Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Langedrag
Langedrag.
Photo: CH – visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Det bästa i livet är gratis – till och med i Norge

Alla vet att det är dyrt i Norge. Men det betyder inte att det inte går att resa billigt. Följ våra tips så behöver du inte vända upp och ner på spargrisen när du åker till det vackra landet i väst.

10 budgettips

1. Spara massor med pengar genom att handla på stormarknad i stället för att äta ute. Undvik vatten på flaska också – kranvatten är naturligtvis både gratis och drickbart i Norge.

2. Du kan ta dig runt till rimliga priser med buss, tåg och flyg, men det gäller att boka i god tid. För varje avgång säljs endast ett fåtal biljetter till lågpris.

3. Du kan campa ute i naturen gratis, så länge du är hänsynsfull och följer reglerna i allemansrätten. Andra billiga boendealternativ är campingplatser, vandrarhem och de många obemannade vandringsstugorna i fjällen.

4. Vandring och cykling är två utmärkta sätt att uppleva Norges natur till fullo – utan kostnad, såklart.

5. Ta reda på var studenterna håller till när du ska ut på stan – de har alltid koll på de mest prisvärda barerna och restaurangerna. Ta med ditt studentkort om du har ett. Det finns också många små asiatiska restauranger som har bra och billig mat.

6. Res under lågsäsong – då är boendet billigare och du slipper trängas på de stora turistattraktionerna.

7. Det lönar sig att planera: Många attraktioner är gratis året runt, och många museer har gratis inträde vissa dagar i veckan.

8. Fråga lokalbefolkningen: Lokala turistbyråer hjälper dig mer än gärna att spara pengar – de brukar ha listor med förslag på gratisaktiviteter.

9. Nationalparker, fjordar och fjäll tar inte betalt – tack vare allemansrätten kan du uppleva Norges bästa naturattraktioner utan att betala ett øre. Den friska luften får du på köpet.

10. Att lifta är kanske inte så vanligt i Norge, men så länge man är försiktig har man ingen anledning att oroa sig. Norge är ett av de säkraste länderna på jorden. Det är också ett trevligt sätt att få träffa lokalbefolkningen. Du har störst chans att få lift på landsbygden, där befolkningen är medveten om att det kan vara svårt att ta sig runt. Öka dina chanser genom att fästa en liten norsk flagga på ryggsäcken. Få fler tips om att lifta i Norge på Facebook.

Läs också