Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Jonathan Brown Jonathan Brown Jonathan Brown
Jonathan Brown Jonathan Brown
Credits
Jonathan Brown.
Photo: CH
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Långt ifrån ett soligt Kalifornien fann en Grammy-nominerad musikproducent sin inspiration – under det nordnorska norrskenet, i den tysta arktiska natten. Detta är hans musik.

Originaltext (på engelska): Mikael Lunde

Ad

Höj blicken, spetsa öronen

Dynamic Variation:

John BrownPhoto: CH

En annan värld

Dynamic Variation:

Upptäck, upprepa

Vissa ljud och rytmer är urgamla: Norrskenet, vågorna och vinden vid kusten; fiskarna och deras fångst; havsörnarna, som seglar i vinden ovan. I många årtusenden har fiskare levt och rört sig här i dessa kalla, men i stort sett isfria, vatten.

Stanna upp en stund: Starka naturliga rytmer och cykler fanns här långt innan människorna kunde inspireras av dem. Bortom den modern musiken, bortom datorn och programmen, väntar de på att återupptäckas. I grund och botten är detta vad Brown är här för.

När han ser tillbaka på natten med norrskenet upprepar Brown, "Norrskenets rörelser var så långsamma. När jag lade märke till hur ljuset liksom pulserade tänkte jag genast, "Ah, okej, nu vet jag." Vad jag hörde i mitt huvud var ett tempo jag skulle kunna använda".

Är du uppmärksam kommer du att höra den pulserande takten i hans musik. Den finns i filmen ovan, gjord efter Browns resa – med hans egen musik som soundtrack.

Vissa klipp i Browns film har också använts i en serie av videoklipp om den arktiska vintern i Nord-Norge.

Enkelt och fridfullt

Även de mest avlägsna platserna i Norge har moderna bekvämligheter, och är anslutna till världen utanför. Men det finns också stora inlandsvidder med orörd vildmark. Om du kan finna naturens egna ljud och rytmer, kan du också medvetet frigöra sinnet.
 
Här uppe känns vardagens och städernas stress långt borta. Som Brown uttrycker det: "Lugnet breder ut sig här."

Musiken har medvetet hämtat sin stämning härifrån - från lugnet och enkelheten – men också från det kraftfulla och gripande.

Slå på ljudet – helst i ett bra par hörlurar – och följ med på Browns resa i kortfilmen nedan.

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad