Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Drippin
Drippin.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway

Drippin

muteplay/pauseplay/pause

För att fira 150-årsdagen av Henrik Ibsens Peer Gynt fick fyra norska musiktalanger i uppgift att skapa nya versioner av kompositionerna som Edvard Grieg skrev till pjäsen.

Grieg möter klubbmusik

Erik Spanne, även känd som Drippin, är en ung beatmaker med en känsla för klubbmusik av alla slag. Drippin är baserad i Oslo, där han producerar musik som beundras av klubbentusiaster från världens alla hörn.

Hans debut "Silver Cloak" på New Yorks Light City Trax ledde till många framträdanden på festivaler och klubbar över hela världen, bland annat i New York, Shanghai, Tokyo och Island.

"För mig är Edvard Grieg nästan som den första norska popstjärnan, med sina enkla och fina melodier."

Drippin har samarbetat med flera kända rappare, bland annat Sicko Mobb, Le1f, King Louie och Riko Dan, och år 2017 nominerades han till ”Spellemannprisen” (Norges Grammy) för sin medverkan på Nils Bechs album "Echo". År 2016 var han en av få som fick chansen att vara med på Redbull Music Academy i Montreal.

Drippin
Drippin.
Photo: Martine Stenberg

Vad tänkte du när du blev tillfrågad om du ville delta i detta projekt?
"Det var en stor ära. Inte bara för att jag fick tolka en sådan välkänd komposition, men också för att jag fick representera Norge och min musikgenre, elektronisk musik."

Varför valde du att tolka "I Dovregubbens hall" (I bergakungens sal)?
"Jag lockas av mörker, melankoli och intensitet. ”I Dovregubbens hall” är hård och dyster, så det var den som tilltalade mig mest. Jämfört med den ljusa, milda musiken i resten av verket har 'I Dovregubbens hall' en nästan klaustrofobisk stämning."

Vad är din relation till Peer Gynt?
"Min enda relation till Peer Gynt var från skolan. Det var kul att dyka djupare in i verket som vuxen, och det var förvånande att se hur relevant det är, även efter 150 år."

Vad var ditt förhållande till Edvard Griegs musik före detta projekt?
"Edvard Griegs musik är nästan synonym med nationalism och nationalromantik. Man kan nästan känna bergsluften och höra kobjällrorna när man lyssnar på musiken från Peer Gynt. Jag tror att det var hans avsikt när han skapade den."

Hur är det att vara artist i Norge idag?
"En intressant trend i Norge är att nya artister inte längre är så angelägna att tecknas av stora skivbolag. De har sina egna plattformar där de kan släppa sin musik på egna villkor och skapa egna möjligheter."

Lyssna på Drippins version av "I bergakungens sal"

Drippin
Drippin.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway
PLAY VIDEO
Peer Gynt 150 år

Henrik Ibsens Peer Gynt gavs ut 1867, men pjäsen visades först nio år senare på Christianiateatern i Oslo. Sedan dess har det gjorts otaliga uppsättningar i alla världens hörn, och den är fortfarande en av världens mest kända pjäser.

Evenemang

Kontrasten mellan naturen och vår moderna livsstil är en ständig inspirationskälla för norska artister. Här kan du söka efter kommande kulturevenemang som gör resan extra intressant.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen