Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Bergen Calling på Koengen Bergen Calling på Koengen
Bergen.
Photo: © Sverre Hjørnevik / www.fjordnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Upplev den norska festivalsommaren

Musik och natur hör i allra högsta grad ihop. Glöm storstadsfestivalerna en stund och boka in en melodiös sommar med naturskön bakgrund. Vad sägs till exempel om barnens favoriter Marcus & Martinus, som uppträder på matinéfestivalen Minijugend i vackra Ålesund?

Är du musikintresserad kan det vara dags att prova nya delar av Norge. Ta en tur kring den sydvästra kustremsan och en bit in mot landet längs de många vackra fjordarna i området som kallas Fjord Norge eller Vestlandet.

Här hittar du en del av Norges mest spektakulära natur. Samtidigt händer det mycket i de vackert belägna städerna och orterna längs vattnet. Här tipsar Fjord Norge om några musikmåsten du inte bör missa.


Bergenfest, 14-17 juni

Medeltidsfästningen Bergenhus Festning är skådeplats för Bergenfest som samlar 9 000 besökare per dag under fyra dagars tid. Inriktningen är pop och indie i en härlig tidsblandning, och bland headliner-artisterna finner vi bland andra Pet Shop Boys, Liam Gallagher, Ellie Goulding, Richard Ashcroft och Bryan Ferry. Och så våra egna superstjärnor Tove Lo och Zara Larsson förstås. Bland mycket annat.

Läs mer på Bergenfest.no.

Om du ska till Bergen finns det mycket annat också att uppleva i musikväg. Under sommaren kommer bland andra Håkan Hellström och Sting hit, liksom Robbie Williams och Marcus & Martinus. Men den största händelsen är trots allt 4 juli, då The Weeknd spelar på Bergenhus Festning under konceptet Bergen Calling.

Kolla in Bergenlive.no för ett komplett program.

Weekend

Weekend.
Photo: Press image
Elie Goulding

Elie Goulding.
Photo: Press image

Sommaren i Ålesund och Sunnmøre

Ålesund är den största staden i Sunnmøre, som består av 17 kommuner. Helt omgiven av havet har vackra lilla Ålesund blivit något av ett kulturellt nav i området kring Norges mest nordvästra puckel. Här ordnas flera festivaler under sommaren.

Ålesund Live, som går av stapeln 16-17 juni, är en bred festival som i år lockar med artister som Veronica Maggio, Zara Larsson, Kurt Nilsen, Egil Olsen och Mikhael Paskalev.

Endagsfestivalen Sommerfesten som äger rum 1 juli är en speciell upplevelse. Filosofin är att allt kan delas – du betalar så mycket du vill för att komma in, och tar helst med dig mat som tillagas i ett stort mattält. Därefter sätts maten fram så att alla kan ta för sig. 15 norska artister och band uppträder under dagen.

Jugendfest tar plats på Color Line-stadion inne i Ålesund 18-19 augusti. Årets lineup präglas av popmusikens EDM-våg: störst på scen är norska Kygo, holländska techno-legendaren Tiësto och svenska monsterproducenterna Galantis. Och så sjunger Ronan Keating för mammorna som står längst bak. Den 19 augusti blir det dessutom matinéfestival för barnen klockan 12.00-16.00 då festen med det intressanta namnet Minijugend drar igång. Headline? Just det: storfavoriterna Marcus & Martinus.

Läs mer om festivalerna i Ålesund på Momentium.no.

Veronica Maggio

Veronica Maggio.
Photo: Press image

Malakoff, 20-22 juli

Nordfjordeid ligger i fylket med det vackra namnet Sogn och Fjordane. Där huserar sedan 2003 musikfestivalen Malakoff, som med sitt rockfokus numera lockar 20 000 besökare varje sommar. I år är det 15-årsjubileum, och stenhårda akter som svenska Refused, norska Turbonegro och amerikanska Converge samsas med de brittiska arenarockarna Biffy Clyro och norska stoltheter som Ane Brun, Alan Walker och Karpe Diem.

Mer information hittar du på Malakoff.no.


RaumaRock, 3-6 augusti

Åndalsnes ligger i Rauma kommun och är skådeplats för festivalen RaumaRock som försett den lilla orten med musik med hög ljudnivå sedan 2002. I år är den kanadensiska rocktrion Danko Jones ett av festivalens dragplåster. I övrigt är det främst norsk rock som gäller, bland annat med kultbanden CC Cowboys och Di Derre, samt underbarnet Sondre Lerche och många andra.

För kidsen arrangeras under lördagen Ung RaumaRock, då det finska stjärnskottet Isac Elliot äntrar scenen.

Läs mer på RaumaRock.com.

RaumaRock

RaumaRock.
Photo: Press image - Danko Jones

Moldejazz, 17-22 juli

Moldejazz har blivit en riktig institution bland de europeiska jazzfestivalerna sedan starten 1961. Här finns det med andra ord en rik aura av jazzhistoria. På Molde behöver man således inte urvattna konceptet alltför mycket med långsökta Sting-bokningar, utan kan oförtrutet fortsätta arbetet med att tillfredsställa jazznördarnas begär – även om det naturligtvis finns en stor bredd i utbudet.

Läs mer om Moldejazz här.

Nattjazz, 26 maj-4 juni

I kulturhuset USF Verftet blir det som vanligt 10 dagars Nattjazz i Bergen. De första konserterna brukar börja runt klockan 20.00 eller 21.00, så egentligen handlar det mest om sena kvällar om man ska vara petig, även om vissa håller på till långt efter midnatt. I vilket fall som helst vågar vi lova att du får uppleva en unik stämning!

Läs mer på Nattjazz.no.

Moldejazz

Moldejazz.
Photo: Press image - Linn Inger Angell

Läs mer om Fjord Norge


Norge som musikland


Planera resan

Your Recently Viewed Pages