Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hurtigruten Hurtigruten Hurtigruten expedition aurora borealis 640x1060
Hurtigruten Hurtigruten expedition aurora borealis 640x1060
Credits
Hurtigruten.
Photo: Knut Jenssen
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Arktisk vintermagi med Hurtigruten

Storstad eller kustäventyr? Ibland är det svårt att välja. På Hurtigrutens fyradagarskryssning från Kirkenes till Tromsø får du båda delarna. Allt du behöver göra är att packa väskan, så tar Hurtigruten hand om resten. Förutom utmärkta chanser att få se aurora borealis får du också uppleva det speciella blåskiftande polarljuset.

Äventyret börjar med en natt på hotell i Kirkenes, längst upp i norra Norge nära ryska gränsen. Här har du tid att åka på snöskotersafari eller kungskrabbfiske, eller bara strosa runt i stan.

På väg söderut har du möjlighet att besöka den ikoniska klippan Nordkap och Hammerfest, som är känd som en av världens nordligaste städer. Strax innan midnatt lägger båten till i Tromsø – passa gärna på att utforska stadens livliga nattliv innan du drar dig tillbaka. Nästa dag har du gott om tid att uppleva den arktiska kulturen i staden.

Pris: Från 6025 SEK, inklusive resan med Hurtigurten (ospecificerad, invändig dubbelhytt) och flyg tur och retur från Stockholm. Frukost ingår om du bokar mer än 30 dagar före avgång.

Läs mer och boka

En kulinarisk resa

Hurtigruten satsar stort på fräscha, närproducerade ingredienser i köket.

Medan du gör dig redo för en god natts sömn i hytten håller Vesterålens fiskare redan på att göra i ordning sina fiskeskutor för att ge sig ut och skaffa dagens fångst. De går på djupet i Norra Ishavet och fjordmynningarna, där förutsättningarna för fiske är perfekta. Dagen efter serverar Hurtigrutens restaurang den färskaste vildröding du någonsin smakat. Lokalt fångad, perfekt tillagad.

Hurtigruten lägger till vid 34 hamnar på vägen från Bergen till Kirkenes, och vid varje stopp levereras lokala ingredienser till köket.

Läs mer om Hurtigrutens kök.

Hurtigruten på film

Aktiviteter under norrskenet med Hurtigruten

På en resa med Hurtigruten har du möjlighet att vara med på mängder av olika utflykter under resans gång. Faktiskt finns det över 50 stycken att välja på, så du kan säkert hitta något som passar dig. Här är ett par exempel på utflykter i norrskenstider.

Snöskotertur i polarnatten

Var med på en spännande utflykt med Hurtigruten i jakten på norrskenet.

Upplev det arktiska landskapet under polarnatten i snöskoter. Du belönas med fri utsikt över norrskenet under en stjärnklar himmel. Utflykten går igenom ett av Europas mest extrema och spännande naturområden.

Turen utgår från Mehamn, världens nordligaste by på fastlandet, på den vilda Finnmarkskusten. Resan går över bergen till den gamla handelsplatsen och fiskebyn Kjøllefjord, där du går på Hurtigrutenbåten igen.

Läs mer om Hurtigrutens snöskotertur.


Norrskensgaranti

En vinterresa med Hurtigruten ger utmärkta möjligheter att få se norrskenet. Faktiskt är chansen så stor att Hurtigruten har norrskensgaranti på deras 12-dagarskryssningar mellan oktober och februari.

Om norrskenet inte visar sig under resan får du en klassisk rundresa på 6 eller 7 dagar med halvpension gratis. Norrskensgaranti och över 780 mil av Norges vackra kustlinje – det är en svårslagen kombination!

Läs mer om Hurtigrutens klassiska rundresa.

Vad är norrskenet?

Naturfenomenet norrskenet uppstår vid starka solvindar som gör att elektriskt laddade partiklar frigörs och störtar mot jorden. Det spektakulära ljusskenet bildas när dessa elektroner och protoner kolliderar med gaser i jordens atmosfär.

Den elektromagnetiska strålningen skapar ett böljande band av ljus som varierar i form, styrka och färg. Oftast är det grönt, men det kan också vara mörkblått, gult, rött och orange.

Fler Hurtigrutenresor

Läs mer om norrskenet och Nord-Norge

Your Recently Viewed Pages