Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Video Thumbnail - vimeo - Chase the summer in Norway Video Thumbnail - vimeo - Chase the summer in Norway Video Thumbnail - vimeo - Chase the summer in Norway
Video Thumbnail - vimeo - Chase the summer in Norway Video Thumbnail - vimeo - Chase the summer in Norway
Chase the summer in Norway.
Photo: Folke Film / Visitnorway.com

Pure moments: En roadtrip i Norge

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Sommarskidåkning eller ett kvällsdopp i Oslo? Prova båda – gör som Sofia, Ishtar och Simon i filmen och upplev norska sommaräventyr på en bilsemester.

Vad kan man göra i Norge på sommaren?

För både norrmän och turister är det ofta äventyr som gäller: Vandring i vild och orörd natur, sommarskidåkning i bergen eller surfing i havet. Andra vill ha avkopplande dagar i stan, en öl i solen ("utepils") och ett kvällsdopp i Oslofjorden med kompisarna. 

Vi säger att det är allt detta, och mer därtill.

Åk snowboard i de västliga bergen ena dagen och paddla kajak på älven i centrala Trondheim nästa. Ta dig upp till utsiktsplatsen på berget Gaular en torsdag, och gå på det häftiga taket på Oslos operahus på fredagen. Börja veckan med att grilla din egen makrill över öppen eld i skogen, och inled helgen med färska räkor på fiskmarknaden i Bergen.


Topptips inför bilsemestern i Norge

Under Resans höjdpunkter nedan hittar du mer information om de ställen Sofia, Ishtar och Simon besökte i Norge, eller kolla in artiklarna med lokalbornas tips i Oslo, Bergen och Ålesund.

Resans höjdpunkter
For most people Gaularfjellet is a well-kept secret, but for all those who have discovered the road it is quite special. A journey along the road… Read more
Gaularfjell National Tourist Route
The Fish Market has a charming location in the heart of the city between the fjords and Bergen's 7 mountains. The Fish Market in Bergen has since… Read more
Fish Market in Bergen
Sculpture and national heritage park with a strong international art collection surrounded by beautiful scenery with many spectacular lookout points.… Read more
Ekebergparken Sculpture Park
Drøbak in Frogn municipality is the leading Oslofjord swimming resort, with 60 km of shoreline.    Skiphellebukta south of… Read more
Swimming in the Oslofjord
Oslo som en lokalbo
Här får du hjälp att hitta lite mer annorlunda ställen och affärer i Norges huvudstad. Read more
Topp 23: Oslo som en lokalbo
Bergen som en lokalbo
Om du gärna upptäcker mindre kända ställen på semestern ska du läsa vidare. Här får du tips från… Read more
Topp 16: Bergen som en lokalbo
Click to activate
Select
  Click to activate


  Han erövrade världen från sitt sovrum

  Kygo har gått från att ladda upp sina hemmagjorda låtar på nätet till att jobba med kändisar som Coldplay och att få ett hotell uppkallat efter sig.

  Lade du märke till den medryckande musiken i filmen överst på sidan? Artisten som går under namnet Kygo är Norges största musikexport sedan A-has glansdagar i mitten av 80-talet.

  Kygo

  Kygo.
  Photo: Getty Images

  Från att ha varit en okänd kille i nordligaste norr som delade sina låtar med en liten skara fans på internet har Kygo blivit första artist att nå en miljard spelningar på musiktjänsten Spotify. Det var i sovrummet hemma i Bergen, omgiven av storslagna fjäll och västra Norges världsberömda fjordar, som Kygo lade grunden för sin musikaliska kometkarriär. På kort tid har han blivit en ledande elektronisk artist, både hemma i Norge och i världen.

  Kyrre Gørvell-Dahll, som han egentligen heter, började ta pianolektioner vid sex års ålder.  När han var 15 upptäckte den elektroniska musiken och började göra egna låtar på sin laptop. Till en början var han själv helt uppslukad av sitt nyfunna universum, men när fler och fler fick upp öronen för hans melodiska ”tropical house”, spred den sig som en löpeld på nätet.

  Idag är han en av de största artisterna inom Electronic Dance Music (EDM). Rockbandet Coldplay har personligen sökt upp honom för att få en remix på en av sina låtar. Han har lyckats fylla Hollywood Bowl två kvällar i rad, och spelade också vid avslutningsceremonin vid OS i Rio. Han gör egna livespelningar och framträder på festivaler runtom i världen inför hundratusentals åhörare. Han har också fått spela vid utdelningsceremonin för Nobels fredspris.

  Kygo samarbetar ofta med spännande artister och är känd för sina energiska och grandiosa livespelningar. Han har snabbt blivit en av världens ledande artister, och är en förebild både för det norska musiklivet och för det norska folket. Vad kan smälla högre än att få visa upp landet och dess musik genom medryckande upplevelser?


  Läs också

  Your Recently Viewed Pages