Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

4 vandringar som får dig i form

Höj pulsen i Norge
Att vandra handlar inte bara om vackra vyer – det är också en riktig kaloribrännare. Här är fyra underbara vandringar som garanterat höjer pulsen.
Two people hiking in the mountain landscape by the Hjørundfjord
Trail hiking at the Hjørundfjord.
Photo: Mattias Fredriksson / Visitnorway.com

Om du vill komma i form är en vandringssemester rätt väg att gå. Du får timvis med träning varje dag utan att du ens tänker på det. Din grundkondition förbättras, och du stärker stora muskelgrupper som lår och rumpa.

Det är också ett sätt att bli av med de där extra kilona. Hur många kalorier du bränner beror på hur snabbt du går och hur brant vandringen är. I genomsnitt gör en kvinna som väger 65 kilo av med 400-450 kalorier per timme i vandring uppför.

Vandring är en aktivitet som nästan alla kan göra, och förutom att vara en bra träningsform är det en både rolig och härlig upplevelse.

I Norge finns nästan obegränsat med fantastiska utsikter i lättåtkomlig terräng, och det finns vandringsleder av alla svårighetsgrader. Vissa av de mest kända utsiktsplatserna kräver dock en viss ansträngning, så det är viktigt att välja en led som passar din nivå.

Hjørundfjorden
Hjørundfjorden.
Photo: Mattias Fredriksson / Visitnorway.com

Fyra säkra kort

Här är fyra fantastiska vandringsförslag som passar dig som är i hyfsat god form, vare sig du är nybörjare eller har tidigare vana. Alla sträckor är färgkodade, så det är enkelt att hitta rätt nivå – lätt, medel, krävande eller expert.

Vandra dig i form
Preikestolen er den mest kjente turistattraksjonen i Ryfylke og Rogaland. Den rager 604 meter over Lysefjorden. Read more
Preikestolen
Velkommen til Norges vakreste fottur sommeren 2018! Turen over Romsdalseggen finner du midt i Norges flotteste fjellverden! Oppe på eggen har… Read more
Romsdalseggen
Gaustatoppen (1883 m.o.h.) rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell. Toppen er enkel å bestige og byr på… Read more
Gaustatoppen
Dronningruta er en merket turløype mellom de historiske fiskeværene Nyksund og Stø i vakre Vesterålen. Løypen er en rundtur som snirkler seg langs… Read more
Dronningruta - Eventyrlig vandring i Nord-Norge
9 vandringar för alla
Man behöver inte vara rutinerad bergsklättrare för att uppleva norska fjällen. Det finns mängder av vandringsturer för både familjer och nybörjare.
Från parkeringsplatsen vid Vinddalen är det bara en dryg timmes promenad i lätt terräng till vandringsstugan Skåpet, som är känd för sin speciella… Read more
Vinddalen
Hedmarksvidda är ett vackert område med korta etapper, så det passar utmärkt för barnfamiljer som vill prova på vandring från stuga till stuga för… Read more
Hedmarksvidda
I Skrim hittar man också många korta sträckor och mysiga vandringsstugor. Read more
Skrim
Vid Kjekstadmarka finns ett helt nätverk med vandringsleder i varierad terräng - allt från öppen och luftig tallskog till spännande raviner. Read more
Kjekstadmarka
Om du göra en kort och avkopplande utflykt på Hardangervidda rekommenderas vandringen till Sandhaug. Read more
Hardangervidda
I Femundsmarka kan du strosa omrking i riktiga sagoskogar med otaliga klätterträd och stenbumlingar. Read more
Femundsmarka
Langsua har många korta och lättvandrade alternativ om man börjar vandringen från norr. Read more
Langsua
Längs vandringsleden Fjordruta vid Vinjefjorden i Nordmøre finns totalt 13 vandringsstugor att välja på. Read more
Fjordruta
Vandringsstugan Gullhorgabu är inte bemannad, men den är särskilt anpassad till familjer med barn och en bra utgångspunkt för fina vandringar i… Read more
Bergsdalen
Vandring i Norge
campaign
Måtind, Andøy, Vesterålen
Upplev Lofotens eller Nordkaps fjordar, fjäll, höga platåer och alla små öar i ett helt nytt ljus under midnattssolen. Read more
Vandring i Nord-Norge
Upplev norsk kultur, lär dig norsk historia och ta del av en europeisk tradition – att pilgrimsvandra är en resa i mer än en… Read more
Pilgrimsvandring på S:t Olavsleden
campaign
Besseggen
I Jotunheimen finns två högt rankade vandringsresmål: Nasjonalparkriket och Valdres, som båda passar utmärkt som bas om du… Read more
Vandring i Jotunheimen
campaign
Hydalen Valley near Hemsedal
Utforska fjällen Hemsedal, en väletablerad skidort på vintern och en populär vandringsdestination på sommaren. Read more
Vandring i Hemsedal och Golsfjellet
campaign
Hiking, Romsdalseggen
I Fjord Norge är det fjällen och fjordarna som spelar huvudrollen – snöra på dig vandringskängorna för att… Read more
Vandring i Fjord Norge
campaign
Gaustatoppen
Södra Norges omväxlande natur har vandringsmöjligheter för både stora och små. Välj en guidad tur längs den… Read more
Vandring i Telemark och Setesdal
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  1. Preikestolen

  Preikestolen en av Norges största turistattraktioner, med runt 250 000 besökare om året. Det är lätt att förstå varför. Klippan är formad som en gigantisk predikstol och ger en helt makalös utsikt över Lysefjorden. Det går en bra vandringsled från Preikestolen Fjellstue upp till toppen av den 604 meter höga bergsplatån. Vandringen tar fyra till fem timmar, men räkna in några extra timmar som du kan ha uppe på platån också.

  Det är inte allt för krävande att ta sig upp, men man får ändå en adrenalinkick av att stå uppe på toppen och se folk stå så nära kanten. Tänk bara på säkerheten inför vandringen till Preikestolen.

  Det finns fler roliga utmaningar i samma område. Den 4 444 steg långa trappan till toppen av Flørli är en av världens längsta trätrappor. Stigningen är brant, och det tar ungefär en och en halv timme att ta sig upp.

  2. Romsdalseggen

  Romsdalseggen ligger i närheten av Molde, i norra delen av Fjord Norge. Här går vandringslederna över fjäll med utsikt över fjordar, bergstoppar och vattenfall. Du kan välja mellan tre vandringsleder av olika svårighetsgrad, alla med start i Vengedalen.

  Vandra över bergskammen på dagen och koppla av framför brasan på kvällen.

  Vandringen på Romsdalseggen tar mellan sex och nio timmar, beroende på vilken led du väljer. Belöningen är oslagbara vyer över Romsdalsfjorden, havet och fjälltopparna Trollryggen och Romsdalshorn. Men läs för all del på lite om säkerheten inför vandringen till Romsdalseggen.

  3. Gaustatoppen

  Vid klart väder kan man se en sjättedel av Norge från Gaustatoppen, ett lättåtkomligt fjäll i Telemark på Sørlandet. Från parkeringen vid Stavro mellan Rjukan och Tuddal tar det runt tre timmar att ta sig till toppen, och två timmar ner igen. Så räkna med omkring fem timmar totalt.

  Höjdskillnaden är 700 meter, och vandringen är relativt lätt. Inte långt från toppen ligger en fjällstuga där du kan få i dig ett mål mat eller övernatta – se bara till att boka i förväg.

  4. Dronningruta

  Nord-Norge bjuder på mängder av vandringsmöjligheter i omväxlande terräng, från gröna kullar och sandstränder till spetsiga berg och öppna slätter. Tack vare Golfströmmen är klimatet förvånansvärt milt här – det är ofta över 20° C grader varmt på sommaren, ibland till och med 30° C.

  På de flesta ställen i Nord-Norge är det midnattssol i juni och juli. I de södra delarna av regionen går solen precis nedanför horisonten, men nätterna är ändå otroligt ljusa.

  Prova den klassiska vandringsleden Dronningruta, som har fått sitt namn av Norges drottning Sonja. Hon besökte Vesterålen 1994 och blev fascinerad av kustlandskapet med ensliga stränder, charmiga byar och dramatiska klippor med panoramavyer.

  Hitta din vandring

  Här kan du söka efter fler vandringsturer i Norge.

  ×
  Your Recently Viewed Pages

  Tillbaka till toppen