Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A boat cruising on Geirangerfjorden on a sunny, summer day
Geirangerfjord.
Photo: Per Eide / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Kryssningar, fjordutflykter och rundturer på egen hand

Fjord Travel Norway har ett stort utbud fjordkryssningar och individuella rundturer.

Kryssningspaket

Fjord Travel Norway erbjuder en rad individuella kryssningspaket med det allra bästa av Norges kust och fjordlandskap. Under vintersäsongen norrskenskryssningar, eller en traditionell julkryssning.

Du åker med en av Hurtigrutens båtar. Hurtigruten har gjort turer längs den norska kusten i över 100 år – fartygen har mängder av passagerare från hela världen, men också en del norrmän som bor i de små fiskebyarna längs sträckan brukar åka med. 

Läs mer om kryssningspaket.

Speciella sommarkryssningar

The Exclusive Grand Tour of Norway

Den här turen inkluderar den berömda Flåmsbanan, kryssning på Sognefjorden, övernattning i den vackra fjordbyn Balestrand, en naturskön sexdagarskryssning från Bergen till Kirkenes, samt alla de viktigaste sevärdheterna i Oslo.

Läs mer om Exclusive Grand Tour of Norway.

Lofoten, Helgeland & Sognefjorden

En omfattande rundtur som inkluderar övernattning på den spektakulära Lofoten, en tredagskryssning till Bergen, härliga tågresor, en kryssning på Sognefjorden och besök till Oslo, Trondheim, Bodø och Bergen.

Läs mer om turen till Lofoten, Helgeland & Sognefjord.

Lofoten

Hurtigruten
Lofoten.
Photo: Trym Ivar Bergsmo

Arktiska fjordar & höjdpunkter längs kusten

Upplev en rad enastående höjdpunkter på den här rundturen som inkluderar både Oslo och Tromsø. Den börjar med en fyrdagarskryssning med Hurtigruten från Tromsø till Bergen, via Lofoten, Helgelandkusten och Atlanterhavsveien. Från Bergen kan du göra en fjordkryssning på den UNESCO-listade Nærøyfjorden, och åka tåg på både Flåmsbanan och Bergenbanan.

Läs mer om turen "Arktiska fjordar och höjdpunkte längs kusten".

Geirangerfjordens höjdpunkter

Turen börjar med en natt i Bergen och en hel dags fria aktiviteter innan kryssningen avgår mot Ålesund. Därifrån fortsätter du på en heldagstur på den UNESCO-listade Geirangerfjorden. Du övernattar i den pittoreska kuststaden Ålesund, för att sen ta Raumabanan till Dombås och fortsätter genom den vackra Gudbrandsdalen till Oslo, där du spenderar den sista av turens fem nätter.  

Läs mer om "Geirangerfjordens höjdpunkter"

Norska fjord- och fjällhöjdpunkter

Den här turen inkluderar en tågresa mellan Oslo och Myrdal, en tur på Flåmsbanan, och en kryssning på Sognefjorden till Bergen. Från Bergen går en tvådagarskryssning till Trondheim, därifrån kan du uppleva Geirangerfjorden och göra en utflykt till Trollstigen. Ta sen tåget från Trondheim till Oslo och runda av med en guidad tur i Oslo. Den tar omkring 7 timmar.

Läs mer om "Norska fjord- och fjällhöjdpunkter".

Sognefjord by Balestrand

Sognefjord by Balestrand.
Photo: C.H. - Visitnorway.com

Specialerbjudanden – utforska fjordarna på egen hand

The Grand Tour of the Fjords

En omfattande rundtur som utgår från Oslo: Med tåg på den otroliga Raumabanan till vackra Ålesund, där du får åka på en heldagskryssning på den UNESCO-listade Geirangerfjorden och sen koppla av i staden. Ta bussen till den natursköna Nordfjorden med utflykt till glaciären Briksdalsbreen. Därifrån kan du fortsätta med buss till Bergen, och ta del av stadens utbud under två dagar. Ta sen expressbåt över Sognefjorden till Flåm, där du färdas på den berömda Flåmsbanan och Bergenbanan tillbaka till Oslo.

Läs mer om rundturen Grand Tour of the Fjords.

Kryssning på Sognefjorden & byn Balestrand

Upplev en rundtur med den natursköna Bergenbanan och den berömda Flåmsbanan, samt sköna fjordkryssningar på Sognefjorden. En avkopplande tvådagarsvistelse i den vackra fjordbyn Balestrand ingår också, och dessutom övernattningar i Oslo och Bergen. Den här turen kan göras över sex eller fyra dagar.

Läs mer om "Kryssning på Sognefjorden & byn Balestrand".

Oslo, Bergen, Flåmsbanan & Sognefjorden

Ett kortare fjordkryssningspaket med två övernattningar i Oslo och två i Bergen. Turen inkluderar en underbar kryssning på Oslofjorden, och sedan färd med Bergenbanan från Oslo till Myrdal. Därifrån görs en tur på Flåmsbanan och en färd på Sognefjorden.

Läs mer om "Oslo, Bergen, Flåmbanan & Sognefjorden".

Läs mer om individuella fjordturer & fjordkryssningspaket i Norge.

Flåmsbanen

Flåmsbanen.
Photo: Morten Rakke

Läs också

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen