Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo Oslo
Oslo.
Photo: Visit Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Familjen Royle från Glasgow i Skottland är ett glatt gäng som består av föräldrarna Jakob och Lis och barnen Ida (4) och Alva (2, inte med på bild). Jakob är oceanograf och Lis arbetar som vindparksutvecklare. De är riktiga friluftsmänniskor och åker till Norge så ofta de kan.

Hur är Norge för familjer?
–För oss känns Norge väldigt välorganiserat och barnvänligt, jämfört med till exempel många skidorter i Alperna. Vi uppskattar också att alla aktiviteter är väl förberedda och att man håller tiden, vilket är en uppenbarelse jämfört med vad vi är vana vid.

Vilka ställen i Norge tycker ni mest om?
–Vi tyckte mycket om Oslo, Telemark, fjordarna och rundresan vi gjorde med Hurtigruten. Vi har provat många aktiviteter, från att campa på en ö till att åka på norrskenssemester. Totalt har vi besökt Norge ungefär 15 gånger.

Andra fördelar?
–Jämfört med lokalbefolkningen i andra länder talar norrmännen mycket bra engelska. Det underlättar när man reser runt i landet.

Och vad säger ni om resekostnaderna?
–Det kan verka dyrt, men bara man letar lite kan man ofta hitta bra alternativ. Vi brukar gå på nya enklare matställen, eller göra egen mat och äta utomhus. Vi har precis upptäckt en stor thairestaurang i Oslo som visade sig vara både bra och prisvärd.

Vad förknippar skottarna med Norge?
–Utan tvekan skidåkning och Hurtigruten.

Vad berättar ni om Norge hemma i Skottland?
–Norge ger en helt annorlunda semesterupplevelse. Det handlar inte om att åka utomlands och bli full, utan om att vara med om stora upplevelser.

Läs mer om aktiviteter i Norge

Vad köper ni med er hem?
–Basplagg av ull till barnen. Kvaliteten är utmärkt eftersom norska barn vistas mycket utomhus även när det är kallt. Hemma stannar många barn inomhus när det blir kallt. I Norge finns det praktiska kläder som man kan leka och ha roligt i oavsett väder.

Tar ni med några presenter också?
 –Ja, den bruna mesosten är mycket populär bland barnen, och så Freia mjölkchoklad.

Läs mer om norska mattraditioner.

Läs mer om familjen Royles favoritställen i Norge

Vad säger andra turister?

Läs också

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen

Ad
Ad
Ad
Ad