Pris från NOK 200 per person.

Uppför Trollstigen med elcykel

Fördelen med en elektrisk cykel är att det är upp till dig hur hårt du vill jobba och du måste inte vara i toppkondition för att hänga med på guidad tur av Trollstigen med de elva ökända hårnålskurvorna.

Njut av sagolika vyer och avsluta med en tvårätters gourmetlunch på fjälltoppen. På vägen berättar din guide om detta ingenjörskonstens mästerverk.

Pris från NOK 1 150 per person, inklusive guide och gourmetlunch.

Bike & Sail med Romsdal Adventure

Kom med på ett cykeläventyr utan like tillsammans med en liten grupp på 6-10 personer. Under sex dagar får du vara med om den ena häpnadsväckande utsikten efter den andra. Bland annat får du uppleva klassiska landmärken som mästerverket Atlanterhavsveien, Trollstigens hårresande slingrande kurvor, vackra Geirangerfjorden och Hjørundfjorden, och Ålesund, med sin speciella arkitektur i jugend-stil.

Ditt hem för veckan är det vackert restaurerade fartyget Gassten, där en privat kock serverar fantastisk mat varje dag.

Pris från GBP 2 700 per person.

Sunnhordland med cykel och båt

Upplev en bit av Norge på nära håll med fjordar, berg och pittoreska byar.

Turen börjar i Bergen och går mot Rosendal, där du kan besöka 1600-talsherrgården Baroniet Rosendal med den charmiga rosenträdgården. Cykeläventyret fortsätter genom den grönskande landsbygden med underbar utsikt över Hardangerfjorden innan du kommer till Skånevik. Turen går vidare till vackra städer som Leirvik, Bekkjarvik och Austevoll med färja och expressbåt.

Pris från NOK 9 850 per person i dubbelrum.

Mjølkevegen från början till slut (250 kilometer)

För den ultimata cykelupplevelsen, utmana dig själv på 250 kilometer vackra bergsvägar. Turen tar fyra till sex dagar, beroende på vad du väljer att se och göra längs vägen – det finns mycket att välja på!

Turen innehåller flera utmanande sträckor och rekommenderas därför inte för nybörjare eller mindre barn.

Många väljer att börja eller avsluta turen på Storefjell Resort Hotel i Gol eller på Ruten Fjellstue i Espedalen / Vinstra. Du kan få en personlig resplan genom att kontakta Valdres Turistbyrå via email eller på telefonnummer 0047 61 35 94 10 – de hjälper dig gärna!

Mjølkevegens panoramarunda (160 kilometer)

Den här delen av Mjølkevegen har både lätta och svåra partier, men en sak är säker – det blir en upplevelse för livet. Turen med den över 100 år gamla båten Bitihorn över sjön Bygdin gör turen extra speciell.

Vissa delar kräver att du är i god form men det är mödan värt: Du belönas med en häpnadsväckande utsikt och en befriande nerförsbacke på den andra sidan.

Pris från NOK 999 per person och natt inklusive boende, frukost, matsäck till lunch och middag. Den som vill kan hyra cykel och bagagetransport.

Lofoten från Svolvær till Å

En cykelsemester i Lofoten blir ett minne för livet, med otaliga intryck av den fantastiska naturen. Åk på sommaren så får du vara med om äventyret under midnattssolen.

Under resan åker du förbi boplatser från stenåldern och gamla sjöbodar, världens nordligaste golfbana, ett dockmuseum och massor med konstgallerier. Charmiga fiskebyar som Henningsvær, Nusfjord och Reine bryter upp resan. Turen startar i Bodø med en båttur med Hurtigruten till Svolvær, där cykeläventyret börjar.

Pris från NOK 15 150 per person i dubbelrum.

Båtluffa i Helgeland

Helgelandskusten präglas av höga berg, skyddade vikar och flera tusen öar, kobbar och skär.

Varje dag kan du förvänta dig nya starka intryck i form av ståtliga landmärken som De Syv Søstre (de sju systrarna), Dønnamannen och Torghatten, berget med det märkliga hålet som man kan promenera igenom. Du kommer också att besöka lunnefåglarna på ön Lovund och den UNESCO-skyddade Vegaskärgården. Utöver detta kan du välja ytterligare kortare eller längre utflykter – ta vara på sommarljuset!

Pris från NOK 7 800 per person i dubbelrum.

Cykeltur till vattenfallet Skjervsfossen

Se det 135 meter höga vattenfallet Skjervfossen på cykel. Även om 10 av de totalt 27 kilometrarna av rundturen är uppförsbacke så är det inte särskilt tungt – och luften från vattenfallet svalkar skönt när du väl kommit upp. Den som vill ha ytterligare en utmaning kan cykla nerför den branta, slingrande vägen till vattenfallets fot.

Bike the fjords erbjuder guidade turer till vattenfallet under sommaren – men du kan också hyra cykel och ta dig dit på egen hand. Resan tar tre till fyra timmar beroende på hur snabbt du cyklar.

Pris från NOK 750 per person (inklusive hyrcykel).

Guidade turer runt sjön Vangsvatnet

Ta en guidad cykeltur på 23 kilometer runt den vackra sjön Vangsvatnet med Bike the Fjords. Turen går förbi små bondgårdar, åar och vattenfall, liksom sevärdheter som Prestegardsmoens friluftsområde, ravinen Bordalsgjelet och flera konst- och hantverksbutiker.

Turen är en klar favorit bland lokalbefolkningen och passar barn från 11 år. Större delen av vägen är plana, asfalterade landsvägar och resan tar en och en halv till fyra timmar, beroende på hur snabbt du cyklar.

Pris från NOK 560 per person (inklusive hyrcykel).

Cykla längs fjordarna: Nærøyfjorden

Under denna tredagarstur vid den UNESCO-skyddade Nærøyfjorden får du se attraktioner som vattenfallet Tvindefossen, Nærøydalen och järnvägen Flåmsbanan. Du kan också besöka en utställning om vikingarna och prova lokalbryggd öl i byn Flåm.

Turen erbjuds utvalda datum i maj, juni och september och rekommenderas till cyklister med viss erfarenhet.

Pris från NOK 8 900 per person med guide, eller från NOK 6 400 utan guide.

Cykla längs fjordarna: Hardangerfjorden

Ta in det magnifika landskapet runt Bergen och Voss under sex dagar. Turen börjar i Bergen där du besöker klassiska landmärken som Edvard Griegs hem och Hardangerfjorden.

Övernattning ordnas på eleganta historiska hotell längs vägen, och tack vare bagagetransport slipper du bära på tunga väskor. Turen rekommenderas för cyklister med tidigare vana.

Priser från NOK 25 300 per person med guide, eller från NOK 20 600 utan guide.

Vandra och cykla genom Norges historia

Här är en aktiv cykel- och vandringstur för dig som är intresserad av norsk natur, kultur och historia.

Efter ett besök på Bjørn West-muséet i Matre förflyttas du till andra världskriget och följer i norska motståndsrörelsens fotspår. Det är svårt att inte bli imponerad av de otroliga vyerna av djupa dalar och majestätiska berg. Middag serveras på Stordalen Fjellstove.

Pris från NOK 1 650 per person.

Fjordcykeltur (5 dagar)

Under denna femdagarstur genom Fjord Norge får du se djupa dalar, fjordar, öar och berg. En båttur som tar dig till öar med idylliska kulturlandskap ingår också.

Längs vägen sover du gott på Stordalen Fjellstove, Brekkestranda Fjord Hotel, Eivindvik Fjordhotell och gårdshotellet Frøyseth Gardsmat.

Pris från NOK 6 530 per person.

Arktisk kustcykling

Fyll lungorna med frisk havsluft innan du ger dig iväg på ett cykeläventyr genom det spännande och vackra landskapet i arktiska Norge, från livliga Tromsø till mysiga Svolvær i Lofoten.

Förutom den vackra naturen, midnattssolen och god mat serveras höjdpunkter som Norges största stentroll Senjatrollet, Andøya Space Center och sandstranden vid Bleik. Det finns en möjlighet att avsluta resan med en tur med Hurtigruten (ingår ej i priset).

Pris från NOK 12 950 per person i dubbelrum.

Längs Hardangerfjorden med cykel och båt

Åk genom de vackra fruktträdgårdarna i Hardanger i din egen takt medan du tar in den imponerande utsikten över fjordar, vattenfall, berg och glaciärer.

Kommer du på försommaren får du uppleva fruktodlingarna i all sin prakt, när äpple-, plommon- och körsbärsträden står i full blom. I slutet av sommaren och hösten brukar frukten säljas längs vägarna - ofta kan man helt enkelt ta för sig och lägga pengarna i en låda. Turen fortsätter längs fjordar, upp och ner för backar, genom charmiga städer och över vatten med färjor. Till sist hamnar du i den lilla byn Rosendal, där du kan besöka den fina gamla herrgården innan du åker tillbaka till Bergen.

Pris från NOK 11 650 per person i dubbelrum.

Skjærgårdsruta

Njut av en cykeltur i underbara omgivningar vid kusten från Langesund till Kragerø, längs den nationella cykelvägen nummer 1. Den här helgturen kommer med massor av frisk luft, god mat och stora upplevelser som passar de flesta.

Börja med fin middag och övernattning på nyrenoverade Quality Hotel & Resort Skjærgården på fredag eftermiddag. Cykelturen dagen efter är 45 kilometer. När du kommer till Kragerø Resort kan du ta det lugnt resten av eftermiddagen på hotellet, ta ett uppfriskande dopp och äta en härlig middag.

Topperbjudanden
Opplev magiske Senja fra sykkelsetet. Turen starter og slutter i Tromsø. Read more
Sykkeltur på Eventyrøya Senja | Discover Norway
Å oppleve Vesterålen fra sykkelsetet er å oppleve den fantastiske nordnorske kystkulturen på nært hold. Mens du legger kilometerne bak deg, vil du se… Read more
Øyriket Vesterålen på to hjul
Lei Elsykkel, og opplev hva Molde har å by på. Molde, og den nærliggende moldemarka har en natur som egner seg veldig godt med… Read more
Lei el-sykkel i Molde
Vi guider deg på El-sykkel opp Trollstigen - et av norges fremste turist ikon! Nasjonal Turistveg Trollstigen byr på en… Read more
Tour de Trollstigen
7 days / 166 km - Incl. luggage transport. This tour varies from flat to hilly fjord terrain. You'll visit Rosendal, famous for its Barony, a… Read more
Pakketur! Rundtur i Sunnhordland med sykkel og båt
Mjølkevegen er en sykkelrute som går mellom Vinstra i Gudbrandsdalen og Gol i Hallingdal, og som passerer gjennom store deler av Valdres.… Read more
Mjølkevegen (250 km)
Opplev fantastiske Lofoten fra sykkelsetet. Vi har gjort alt klart for deg. Read more
Sykkeltur i Lofoten | Discover Norway
Øyhopping på Helgelandskysten Helgeland - de tusen øyers rike.   På denne sykkelturen er det ikke bakkene som tar… Read more
Sykkeltur på Helgelandskysten | Discover Norway
Bli med på guida sykkeltur til spektakulære Skjervsfossen! Read more
Bike the Fjords - Skjervsfossen
Denne sykkelturen går innom kjende attraksjonar som Stalheimskleiva, Nærøyfjorden, Gudvangen, Flåm og Flåmsbana. Read more
Bike the Fjords - Nærøyfjorden verdsarvområde
Denne fantastiske reisa varer over åtte dagar, med seks dagar på sykkel gjennom vakkert vest-norsk fjordlandskap. Read more
Bike the Fjords – Hardangerfjorden
Ishavskysten - i midnattssolens rike! En opplevelsesreise med mektige natur og lukt av ramsalt sjø! Read more
Sykkeltur Ishavskysten fra Tromsø til Svolvær | Discover Norway
Dette er ein variert, lettsykla tur som passer godt for ein weekend. Fjell- og fjordturen er lagt opp som ein rundtur frå Rosendal, men kan og… Read more
Fjord- og fjellturen (76 km)
En vakker og idyllisk sykkeltur på solkysten mellom Langesund og sommerbyen Kragerø! Read more
Skjærgårdsruta - vakker sykkeltur langs Telemarkskysten
Select
    Show Details
    Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
    Your Recently Viewed Pages

    Tillbaka till toppen