Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Gabriel Reboul från Aix-en-Provence är en friluftsentusiast som driver en salladsbar hemma i Frankrike. En av Norges styrkor är att tänka grönt, tycker denna snowboardåkare som känner sig beroende av den avslappnade norska livsstilen.

Vad hade du för bild av Norge innan du åkte hit första gången?
 –Mormor har norskt påbrå så jag introducerades till Norge redan som barn, och blev kär i den norska kulturen och livsstilen. 

Så vad är det som är så bra med Norge?
 –Det första man lägger märke till som turist är att norrmännen är väldigt avslappnade. Folk är lugna och toleranta. På många andra ställen har jag upplevt en viss arrogans som helt enkelt inte finns här.

Läs mer om den norska livsstilen.

Vad tycker du om att göra i Norge?
–Jag gillar samma saker som lokalbefolkningen. Till exempel alla typer av vintersport, inklusive snowboard. På sommaren tycker jag om att vandra, och så naturligtvis den allt populärare sporten bland ungdomar; fiske i och hav och älvar.

Vad delar du för bilder från Norge på sociala medier?
 –Landskapsbilder, för den norska naturen är så speciell. Jag postar också bilder från Oslos nattliv.

Som grönsalladskrögare, vad tycker du om att äta ute i Norge?
–Tja, det första man kommer att tänka på är kanske Norges förkärlek för lokal korv. Sedan har vi den senaste trenden att servera mat som görs på färska, nyttiga råvaror från det nya nordiska köket. Norska kockar, liksom deras danska och svenska motsvarigheter, börjar få uppmärksamhet utomlands, och det är positivt.

Vad frågar dina franska vänner om Norge?
–De undrar om det är mörkt året runt, om alla norrmän är alkoholister, och om folk tar kål på varandra eller bara begår självmord. Inget av vilket stämmer, förstås. Men så finns det också många fransmän som tror att Oslo är Finlands huvudstad.

Har du några norska favoritpresenter som du tar hem till kompisarna i Frankrike?
–Osten som kallas "Den blinde ku" (den blinda kon) är populär för att den framställs för hand. Torkat älgkött är också en hit. En gång tog jag hem tre kilo lax till mina vänner i restaurangbranschen, och de var mycket nöjda.

Är det något annat som binder dig till Norge?
–Ja, jag har träffat en tjej här som jag har för avsikt att gifta mig med.

Utomhusaktiviteter i Oslo

Mat och dryck i Oslo

Vad säger andra turister?

Läs också

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen

Ad
Ad
Ad
Ad