Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trysil
Trysil.
Photo: Ola Matsson / www.skistar.com/ Trysil
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Nio av Norges främsta skidorter

Listan baseras på siffror från norska Alpinanleggenes landsforening. Samtliga skidorter nedan har utmärkta faciliteter för barn och barnfamiljer.

BeitostølenFoto: C.H./Visitnorway.com

Click to activate
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

1. Trysil

Norges största skidort Trysil har en varierad miljö: cirka 40 liftar och mer än 70 kilometer skidbackar som utgår från tre sidor av fjället. Orten är populär bland familjer och har en uppskattad skidskola.

 

Annons: Behöver du hyrbil? Kolla priser och boka hos Auto Europe.


2. Hemsedal

En av de största – och enligt många den bästa – av Norges skidorter är Hemsedal. Det är en mångsidig ort med över 20 liftar, runt 50 pister och aktiviteter för alla åldrar. Läs mer om Hemsedal.


 

3. Hafjell & Kvitfjell

I Hafjell, som ligger 15 kilometer från Lillehammer, finns riktigt häftiga skidmöjligheter. Orten utgjorde platsen för storslalom och slalom under OS 1994. Ta linbanan till toppen och välj mellan flera längre nedfarter – här finns hela 40 kilometer skidbacke fördelat på över 30 pister. Läs mer om Hafjell.

Hafjell har nyligen slagits ihop med Kvitfjell, en relativt liten skidort strax norr om Lillehammer som bidrog med störtloppsbanan i OS 1994. Tänk bara på att slutet av backen är betydligt brantare än vad man kan tro när man sitter i tv-soffan! Kvitfjell har även ett särskilt område för barn.


4. Geilo

Geilo är en av Norges äldsta skidorter med ungefär 40 pister och fyra terrängparker. Orten anses vara en av de bästa platserna i världen för snökite. Samtidigt är Geilo en familjevänlig ort med särskilda backar och aktiviteter för barn. Läs mer om Geilo.


5. Oslo Vinterpark

Oslo Vinterpark är visserligen mindre än många andra norska skidorter, men skidåkningen håller god kvalitet och det är bara 20 minuter till centrala Oslo. Oslo Vinterpark var värd för VM i snowboard år 2012.


6. Norefjell

En populär skidort tack vare fina slalombackar och ett bra läge – bara 100 kilometer från Oslo. Under OS i Oslo år 1952 arrangerades den alpina skidåkningen i Norefjell. Läs mer om Norefjell.


7. Voss och Myrkdalen

Tillsammans har Voss Resort och Myrkdalen totalt 19 liftar och 22 olika backar nedfarter liksom en uppsjö av aktiviteter för både barn och vuxna. På helgen kan skidbussen ta dig från centrum av Voss ända fram till backen. Känner du inte för att åka utför så finns andra aktiviteter såsom guidade turer och längdskidåkning. Du kan också lära dig att åka skidor på anläggningens egen skidskola. Läs mer om Voss.


8. Hovden

Den största skidorten i södra Norge, Hovden, ligger i Setesdal och kan skryta med ungefär 30 backar, omkring 10 liftar och nästan 30 kilometer välskötta backar.


9. Rauland

De tre skidanläggningarna i Rauland förbinds med gratisbuss. Dessutom kan man använda samma liftkort i alla tre orter, vilket innebär att det är den största skidorten i Telemark. Här finns skidmöjligheter och aktiviteter för hela familjen, från minstingarna till de äldsta.

Läs också

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen

Ad
Ad
Ad
Ad