Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A group of people on a horseback riding tour crossing a river
Hallingskarvet, Geilo.
Photo: Emile Holba / www.emileholba.co.uk
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Annat kul

Här är några aktiviteter som inte tycks passa in någon annanstans på webbplatsen. Med det betyder inte att de är inte kul. Börja med videoklippet om den brittiske skådespelaren David Spinx som åkte hundspann i Finnmark. 

Hundspann genom vildmarken

Har du provat att åka hundsläde? Hundspannsturer av olika längd och svårighetsgrad erbjuds över hela Norge. Ta en dagstur som passagerare, eller ge dig av några dagar med ett eget hundekipage.

Frihet till häst

Ridning är populärt i Norge, delvis på grund av den varierande naturen längs stigar, vägar och orörd vildmark. Till häst kan man nå långt och komma riktigt nära naturen.

På organiserade turer hjälper erfarna guider till med allt från utrustning till hur man sköter hästen.

Jaga i Norges skogar

Norge har gott om älg, vildren, hjort och hare, och ripa och andra fåglar i skogen och bergen. Var bara medveten om reglerna som gäller. Jakt är bara tillåtet med markägarens tillstånd. Markägare har rätt att ta betalt, antingen genom att sälja tillstånd eller genom att hyra ut land.

Du behöver jaktlicens från ditt hemland, som på begäran ska visas upp för polisen, viltvårdare och andra myndigheter. Du måste också betala en särskild licensavgift. Avgiften gäller hela jaktåret, från 1 april till 31 mars. Du kan beställa och betala jaktlicensen online på webbplatsen Brønnøysundregistrene.

Spa: Grädden på moset

Många åker till Norge för att de vill ha en aktiv semester, men finns det något bättre än att avsluta dagen i en badtunna med utsikt över en norsk fjord, medan man väntar på att få en avkopplande massage?

Fler aktiviteter

Du behöver inte vänta tills du är på plats. Börja semesterplaneringen här!

×

Läs också

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen