Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
People kayaking on the Nidelven river with old wooden houses in the background. Trondheim, Norway
Kayaking on the Nidelven river in Trondheim.
Photo: CH / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ta en aktiv semester i historiska Trøndelag, mitt i Norge. Här är en rad rekommendationer som du kan utgå ifrån när du planerar ditt besök.

  När man besöker ett ställe för första gången tar man såklart reda på vad som är områdets höjdpunkter och sevärdheter. Det är precis vad Petra Sestak, VD på Trøndelags turistbyrå, gjorde när hon flyttade hit.

  Efter att ha utforskat omgivningarna kom hon fram till att Trøndelag är "en riktig pärla".

  Med lite hjälp från den lokala turistbyrån kan du lätt kombinera några av hennes sex tips nedan till en skojig rundresa.

 • Norges Toscana

  Kombinera sightseeing med fina middagar på Den gyllene omvägen. Här kan du beundra det vackra landskapet, besöka lokala gårdar och restauranger, fiskare och osttillverkare, bryggerier och destillerier.

 • Båtluffa

  Grekland i all ära, men man kan få en lika befriande upplevelse i Trøndelags skärgård.

  Ta med eller hyr cykel och upptäck en genuin kustkultur med stugor, skärgårdsbåtar och fiskeutflykter.

  Läs mer om båtluffning i Trøndelag.

 • Myskoxsafari

  Dovrefjells nationalpark är det enda stället i Norge, och ett av få ställen i hela världen, där man kan se den mäktiga myskoxen. Följ med på safari genom Dovrefjell nationalpark med guider som vet var dessa majestätiska djur håller till. Du bör aldrig närma dig en myskoxe på egen hand, håll ett avstånd på minst 200 meter.

 • Cykla i Røros

  Världsarvstaden Røros är en av Trøndelags mest intressanta platser. Denna gamla gruvstad nära svenska gränsen har en äventyrlig stämning och bjuder på lika delar historisk charm och modern kultur.

  Hyr en cykel och ge dig av på upptäcktsfärd på två hjul.

 • I pilgrimernas fotspår

  Trøndelag uppskattas också för sina vandringsleder. Allt fler upptäcker har upptäckt S:t Olavsleden som består av sex pilgrimsleder som går till den medeltida domkyrkan Nidarosdomen i Trondheim. Lederna klassificeras som Europeisk Kulturväg precis som pilgrimslederna till Rom och Santiago de Compostela.

 • Kajakpaddling på Nidelva i Trondheim

  Regionens naturliga nav är Trondheim, som var Norges huvudstad från år 1030 till 1217. Staden kännetecknas av historiska lagerbyggnader i trä längs älven, mysiga caféer och smala gator, och naturligtvis den mäktiga Nidarosdomen. Trondheim är även en studentstad med mycket kultur och idrottsevenemang.

  I kajak längs Nidelva får du uppleva denna historiska stad i ett helt nytt perspektiv.

 • Upptäck Trøndelag

  Det finns mycket att se och göra i Trondheim, bland annat den välkända Nidarosdomen. I Trøndelag finns också sju nationalparker, bergskedjan Dovrefjell och ett stort område är helt dedikerat till lokal mat.

  Läs mer om Trøndelag 

Fler roliga aktiviteter i Trøndelag

Använd filterfunktionerna nedan och sök bland alla tips och erbjudanden.

×
Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen