Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hiking, Høvringen
Hiking, Høvringen.
Photo: CH/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Gör det lätt för dig

Ta del av experternas tips när du planerar din vandringssemester –  Discover Norway har alla turförslag och paketlösningar du kan tänka dig.

Att planera en vandringssemester kan ta på krafterna. Timmar läggs på att googla, spara bokmärken, jämföra priser, kolla kartor, beräkna tid och skicka mängder av e-post. Ibland känns det nästan lika jobbigt som att ta sig upp till toppen av Galdhøpiggen.

Om du håller med är det en god idé att låta en turoperatör göra grovjobbet. Det är ett bra drag om du inte kan Norge så bra eller inte har obegränsat med tid att lägga framför datorn. Ofta kan du få hjälp med allt du behöver på ett och samma ställe.

Discover Norway (eller Norske Bygdeopplevelser, som de hette från början) grundades år 1998 av ett gäng friluftsentusiaster. Deras vandringspaket är byggda utifrån egen erfarenhet: De stortrivs i naturen och har själva provat de flesta turerna.

De har koll på allt från svårighetsgrad till övernattningsmöjligheter, och du får ta del av både ingående kunskaper och personliga åsikter. Det gör det lättare att avgöra om det är Lofoten, Jotunheimen eller nationalparkerna Rondane och Dovrefjell som är det perfekta resmålet för dig.

Hitta rätt med Discover Norway

Hitta ett vandringspaket som passar dig – med eller utan guide.

Vandring med Discover Norway
Fotturer i Rondane og Venabygdsfjellet med turleder med utgangspunkt fra Venabu Fjellhotell. 6 dager. Read more
Fotturer på Venabu | Discover Norway
Spesialist på sykkel, ski og vandreferie. Tilbyr ferdigpakka sykkelturer i hele Norge, samt fotturer med bagasjetransport med eller uten guide Read more
Jotunheimen og Valdres - Vandreopphold med turleder | Discover Norway
Opplev Rondane, for deg som foretrekker en fjelltur på egen hånd. Bagasjen blir fraktet til neste sted, og du kan nyte dagene i praktfulle omgivelser! Read more
Fottur i Rondane | Discover Norway
Fotturer i Peer Gynts rike: Skeikampen - Fagerhøi - Gålå - Fefor- Espedalen Read more
Peer Gynt Stien med bagasjetransport | Discover Norway
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Vandra på fantastiska Lofoten (7 dagar)

  Kliv in i Lofotens sagolika landskap på den här 7-dagarsturen och upplev klippiga berg, arktiska fjordar, vita stränder och pittoreska fiskebyar. Du får också prova på lokal mat och bo i en traditionell rorbu (fiskestuga).

  De tre första dagarna är du i Stamsund, där guiden Hilde visar några av sina favoritställen – räkna med underbar utsikt åt alla håll. De tre sista dagarna tillbringas i den charmiga byn Reine. Turen passar dig som är i hyfsad eller i god form och har någon fjällvana sedan tidigare.

  Pris från NOK 16 650 per person i dubbelrum. Turen görs 18-24 juni 2018 och kan bokas fram till 15 april 2018.

  Pilgrimslederna på Dovrefjell (6 dagar)

  Gå längs de gamla pilgrimslederna i Dovrefjell nationalpark, omgiven av vacker och varierad fjällterräng. Turen följer den gamla medeltida vägen mellan Oslo och Trondheim, så det är också en tur genom Norges historia.

  Dovrefjell är känt för ett rikt djur- och växtliv. Efter tre dagars vandring avslutas turen med en fem timmar lång myskoxesafari. Turen kombinerar långa vandringar (5-6 timmar per dag) med bekvämt boende på privata gästhus, bland annat det historiska Kongsvold Fjeldstue. Passar de som är i hyfsad eller god form och har en del fjällvana.

  Pris från NOK 9 350 per person i dubbelrum. Turer utan guide men med bagagetransport går att göra varje söndag mellan 15 juli och 19 augusti 2018. Guidad tur 15-20 juli med pris från NOK 10 600.

  Fjällvandring i Rondane och Venabu (6 dagar)

  Fjällen söder om Rondane nationalpark har en lugnande inverkan på både kropp och själ. Du bor på Venabu Fjellhotell, ett familjeägt hotell med vänlig stämning och vällagad mat.

  Varje dag får du följa de lokala guiderna genom spännande landskap med slätter, toppar, trånga passager och vattenfall. Vandringen ger gott om tid både till reflektion och avkoppling  i fjällnaturen. Räkna med 12-20 kilometers vandring om dagen.

  Pris från NOK 6 990 per person i dubbelrum. Turen görs varje söndag från 9 juni till 22 september 2018.

  Jotunheimen – Grønolen Fjellgard (3 eller 5 dagar)

  Unna dig en oförglömlig vandringssemester vid Grønolen Fjellgard, som är känd för sin gästfrihet och underbara hemlagade mat.

  De har också satt ihop ett heltäckande och varierat program med allt från toppvandringar i Jotunheimen och kanotpaddling till besök på bondgård och Rømmergrøt på Grønolen. Dina lokala guider Øyvind och Tor Erik tar dig med på fantastiska utflykter, även utanför vandringslederna. Det här passar dig som är i hyfsad eller i god form och kan vandra 6-7 timmar om dagen.

  Pris från NOK 7 075 per person i dubbelrum. Turen erbjuds 15-20 juli, 22-27 juli och 29 juli till 3 augusti 2018. Om du bokar före 1 juni får du NOK 250 rabatt per person.

  Jotunheimens höjdpunkter (6 dagar)

  Jotunheimen är Norges mäktigaste bergsmassiv, fullt av högresta toppar, vassa klippor, steniga sluttningar och glaciärer. Här finns dessutom mängder av bra vandringsleder, klara sjöar och virvlande vattendrag.

  Turen inleds med den klassiska vandringen till Besseggen, i västlig riktning. Sen följer en dagslång vandring till Glitterheim och vidare till Glitterheims topp och Spiterstulen. Du får bestiga Norges högsta berg Galdhøpiggen (2 469 meter över havet) och avsluta dagen med övernattning i Lom.

  Det blir 8-10 timmar vandring varje dag, och en del sträckor går genom brant och ojämn terräng. Du bör vara i god form och van att vandra med ryggsäck (upp till 8 kilo).

  Pris från NOK 9 500 per person i dubbelrum. Turen går 22-28 juli, 29 juli-4 augusti och 5-11 augusti 2018. Om du bokar före 1 juni får du NOK 250 rabatt per person.

  Tur med eller utan guide i majestätiska Rondane

  Rondane var Norges första nationalpark, och många norrmän har förälskat sig i naturen här genom åren.

  På den här turen görs tre övernattningar vardera vid Mysuseter och Høvringen. Mysuseter är en utmärkt utgångspunkt för utflykter till flera av de mäktiga topparna, som Storronden, Rondeslottet och Veslesmeden. Vid Høvringen kan du följa med på en spännande utflykt och se myskoxar i Dovrefjell nationalpark. Bagagetransport ingår, så du har bara en lätt ryggsäck att bära under vandringen.

  Pris från NOK 8 950 per person i dubbelrum. Turen går att göra mellan 15 juli och 26 augusti 2018.


  Hiking in Rondane Dovre
  Hiking in Rondane Dovre.
  Photo: CH - Visitnorway.com

  De norska fjellvettreglena

  Norge är känt för sin fantastiska natur med dundrande vattenfall, kristallklara fjordar, majestätiska berg och spektakulära glaciärer. Förbered dig inför resan till bergen, och ha respekt för naturen – även om du är van vid fjällvandringar. Här är några enkla råd.

  1. Planera turen väl och tala om för någon vart du ska och när du tänker komma tillbaka.
  2. Anpassa turen efter förmåga och lokala förhållanden.
  3. Var uppmärksam på vädret och eventuella lavinvarningar.
  4. Var beredd på dåligt väder och frost, även på kortare turer.
  5. Ta med all utrustning du behöver så att du kan hjälpa dig själv och andra vid behov.
  6. Välj säkra vägar. Var medveten om vad som kännetecknar lavinterräng och riskerna med isiga områden.
  7. Använd karta och kompass, så att du alltid vet var du befinner dig.
  8. Vänd om i tid – det är ingen skam i att ge upp.
  9. Spara på energin och sök skydd vid behov.

  Läs de norska fjellvettreglene i sin helhet.

  Your Recently Viewed Pages

  Tillbaka till toppen