Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Unikt och udda

Kreativa semesterboenden
Journalisten Marianne Lie Berg tipsar om en mängd annorlunda boendemöjligheter.
A couple enjoying the sun at Stokkøya Sjøsenter in Trøndelag
Stokkøya Sjøsenter in Åfjord, Trøndelag.
Photo: Dan Aagren

  Planerar du en semester utöver det vanliga? Övernatta i stil på hotell med en personlig touch. Marianne Lie Berg är en högt respekterad norsk kulturpersonlighet som skriver mycket om nyskapande design och arkitektur. Är du ute efter ett unikt semesterboende ska du läsa vidare.

  Det finns mycket att välja på!

 • Stokkøya sjøsenter

  I Trøndelag mitt i Norge hittar du Stokkøya Sjøsenter, som ritades av arkitektbyrån Pir II arkitekter. Rummen ligger vid stranden och byggdes nära varandra i en bågliknande form, vilket ger en social stämning som ofta saknas på en traditionell stugsemester i skogen eller uppe i bergen.

  Lekfulla material och färger livar upp omgivningens dramatiska landskap.

 • Manshausen

  Strax söder om Lofotens skärgård radar de luftiga Manshausen-stugorna upp sig längs vattnet. Dessa modernistiska kreationer är Stinessen Arkitekturs verk.

 • Juvet Landskapshotell

  Juvet Landskapshotell ligger vid vattenfallet Gudbrandjuvet, uppe i bergen nära Geirangerfjorden. Rummens enorma fönster gör att gränsen mellan inomhus och utomhus nästan suddas ut helt.

  Juvet, Valldal
  Juvet, Valldal.
  Photo: Tina Stafrèn / Visitnorway.com

 • Skåpet

  Skåpet, ett antal stugor med självhushåll, tillhör DNT (Den Norske Turistforening), som äger runt 500 stugor i Norges vandringsområden.

  De senaste åren har DNT satsat på modernistiska projekt och konstruktioner. Skåpets stugor påminner om fyrkantiga lådor och är ett bra exempel på ett sådant projekt. Stugorna ligger vid Lysefjorden och bör bokas långt i förväg.

 • Vandringsstugan Rabothytta

  Den uppmärksammade vandringsstugan Rabothytta, som ligger 1 200 meter över havet vid glaciären Okstindbreen, ritades av arkitektbyrån Jarmund & Vigsnæs. Stugans arkitektur påminner om de omgivande fjällen och byggdes med lokala material. Resultatet är avskalad lyx.

 • Myrkdalen Fjellandsby

  Skidorten Myrkdalen i Voss är populär med vandrare på sommaren. Bakom Myrkdalen Fjellandsby står arkitektbyrån Jarmund Vigsnæs, som har tagit begreppet fjällstuga till en ny nivå.

 • Preikestolen Fjellstue

  Den minst sagt iögonfallande klippan Preikestolen lockar mängder med äventyrslystna besökare varje år. Preikestolen Fjellstue ligger vid vandringsleden som leder upp till den kända utsiktspunkten och är också den värd att beskåda.

 • Canvas hotel

  Canvas Hotel i Telemark i södra Norge baseras på ett nytänkande koncept som kan beskrivas som en blandning av glamping och designhotell. Att rummen mer eller mindre ser ut som ökentält är inte så viktigt – det är insidan som räknas, och inuti får man helt klart en fantastisk upplevelse med högsta bekvämlighet.

 • Hoel gård

  På Hoel gård i Hedmark satsar man på att erbjuda en lyxig tillvaro på en gammal herrgård.

  Den detaljrika inredningen tar dig rakt tillbaka till sekelskiftet. Passa på att ta en tur med den gamla ångbåten Skibladner, som lägger till vid Hoel gårds privata brygga.

 • Kraggbua

  Drömde du om att sova i en koja bland trädtopparna som barn? I sådana fall ska du kolla in Kraggbua i Engerdal. Sov högt över marken i ett litet men charmigt rum – en rolig idé med modern komfort.

 • Fyrar

  En relativt ny trend är att övernatta i en fyr. Fyrarnas dragningskraft ligger dels i deras långsmala arkitektur och dels i deras speciella läge, långt ute vid det öppna havet.

 • Øverås Hytteutleie

  Øverås hytter har en jordnära arkitektur som passar perfekt i Eresfjords fridfulla omgivningar. Husen har byggts med klassiskt norskt trä och har stora fönster som gör att naturen kommer nära.

Hitta ett annorlunda boende i Norge

Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Fler förslag

  Hitta boende i Norge

  Börja semesterplaneringen här!

  ×
  Your Recently Viewed Pages

  Tillbaka till toppen