VIKTIGT! Se den senaste informationen om coronaviruset i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Unge Ferrari
Unge Ferrari.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway

Unge Ferrari

muteplay/pauseplay/pause

För att fira 150-årsdagen av Henrik Ibsens Peer Gynt fick fyra norska musiktalanger i uppgift att skapa nya versioner av kompositionerna som Edvard Grieg skrev till pjäsen.

Edvard Grieg möter melodisk R&B

Unge Ferarris debutalbum Til Mine Venner släpptes 2015 och fick bra recensioner i flera nationella tidningar. Samma år nominerades han som bästa nykomling på P3 Gull, en norsk musikgala som uppmärksammar enastående prestationer inom musikbranschen.

"Kopplingen mellan Hologram och Peer Gynt är att Peer gör vad han vill, och det gjorde jag med."

Unge Ferrari är baserad i Oslo, där han skapar musik som kombinerar futuristiska 808-beats med melodisk R&B, pop och hiphop. År 2016 turnerade den unga artisten i alla nordiska länder och spelade på många av de stora festivalerna i Norge. För ett år sedan släppte han "Hva Er Vi Nå // HEVN" tillsammans med Tomine Harket, och fick applåder från både fans och kritiker.

I år har singlarna "Ef Du Vil", "Vanilje" och "Lianer" spelats ständigt på norska radiokanaler.

Unge Ferrari
Unge Ferrari.
Photo: Michael Ray Vera Cruz Angeles

Vad tänkte du när du blev tillfrågad om du vill delta i detta projekt?
"Min första tanke var 'ja!' Det lät väldigt spännande. Projektet gav mig tillgång till mycket material, och det var en tuff utmaning."

Hur skapades "Hologram?"
Producenten och jag utforskade massor av olika idéer, och till slut bestämde vi oss för "Hologram”. Det är en hyllning till olika musikgenrer och har en ovanlig text. Vi skapade låten med samplingar från Grieg."

Vad är din relation till Peer Gynt?
"Jag växte upp med Peer Gynt och min mormor var mycket förtjust i verket. Jag lyssnade mycket på musik som barn och vi läste pjäsen i skolan, men det var först i samband med det här projektet som jag lärde mig mer om Peer Gynts värld."

Vad var ditt förhållande till Edvard Griegs musik före detta projekt?
"Edvard Grieg är en legendarisk musiker. Hans kompositioner är lika imponerande idag som när han skrev dem. Musiken tar upp många spännande teman och är avkopplande."

Om du fick besök från utlandet, vilka tre kulturevenemang skulle du rekommendera?
"Jag skulle be dem komma under sommaren så att jag kan ta dem till Stavern-, Øya- eller Slottsfjellfestivalen. Jag skulle också ta dem till Astrup Fearnley-museet eller Munchmuseet, och kanske på en roadtrip till södra Norge eller till fjordarna i regionen Fjord Norge."

Hur är det att vara artist i Norge idag?
"Om du har en någorlunda bra förståelse för internet, har bra smak och bra musik, kommer det gå bra för dig. Idag har vi möjligheter som inte fanns tidigare, och det är bra."

Lyssna på Unge Ferraris "Hologram"

Unge Ferrari
Unge Ferrari.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway
PLAY VIDEO
Peer Gynt 150 år

Henrik Ibsens Peer Gynt gavs ut 1867, men pjäsen visades först nio år senare på Christianiateatern i Oslo. Sedan dess har det gjorts otaliga uppsättningar i alla världens hörn, och den är fortfarande en av världens mest kända pjäser.

Evenemang

Kontrasten mellan naturen och vår moderna livsstil är en ständig inspirationskälla för norska artister. Här kan du söka efter kommande kulturevenemang som gör resan extra intressant.

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen