Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Handbollsstjärnan

Ola Romsaas, 16 år, Oslo
TV-serien Skam har ställt Norges ungdom i det internationella rampljuset. Vi har träffat 10 norska gymnasieelever, som befinner sig både på och långt från Hartvig Nissens skolgård.
Ola Romsaas, Oslo
Ola Romsaas, Oslo.
Photo: Alexander Benjaminsen

Drömmen är att bli utlandsproffs och spela för det norska A-landslaget. En annan stor dröm är att få vara med om att ta Norge till ännu fler medaljer i de stora mästerskapen. Det hade varit coolt att få vara med och hålla kvar Norge i världstoppen i handboll under de kommande åren. Till vardags spelar jag i Haslums handbollsklubb och i ungdomslandslaget.

Du är den första manliga handbollsspelaren i Norge som är född på 2000-talet och har klarat att bli norsk mästare i seniorhandboll. Hur känns det att vara 16 år och redan historisk?

Historisk är kanske att ta i, men att få vinna cupfinalen med Haslum var en helt otrolig upplevelse! Det är inte så många som får vara med om att spela inför fem–sex tusen åskådare som 16-åring. Jag måste erkänna att det var ett av mina bästa ögonblick på handbollsplanen så här långt. 

Vad ska du göra efter din karriär som handbollsspelare?

Ja, säg det … jag försöker att sköta skolan också så att jag kan få ett bra jobb senare. Jag gillar naturämnena, så jag kanske kan jobba med något som har med det att göra?

Men just nu går du på idrottsgymnasium i Oslo?

Ja, jag går på ett gymnasium som heter Wang Toppidrett och trivs väldigt bra där. De anpassar undervisningen så att man ska kunna nå sina mål, både inom idrotten och i de traditionella skolämnena. Jag får gå i skolan med kompisar som har samma intresse för handboll som jag – det är kanske det bästa med alltihop …

Och vad är det bästa med att bo där du bor?

Jag bor i en del av Oslo som heter Kjelsås, och det bästa med det är att jag har så nära till både stan och naturen, samtidigt som jag har flera fina idrottsanläggningar i närheten.  

Om du får besök och skulle visa något av det finaste med Oslo – vad skulle du visa dem då?

Då skulle jag ta med dem till stan och visa operan från utsidan. Den är enligt min åsikt det mest spektakulära vi har i Oslo. 

Du som bor i den stad där tv-serien Skam utspelar sig, gillar du serien?

Jodå, Skam är ju en serie som skildrar dagens ungdom på ett väldigt realistiskt sätt, det kan jag bekräfta som elev på gymnasiets första år. Jag har följt med lite grann, men ska jag vara helt ärlig har jag inte följt med de senaste säsongerna.

Vad tycker du själv är skamfyllt?

Allt som har med skådespel och teater att göra. Det är helt enkelt inget för mig. 

 

Få fler tips från Oslo här

Ola Romsaas, Oslo

Ola Romsaas, Oslo.
Photo: Alexander Benjaminsen
Ola Romsaas, Oslo

Ola Romsaas, Oslo.
Photo: Alexander Benjaminsen
Om Skam

Skam är ett norskt tonårsdrama som följer några gymnasieelever på skolan Hartvig Nissen, som ligger i Frogner i Oslo. Serien produceras av NRK (Norges motsvarighet till SVT).

Läs alla intervjuer
Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen