Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Norway Now
Search
or search all of Norway
Lofoten Lofoten
Credits
Lofoten.
Photo: Trym Ivar Bergsmo
Campaign
Partner

Utforska Norges skrymslen och fjordvrår

Vill du utforska Norge på djupet är Hurtigrutens resor i en klass för sig. Följ med till fjordar, hamnar och byar andra fartyg inte kommer åt.

Ingen känner Norges kustlinje bättre än Hurtigruten. Hurtigrutens fartyg har varit i kustbebefolkningens tjänst sedan 1893 och är fortfarande en viktig del av livet längs den norska kusten. I 120 år har dessa båtar varit livsnerven längs kusten, som fraktar passagerare och gods mellan städer, hamnar och öar – från Bergen i söder till Kirkenes i norr.

Med Hurtigruten kommer du tätare inpå landskapet och naturen, fjordarna och skärgården. Det är en oförglömlig resa som blir ett minne för livet.

Avkopplande och informellt

Från den stund du sätter foten ombord upplever du ett behagligt tempo, utsökt mat och enastående vacker natur i sällskap av likasinnade medresenärer. Den informella och trivsamma stämningen ombord gör också att du lär känna andra gäster.

Vart och ett av de elva fartygen har sin egen stil och charm. Ändå har de mycket gemensamt: bekväma hytter och stora salonger med panoramautiskt som låter dig njuta fullt ut av världens vackraste kustlandskap.

Passenger deck on Hurtigruten, Lofoten
Credits
Passenger deck on Hurtigruten, Lofoten.
Photo: Trym Ivar Bergsmo

Credits
Passenger deck on Hurtigruten, Lofoten.
Photo: Trym Ivar Bergsmo

Det traditionella och moderna köket

En resa med Hurtigruten är inte bara en fest för ögat. Smaklökarna har också något att se fram emot. Norsk matkultur har mycket gemensamt med kustlandskapet – den är ren, särpräglad och varierad.

Maten på fartygen lagas av skickliga norska kockar med höga ambitioner att skapa en balans mellan traditionella rätter och modern kokkonst. Råvarorna hämtas lokalt så långt som möjligt och varierar därför under resans gång och med säsongen. Frukostbuffé, lunchbuffé med specialiteter från kusten samt trerätters middag ingår på alla rundresor med Hurtigruten. Restaurangerna har fullständiga rättigheter.

34 hamnar på varje resa

Hurtigruten stannar vid 34 hamnar, både på resan norrut och på resan söderut. Några av dessa har bara ett par hundra invånare och får sällan besök av turister. Vissa öar är helt beroende av Hurtigruten för leveranser och som transportmedel.  Även storstäderna längs kusten besöks, vilket skapar variation på resan. När båten ligger vid kaj kan du utforska omgivningarna på egen hand eller följa med på någon av de många utflykterna som Hurtigruten erbjuder.

Följ med på en upplevelserik sjöresa med fantastisk natur, magiskt ljus, fängslande djurliv, spännande utflykter, möten med lokal kultur och historia, god mat och avkopplande atmosfär.

Utforska Norge med Hurtigruten

Upptäck skönheten i Norges arktiska delar

Läs mer

Your Recently Viewed Pages