Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Kirkenes Kirkenes
Credits
Kirkenes.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life / Visitnorway.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Presstjänst och pressresor

Här finns information om pressresor och annat som kan vara till hjälp för journalister och fotografer som jobbar med Norge som resmål.

Visitnorways presskontakter hjälper gärna journalister och fotografer som önskar att skriva om Norge som turistland. Vi kan bistå med fakta och statistik, bilder och relevanta kontakter runt om i Norge. Vi organiserar även pressresor till olika platser i Norge, samt är behjälpliga vid planeringen av enskilda reportageresor.

Resurser

Journalister som planerar att besöka eller skriva om Norge är välkomna att ta kontakt med oss för idéer och uppslag till artiklar, eller för att få kontakt med personer i Norge.

Tillsammans med Norges regionala turistorganisationer kan Visitnorway hjälpa till med allt från att ta fram intervjuobjekt till att göra specifika arrangemang för TV-team och fotografer.

Observera att vi bara har möjlighet att stödja våra prioriterade marknader.

Pressresor

Visitnorway arrangerar regelbundet pressresor till olika platser i Norge – både för grupper och individer – i samarbete med våra partner i Norge. Resornas innehåll varierar efter önskemål och inriktningen på våra kampanjer. Om du önskar ta del av våra pressresor i framtiden, kan du ta kontakt med pressansvarig i respektive land.

Resplan

Om inte annat anges börjar och slutar pressresorna vid en av flygplatserna i det tilltänkta marknadsområdet, varifrån det finns flygförbindelser till utlandet. Deltagarna förväntas själva ta sig till- och från utgångspunkten för resan. Boende, mat och aktiviteter under pressresan bekostas enligt överenskommelsen som anges i resplanen.

Reseförsäkring

Alla deltagare ansvarar själva för sin egen reseförsäkring, inklusive tillägg för eventuella vintersporter. Ta kontakt med presskontakten inom ditt marknadsområde om du har några frågor om pressresorna.

Exempel på resplan

Exemplen här nedan ger en idé om hur en organiserad pressresa kan se ut. Notera att pressresornas aktiviteter bekostas enligt resans specifika resplan, som varierar från resa till resa. Dokumenten är på engelska i PDF-format.

Art tour of Oslo (september 2011) (1 MB)
Outdoor Academy of Scandinavia (Ålesund och Sunnmøre) (juni 2012) (342 KB)
Spitsbergen Adventure Voyage (juni 2012) (505 KB)
National Tourist Routes in Fjord Norway (augusti 2014)
Northern Lights (mars 2015)

Läs också

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad