Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
On board Hurtigruten in Trollfjorden
Trollfjorden.
Photo: Agurtxane Concellon / Hurtigruten
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

34 hamnar - stanna på en eller alla

Den klassiska rundturen med Hurtigruten tar 12 dagar, men det finns kortare alternativ.

Hurtigruten går dagligen till 34 hamnar längs Norges dramatiska kust. Upplev den unika stämningen på fartygen som har gått mellan Bergen och Kirkenes i 120 år.

Beroende på vilken resa du ska göra kan du börja och avsluta äventyret på flera olika ställen.

Klassiska rundturer med Hurtigruten

Klassikern:
Bergen–Kirkenes–Bergen, 12 dagar

Detta är den ultimata resan med Hurtigruten. Här får du uppleva den vackra naturen längs hela kusten. Alla 34 hamnar besöks två gånger, en gång på dagen och en gång nattetid. På så sätt får du möjlighet att se alla hamnar i dagsljus under resans 2 500 sjömil.

Resan mot norr;
Bergen–Kirkenes, 7 dagar

Följ med på en resa längs Norges vackra kust från Bergen till Kirkenes nära den ryska gränsen. Längs färden kan du utforska naturen och ta del av många upplevelser, aktiviteter och utflykter.

Kustupplevelser;
Bergen–Kirkenes–Trondheim, 11 dagar

Den här resan omfattar de flesta av höjdpunkterna längs kusten. Du seglar från Bergen, korsar polcirkeln två gånger, upplever Nordkapp (Nordkap), utforskar Kirkenes och avslutar resan i medeltidsstaden Trondheim.

Resan mot söder;
Kirkenes–Bergen, 6 dagar

Höjdpunkter du får uppleva på en tur från Kirkenes till Bergen inkluderar segling genom vackra Vesterålen och Lofoten dagtid, fjällkedjan De syv søstre och det berömda hålet i fjället Torghatten.

Fjordar, Lofoten, Nordens Paris;
Bergen–Tromsø, 5 dagar

Upplev våra vackra fjordar, den natursköna Helgelandskusten och en fartfylld gummibåtssafari i Lofoten. Njut av avkopplande dagar och god mat.

Livliga Tromsø, Lofoten och storslagen kust;
Tromsø–Bergen, 4 dagar

På denna 4-dagarsresa får du med dig allt från det vackra Lofoten och den mytiska Helgelandskusten till Atlanterhavsveien och ett besök på Vegaöarna.

Hanøyvika, Lofoten islands
Hanøyvika, Lofoten islands.
Photo: Making View - Visitnorway.com

Nordkapp och magiska Finnmark;
Tromsø–Kirkenes–Tromsø, 4 dagar

På den här resan får du uppleva små pittoreska kustsamhällen, exotisk natur längst upp i norr och ett besök på Nordkapp.

Fjordlandskap, skärgård och historiska städer;
Trondheim–Bergen, 2 dagar

Under två intensiva dagar får du uppleva historiska storstäder längs kusten, storslagna fjordar och vacker skärgård.

Passenger deck on Hurtigruten, Lofoten
Passenger deck on Hurtigruten, Lofoten.
Photo: Trym Ivar Bergsmo

Kortare resor med många valmöjligheter

Hurtigruten är perfekt när du vill ta en kortare semester eller göra en weekendtur med avkopplande dagar ombord. Alla måltider är serverade och du kan sitta på däck eller i panoramasalongen och njuta av utsikten medan fartyget seglar förbi den vackra naturen. Med 34 hamnstopp mellan Bergen och Kirkenes, och flygplatser nära de flesta större städer, finns många valmöjligheter. Du kan också ta med bilen ombord och kombinera världens vackraste sjöresa med några dagars bilsemester. Den storslagna naturen gör varje resa till en oförglömlig upplevelse, oavsett årstid och vald sträcka.

Före och efter resan med Hurtigruten

Lägger du till ett par dagar före eller efter din tur med Hurtigruten kan du utforska mer av Norge och förhöja semesterupplevelsen. Se dramatiska fjordar och fjäll eller roa dig i storstäder som Oslo, Trondheim och Bergen. Följ med på upplevelserika turer som Norge i ett nötskal eller Sognefjorden i ett nötskal, övernatta på snöhotell eller dra på kungskrabbsafari. Möjligheterna är många i Norge.

Utforska Norge med Hurtigruten

Upptäck skönheten i Norges arktiska delar

Läs mer

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen