Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hiking, Høvringen Hiking, Høvringen
Hiking, Høvringen.
Photo: CH/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Gör det lätt för dig

Ta del av experternas tips när du planerar din vandringssemester –  Discover Norway har alla turförslag och paketlösningar du kan tänka dig.

 

Att planera en vandringssemester kan ta på krafterna. Timmar läggs på att googla, spara bokmärken, jämföra priser, kolla kartor, beräkna tid och skicka mängder av e-post. Ibland känns det nästan lika jobbigt som att ta sig upp till toppen av Galdhøpiggen.

Om du håller med är det en god idé att låta en turoperatör göra grovjobbet. Det är ett bra drag om du inte kan Norge så bra eller inte har obegränsat med tid att lägga framför datorn. Ofta kan du få hjälp med allt du behöver på ett och samma ställe.

Discover Norway (eller Norske Bygdeopplevelser, som de hette från början) grundades år 1998 av ett gäng friluftsentusiaster. Deras vandringspaket är byggda utifrån egen erfarenhet: De stortrivs i naturen och har själva provat de flesta turerna.

De har koll på allt från svårighetsgrad till övernattningsmöjligheter, och du får ta del av både ingående kunskaper och personliga åsikter. Det gör det lättare att avgöra om det är Lofoten, Jotunheimen eller nationalparkerna Rondane och Dovrefjell som är det perfekta resmålet för dig.


Hitta rätt med Discover Norway

Hitta ett vandringspaket som passar dig – med eller utan guide.

Vandring med Discover Norge
Venabu Mountain Hotel 6 days/ 5 guided walks. Enjoy the Norwegian mountains at Venabu, and relax and recharge your batteries by joining exiting guided… Read more
Rondane and Venabu Mountain Rambling | Discover Norway
PEAKS IN VALDRES AND NATIONALPARK JOTUNHEIMEN This programme is designed for those who love hiking in the high mountains but don't want to walk… Read more
Walking in Valdres, Nationalpark Jotunheimen | Discover Norway
Hiking in Jotunheimen Galdhøpiggen and Besseggen. Two great highlights of the hiking in Norway. This is the trip for those who want enjoy the view… Read more
Besseggen and Galdhøpiggen- the most popular peaks in Jotunheimen | Discover Norway
The Lofoten Isle archipelago offers breathtaking, unforgettable scenery, creating an almost fairy tale like atmosphere. This tour takes you to a… Read more
Hiking the Amazing Lofoten Isles | Discover Norway
Rambling in Nationalpark Rondane with luggage transport. Rondane - Norway's first National Park. The focal point of the national park is the… Read more
Hiking in the Rondane National Park | Discover Norway
Click to activate
Select
  Click to activate

  Vandra på fantastiska Lofoten (7 dagar)

  Kliv in i Lofotens sagolika landskap på den här 7-dagarsturen och upplev klippiga berg, arktiska fjordar, vita stränder och pittoreska fiskebyar. Du får också prova på lokal mat och bo i en traditionell rorbu (fiskestuga).

  De tre första nätterna tillbringas i Stamsund, där din guide Hilde visar några av sina favoritställen – räkna med underbar utsikt åt alla håll. De tre sista dagarna är ni i den charmiga byn Reine. Turen passar dig som är i hyfsad eller i god form och har lite fjällvana sedan tidigare.

  Pris från NOK 12 950 per person i dubbelrum. Turen görs 19-25 juni och 14-20 augusti 2017.


  Pilgrimslederna på Dovrefjell (6 dagar)

  Gå längs de gamla pilgrimslederna i Dovrefjell nationalpark, omgiven av vacker och omväxlande fjällterräng. Turen följer den gamla medeltida vägen mellan Oslo och Trondheim, så det är också en tur genom Norges historia.

  Dovrefjell är känt för ett rikt djur- och växtliv. Efter tre dagars vandring avslutas turen med en fem timmar lång myskoxesafari. Turen kombinerar långa vandringar (5-6 timmar per dag) med bekvämt boende på privata gästhus, bland annat det historiska Kongsvold Fjeldstue. Passar de som är i hyfsad eller god form och har en del fjällvana.

  Pris från NOK 9 100 per person i dubbelrum. Turer utan guide men med bagagetransport går att göra varje söndag mellan 30 juli och 20 augusti 2017. Guidad tur 16-21 juli med pris från NOK 10 400.


  Fjällvandring i Rondane och Venabu (6 dagar)

  Fjällen söder om Rondane nationalpark har en lugnande inverkan på både kropp och själ. Du bor på Venabu Fjellhotell, ett familjeägt hotell med varm och avslappnad atmosfär och vällagad mat.

  Varje dag får du följa de lokala guiderna genom spännande landskap med slätter, toppar, trånga passager och vattenfall. Vandringen ger gott om tid både till reflektion och avkoppling  i fjällnaturen. Räkna med 12-20 kilometers vandring om dagen.

  Pris från NOK 5 590 per person i dubbelrum. Turen görs varje söndag från 11 juni till 1 oktober 2017.


  Jotunheimen – Grønolen Fjellgard (3 eller 5 dagar)

  Unna dig en oförglömlig vandringssemester vid Grønolen Fjellgard, som är känd för sin gästfrihet och underbara hemlagade mat.

  De har också satt ihop ett heltäckande och varierat program med allt från toppvandringar i Jotunheimen och kanotpaddling till besök på bondgård och Rømmergrøt på Grønolen. Dina lokala guider Øyvind och Tor Erik tar dig med på fantastiska utflykter, även utanför vandringslederna. Det här passar dig som är i hyfsad eller i god form och som kan vandra runt 6-7 timmar per dag.

  Pris från NOK 6 750 per person i dubbelrum. Turen erbjuds 16-21 juli, 23-28 juli och 30 juli till 4 augusti 2017.


  Jotunheimens höjdpunkter (6 dagar)

  Jotunheimen är Norges mäktigaste bergsmassiv, fullt av högresta toppar, vassa klippor, steniga sluttningar och glaciärer. Här finns dessutom mängder av bra vandringsleder, klara sjöar och virvlande vattendrag.

  Turen inleds med den legendariska vandringen till Besseggen, i västlig riktning. Sen följer en dagslång vandring till Glitterheim och vidare till Glitterheims topp och Spiterstulen. Du får bestiga Norges högsta berg Galdhøpiggen (2 469 meter över havet) och avsluta dagen med övernattning i Lom.

  Det blir 8-10 timmar vandring varje dag, och en del sträckor går genom brant och ojämn terräng. Du bör vara i god form och van att vandra med ryggsäck (upp till 8 kilo).

  Pris från NOK 11 900 per person i dubbelrum. Turen går mellan 27 augusti och 1 september 2017.


  Guidad tur i majestätiska Rondane

  Rondane var Norges första nationalpark, och många norrmän har genom åren blivit förälskade i naturen här.

  På den här turen görs tre övernattningar vardera vid Mysuseter och Høvringen. Mysuseter är en utmärkt utgångspunkt för utflykter till flera av de mäktiga topparna, som Storronden, Rondeslottet och Veslesmeden. Vid Høvringen kan du följa med på en spännande utflykt och se myskoxar i Dovrefjell nationalpark. Bagagetransport ingår, så du har bara en lätt ryggsäck att bära med på vandringen.

  Pris från NOK 8 950 per person i dubbelrum. Turen går att göra mellan 16 juli och 27 augusti 2017.


  Vandringsmagi på ön Senja

  En blandning av grönskande dalar och mäktiga berg gör ön Senja till ett utmärkt resmål för alla typer av vandrare.

  Din bas är den charmiga staden Hamn i Senja. Härifrån introduceras du till den magiska ön av våra duktiga lokala guider. Vandringarna går till natursköna platser som Ånderdalen nationalpark, Svandalen, Husfjellet och Sukkertoppen. Resan är avsedd för dem med viss erfarenhet, men vandringsturerna kan anpassas efter gruppens nivå och önskemål.

  Pris från NOK 13 200. Resan erbjuds 18-23 September 2017.  Läs också

  Your Recently Viewed Pages