Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hurtigruten Hurtigruten
Credits
Hurtigruten.
Photo: Laurent Patin
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Världens vackraste sjöresa

Vintern med magiskt norrsken, våren när kusten vaknar till liv, sommar och midnattssol eller höstens vackra färgprakt – varje årstid har sin charm. Norges kust är världsberömd för sin vackra natur och på en rundresa med Hurtigruten får du uppleva platser du aldrig glömmer, oavsett när på året du väljer att resa.

Vinter – Hunting the light

Jakten på ljuset är en stor del av upplevelsen på en vinterresa med Hurtigruten. Solen står lågt på himlen, och norr om polcirkeln till och med under horisonten i några veckor, ett fenomen som skapar ett fascinerande ljus. Reser du med Hurtigruten är du långt ifrån artificiellt elljus, vilket ger suveräna möjligheter att få uppleva norrskenets magiska färgshow.

Dessutom kan du följa med på spännande vinteräventyr i utflyktsprogrammet, till exempel upplevelser i villmarkscamp, hundsläde, Kirkenes Snøhotell eller snöskotertur i polarnatten.

Våren – Arctic awakening

Efter en lång vinter kommer värmen tillbaka och vårsolen tinar upp livet längs kusten. För varje dag står solen allt högre på himlen och arbetar övertid för att tina upp det frusna landskapet. På en vårresa med Hurtigruten kan du få uppleva tre årstider på en resa, från sommarvärme i Bergen till vinter i Kirkenes. Från mitten av april seglar Hurtigruten sträckan Geiranger–Ålesund inklusive höjdpunkter som vattenfallen De syv søstre och den hisnande utsikten vid Ørnesvingen. Följ med på utflykter – till exempel havsörnssafari i Lofoten, havssafari till Runde, kajakpaddling i Tromsø, fågelsafari till Gjesværtappan eller fågelskådning i Arktis – eller koppla av i solen på däck och bara njut av omgivningen.

Sommar – Midnight sun

Sommarnes långa dagsljus och midnattssol ger energi till kustens flora och fauna – och till människorna. Det intensiva dagsljuset och de spännande upplevelserna gör det lätt att hålla sig vaken. Norr om polcirkeln får du dessutom vara med om midnattssolen. Använd gärna den extra energin till några av Hurtigrutens exklusiva sommarutflykter och aktiviteter. Lär dig mer om den samiska kulturen, besök Norges näst största glaciär Svartisen, se Geiranger och Trollstigen, följ med på havsörnssafari i Lofoten eller utforska Vegaöarna som står på UNESCO:s världsarvslista. Med solsken dygnet runt har du ändå har gott om tid att njuta i solen på däck.

Hösten – Autumn Gold

Hösten är en rogivande tid ombord och du får gott om tid att njuta av de praktfulla färgerna i rött, gult och orange, den friska luften och det vackra landskapet. Höstprogrammet på Hurtigruten har flera nyheter, både i form av aktiviteter ombord och utflykter på land som tar dig närmare kulturen, traditionerna och lokalbefolkningen längs kusten. I Hjørundfjorden kan du besöka platser som har fascinerat turister i århundraden och du kan lära dig mer om den arktiska naturen på utflykten samisk höst.

Utforska Norge med Hurtigruten

Upptäck skönheten i Norges arktiska delar

Läs mer

Your Recently Viewed Pages