Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Boka en norrman på semestern

Äter du hellre hemma hos någon än på restaurang? Låter det kul att åka på en utflykt med en norrman? Den nya webbsatsningen Booknanook hjälper dig att hitta autentiska aktiviteter på resan i Norge.

Airbnb för aktiviteter och upplevelser

Webbsidan Airbnb har blivit ett världsfenomen. Tjänsten som förmedlar boende hos privatpersoner, ofta till bättre pris än hotellrum, stod för en miljon gästnätter i Norge förra året. Nu lanserar en ny norsk webbplats ett liknande koncept, fast för aktiviteter och upplevelser.

Nylanserade Booknanook

Kanske funderar du på att hyra kajak i Nord-Norge, besöka en norsk bondgård eller upptäcka naturen till häst. Då ska du besöka den alldeles nya webbsidan Bookanook.

–Genom marknadsundersökningar upptäckte vi att både lokalbefolkning och turister hade svårt att hitta upplevelser och aktiviteter i Norge. Vi vill göra något åt det, säger Håvard Utheim, en av upphovsmännen bakom den nya tjänsten.

Genuina upplevelser

Både privatpersoner och företag kan registrera en verksamhet på Booknanook. Det finns redan allt från guidade kajakturer i Lofoten och Segway-uthyrning i Oslo till besök och aktiviteter på familjedrivna bondgårdar på landsbygden. Enligt Utheim är webbsidan en möjlighet för vanliga människor att erbjuda aktiviteter, trots att de inte har turism som sin huvudsakliga inkomst. Som besökare kan man få ett helautentiskt äventyr med lokalbefolkningen. –Med denna webbplats tror vi att vi kan göra Norge en ännu mer spännande plats att besöka, säger Utheim.

Ska expandera till hela Norden

Bookanook samarbetar med Innovasjon Norge, och planen är att expandera till hela Norden. Sajten finansieras genom en del av aktiviteternas pris. –Vi arbetar hårt för att skapa en bra produkt. Om vi lyckas så tror jag att word-of-mouth kommer att hjälpa oss att sprida ordet. Vi hade våra första två bokningar redan innan lanseringen, så det är en bra start åtminstone.

Besök webbsidan Booknanook.

Inspiration till Norgesemestern

Your Recently Viewed Pages