Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fight the Fight
Fight the Fight.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway

Fight the Fight

muteplay/pauseplay/pause

För att fira 150-årsdagen av Henrik Ibsens Peer Gynt fick fyra norska musiktalanger i uppgift att skapa nya versioner av kompositionerna som Edvard Grieg skrev till pjäsen.

Grieg möter rock

Fight the Fight har bara funnits sedan i slutet av 2016, men har redan nått framgång över hela världen. Tidigare spelade de tillsammans i 10 år under namnet Faenskap.” 

Bandet har spelat på alla stora festivaler i Norge, turnerat i Europa och fått mycket beröm för sina fenomenala föreställningar. Deras första singel "Perfect Combination" släpptes i juni 2016 och har spelats över 750 000 gånger på Spotify.

"Om Peer Gynt var en riktig person och levde idag, skulle han ha en TV-show vid det här laget. Och den skulle vara bättre än ’The Kardashians’."

Fight the Fight har turnerat i Europa flera gånger och har värmt upp för stora band som Satyricon, Kvelertak och Avenged Sevenfold. År 2017 debuterade bandet på några av de största rock- och metal-festivalerna, förutom att vara Satyricons förband på deras Europaturné.

Fight the Fight
Fight the Fight.
Photo: Jørn Veberg

Vad tänkte du när du blev tillfrågad om du vill delta i detta projekt?
"Alla i bandet känner till Edvard Grieg och berättelsen om Peer Gynt mycket väl . Så det var inte ett svårt beslut att delta i projektet. Vi har aldrig spelat den här genren förut, så vi tyckte att det skulle vara en rolig utmaning."

Varför valde ni att tolka "Anitras dans"?
"Vi valde mellan 'I Dovregubbens hall’ (I bergakungens sal) och ’Anitras dans’. 'Anitras dans’ intresserade oss mest, och eftersom den aldrig har gjorts av ett metal-band tidigare bestämde vi oss för att ta oss an utmaningen. Det tog inte lång tid innan vi hade massor av idéer och kunde göra klart låten."

Kan du säga något om er relation till Peer Gynt?
"Eftersom vi växte upp i Norge är det ganska svårt att inte känna till Peer Gynt. Vi lär oss om pjäsen på många olika sätt, allt från sagostunder för barn till föreläsningar om norsk kulturhistoria och drama på skolan."

Vad var er relation till Edvard Griegs musik före detta projekt?
"Vissa av bandmedlemmarna gick på musikskola, där de lärde sig en hel del om Edvard Grieg."

Om du fick besök från utlandet, vilka tre kulturevenemang skulle du rekommendera?
"Vi skulle ta dem till festivalen by:Larm, Vikingskipmuseet, Kon-Tiki-museet och restaurangen Texas Grill."

Hur är det att vara artist i Norge idag?
"Det finns många möjligheter, och det finns ingen gräns för vad du kan uppnå om du bestämmer dig för att satsa. Samtidigt finns det massor av musiker som arbetar hårt för sin passion, så det är tuff konkurrens. Vi har tur att vi bor i Norge. Som norska artister kan vi ansöka om kulturstipendier, som hjälper oss att uppnå våra mål och drömmar. Alla har inte sådan tur."

Lyssna på Fight the Fights version av "Anitras dans"

Fight the Fight
Fight the Fight.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway
PLAY VIDEO

Lyssna på Fight the Fights "Anitras dans" på Spotify.

Peer Gynt 150 år

Henrik Ibsens Peer Gynt gavs ut 1867, men pjäsen visades först nio år senare på Christianiateatern i Oslo. Sedan dess har det gjorts otaliga uppsättningar i alla världens hörn, och den är fortfarande en av världens mest kända pjäser.

Evenemang

Kontrasten mellan naturen och vår moderna livsstil är en ständig inspirationskälla för norska artister. Här kan du söka efter kommande kulturevenemang som gör resan extra intressant.

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen