Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Skeikampen Skeikampen
Skeikampen.
Photo: Geir Olsen / FjellNorge
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Liten resa med stora upplevelser

Planerar du en weekendresa med kompisarna? Då är Norge inget dumt val. Du är där på några timmar, och resan kräver inte omfattande planering. Samtidigt finns det många ovanliga aktiviteter och upplevelser att välja på, som att bo på en fyr eller att åka på valsafari. Här är fem tips på saker du kan göra i Norge med kompisarna.

1. Lär dig att surfa

Visste du att Norge har utmärkta surfmöjligheter på platser som Lofoten, Jæren och Stavanger? Att dyka ner i havet och rida på vågorna är ett utmanande men skojigt äventyr.

Vågorna brukar vara som snällast på sommaren och tidigt på hösten, så det är en bra tid för nybörjare. Flera hotell erbjuder surfpaket som inkluderar boende.

Flakstad, Lofoten

Flakstad, Lofoten.
Photo: Alex Conu/Visitnorway.com
Några norska surfplatser

2. Kör hundspann

Bra upplevelser blir ännu bättre när de delas, och hundspann är inget undantag. Susa igenom det vackra vinterlandskapet med ett team ivriga hundar som motor. Det är en stor naturupplevelse med mycket action som du lär minnas länge.

Beskåda vita klippor, snöiga skogar och öppna slätter som glider förbi i bakgrunden. På kvällarna kan du mysa i fjällstugan framför öppna spisen.

Rauland

Rauland.
Photo: Live Skinnes
Populära hundspannsturer på TripAdvisor

3. Bo på en fyr

Ibland är semesterboendet en upplevelse i sig. Varför hyra stuga när man kan bo på en fyr? Det finns mer än 80 listade fyrar i Norge, många av vilka erbjuder övernattning. Checka in och få en helt klart annorlunda upplevelse. Somna till ljudet av vågorna som slår mot stranden och vakna upp till utsikten av skärgården i sol, blåst, dimma eller regn, eller kanske allt på en gång.

Olika fyrar organiserar uthyrningen på olika sätt, men de har en sak gemensamt: De är alla trogna sina maritima traditioner, och du får helt klart en oklanderlig havsutsikt.

Ona fyr, Sandøy

Ona fyr, Sandøy .
Photo: Øyvind Heen - Visitnorway.com
Populära fyrar på TripAdvisor

4. Spa med det lilla extra

De senaste åren har många norska hotell lyft sina spaupplevelser till något mer än kroppsskrubb och bubbelpooler. Skäm bort dig med behandlingar och massage i en elegant miljö, ät god mat och koppla av i den vackra naturen.

Många spa ligger vid hav, höga berg eller långa stränder, vilket gör dem till bra utgångspunkter för naturupplevelser.

Juvet, Norddal

Juvet, Norddal.
Photo: Espen Mills/Tasteofnationaltouristroutes.com//Visitnorway.com  
Populära hotell med spa på TripAdvisor

5. Åk på safari

Ta med polarna på vildmarkssafari. Var med och fånga stora kungskrabbor i Finnmark, spana efter valar i Fjord Norge (Vestlandet) eller fascineras av de lurviga myskoxarna i Dovrefjell.

Det finns många guidade safariturer där du kommer nära unika varelser i deras naturliga miljö, samtidigt som du lär dig om områdets historia, flora och fauna.

Kirkenes

Kirkenes.
Photo: Terje Rakke/Nordic Life/Visitnorway.com
Populära safariturer på TripAdvisor

Turistintervjuer

Läs också

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad