Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Video Thumbnail - vimeo - Winter fishing in Northern Norway Video Thumbnail - vimeo - Winter fishing in Northern Norway Winter fishing in Austnesfjorden, Lofoten
Video Thumbnail - vimeo - Winter fishing in Northern Norway Winter fishing in Austnesfjorden, Lofoten
Credits
Winter fishing in Northern Norway.
Photo: Matthias Wendt / www.visitnorway.com
  muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Fiska höst, vinter och vår

Frisk luft och kristallklart vatten som kryllar med bamsestora fiskar – Norge är en dröm för friluftsentusiaster och sportfiskare, och inte bara på somrarna.

Mer fisk, mindre folk

Även om de flesta åker till Norge på sommaren, är det faktiskt under våren och hösten som fiskarna är störst och boendet billigast. Under lågsäsongen slipper du dessutom trängas med alla sommargäster på de bästa fiskeplatserna. Tack vare Golfströmmen och de varma luftströmmarna är Norges kustområden och fjordar så gott som isfria även på vintern, och havet fylls med firrar som bara väntar på något att bita i.

Andra aktiviteter

I Nord-Norge har du goda chanser att få se valar och uppleva naturfenomen som norrskenet. Du kan också åka med på kungskrabbsfiske. Andra vinteraktiviteter som rekommenderas i Norge är utförsåkning och längdåkning, snöskoter och hundspann.

Isfiske i insjöarna

Isfiske är en stor vinteraktivitet i Norge, inte minst i landets flera tusen sjöar uppe i norr. Varje år rotar fiskeentusiaster i alla åldrar fram utrustningen och ger sig ut på jakt efter öring eller röding i någon avlägsen sjö. Efter en lång dag i det fria varvar många gärna ner i en ångande bastu eller framför öppna spisen.

 

Fiskeerbjudanden under lågsäsong

Kolla in våra erbjudanden med övernattning under lågsäsongen – på många ställen kan du också hyra båt och utrustning, samt få tillgång till utrymmen där du kan rensa fisken.

 

Hitta ditt norska fiskeparadis under lågsäsong

Click to activate

 

Ad

 

Mer fisk, mindre folk – fiska under lågsäsong

Vårens fiskemagi

Norgeentusiaster vet redan att det finns mycket att välja på när det gäller fiske och utomhusaktiviteter i mars och april vid fjordarna och vid kusten. Speciellt i Norges centrala och norra delar kan du uppleva fiskemagi när havet vid kusten fylls av lekande torsk. Om du drömmer om att äntligen fånga den där rekordstora fisken är det nu du ska passa på.

Södra Norge är också en utmärkt plats för vårfiske – speciellt för alla som tycker om att fånga torsk, långa och havsöring i fjordarna eller i havet. Det händer praktiskt taget aldrig att turister återvänder tomhänta från en fisketur.

Topptips: Maximera fångsten genom att ta hjälp av en erfaren lokal guide eller professionell fiskare. Det kan också kännas tryggare om du ger dig långt ut i vildmarken.

Vädret i Norge brukar vara milt och torrt under våren. I många delar av landet är mars, april och maj till och med årets torraste månader. Kom bara ihåg att det är 1700 kilometer mellan södra och norra Norge, så vädret varierar mycket i olika delar av landet. I södra och västra Norge kommer våren ofta redan i april, medan du kan fortsätta vinterfiska i landets norra delar.

Gyllene höst

September och oktober är två utmärkta månader för en fiskesemester i Norge.

Havet kryllar av alla möjliga fiskarter under den här tiden på året, och även sommargäster som makrill och kummel finns kvar på vissa platser i oktober. Under höstmånaderna har du goda chanser att fånga enorm sej och hälleflundra i centrala och norra Norge. I mellersta och södra Norge är förutsättningarna goda för att få en präktig långa på kroken.

Stilla soliga höstdagar då temperaturen når över 10 C är inte ovanliga – brittsommardagar förekommer i både norra och södra delen av landet. I norra Norge och i fjällen faller den första snön i oktober och i många delar av landet börjar vintern i november. Övergången från höst till vinter tar några veckor i södra och mellersta delen av landet, medan det ofta går på bara några dagar i norr. Omvandlingen från höstens varma färger till det majestätiska vinterlandskapet brukar göra ett stort intryck på besökarna.

En annan fördel med våren och hösten är att det inte är någon brådska med att boka stuga och båt. Ofta räcker det med någon månad eller till och med bara ett par veckor i förväg. Priserna är dessutom betydligt lägre än under sommaren.


Läs mer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad