Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A woman photographing the mountains in Lofoten
Reine in Lofoten.
Photo: Tomasz Furmanek / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Presstjänst och pressresor

Här finns information om pressresor och annat som kan vara till hjälp för journalister och fotografer som jobbar med Norge som resmål.

Innovasjon Norges presskontakter kan hjälpa journalister och fotografer i våra prioriterade marknader (till exempel Sverige) med fakta och statistik, bilder och kontaktinformation i Norge. Vi organiserar även pressresor samt finns till hands vid planering av reportageresor.

Resurser

Journalister som ska  besöka eller skriva om Norge är välkomna att ta kontakt med oss för idéer och uppslag till artiklar, eller för att få kontakt med personer i Norge.

Tillsammans med Norges regionala turistorganisationer kan Innovasjon Norge hjälpa till med allt från att ta fram intervjuobjekt till att göra arrangemang för TV-team och fotografer.

Pressresor

Innovasjon Norge arrangerar pressresor regelbundet, både för grupper och individer, i samarbete med våra partners i Norge. Resornas innehåll varierar efter önskemål och inriktningen på våra kampanjer. Om du är intresserad av att ta del av våra pressresor  är du välkommen att höra av dig till vår presskontakt i Sverige.

Uppdrag

För att delta i våra pressresor krävs i regel ett bekräftat uppdrag. Vår presskontakt bekräftar med publikationen i fråga att målgruppen, ämnet och förväntningarna matchar våra partners.

På marknader där ett bekräftat uppdrag inte behövs granskar vår presskontakt förfrågan och utvärderar om mediet, målgruppen och distributionen är rätt för Innovasjon Norge.

Resplan

Pressresorna brukar börja och sluta vid en svensk flygplats som har flygförbindelser till Norge. Deltagarna förväntas själva ta sig till och från flygplatsen. Boende, mat och aktiviteter under pressresan bekostas enligt överenskommelse i resplanen.

Reseförsäkring

Alla deltagare ansvarar själva för sin egen reseförsäkring, inklusive tillägg för eventuella vintersporter. Ta kontakt med vår svenska presskontakt om du har några frågor om pressresorna.

Exempel på resplaner

Nedan finns några exempel på tidigare pressresor (på engelska). Observera att pressresornas aktiviteter bekostas enligt resplanen, som varierar från resa till resa.

Bodø and Lofoten winter trip (Word) (februari 2018)
Bergen International Festival (pdf) (maj 2018)
Active Helgeland (Word) (augusti 2018)

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen