Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hjørundfjorden
Hjørundfjorden.
Photo: Mattias Fredriksson/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Fjordspektakel och kustpromenader

Sunnmørealperna är kända för sina mäktiga toppar med hisnande fjordvyer, men här finns också lättare kustvandringar som är värda att utforska.

Vandringserbjudanden i Ålesund och Sunnmøre

Guidade turer i vackra Valldalsområdet

Landskapet runt Valldal utanför Ålesund är ett riktigt paradis för vandrare. Här kan du utforska höga bergstoppar, djupa dalar, spegelblanka fjordar och det historiska norska jordbrukslandskapet.

Följ med på en av Valldal Naturopplevingars guidade turer och lär dig mer om området. En välsmakande lunch som görs på närproducerade ingredienser ingår i alla vandringar. Vandringarna tar från tre timmar till en hel dag, och flera passar barn. Du kan även boka en skräddarsydd vandring för just dig.

Pris från NOK 790 per person.

Vandring och båt

Åk med på ett veckolångt äventyr som kombinerar vandring och båtfärder längs kusten, fjordar och öar runt Ålesund och Sunnmørealperna.

Bland höjdpunkterna kan nämnas ett par dagar i den magnifika Hjørundfjorden, ett besök på en norsk bondgård, en dag på fågelön Runde, och en tur runt fiskebyarna i Herøy – däribland ön Giske, som är en plats många av vikingarna härstammade från. Det ges också möjlighet att utforska den historiska staden Ålesund.

Du bor på det vackert restaurerade örlogsfartyget Gassten, ett av de sista svenska marinfartygen i trä. Båten rymmer 10 nattgäster i kojer med både enkel- och dubbelsängar.

Vandra runt Hjørundfjorden

Häng med Hvitserk på en veckas vandring i magnifik natur runt en av Norges vackraste fjordar.

På väg upp mot topparna utforskar vi byarna och dalarna vi passerar. Vi färdas mest till fots, men på vissa sträckor åker vi taxi eller färja. Den högsta punkten på turen är det 1 564 meter höga Slogen, en klassisk topp i Sunnmøre. Boende ordnas i eleganta men charmiga hotell, som designhotellet Villa Norangdal och det vackra Sagafjord Hotel i Sæbø.

Den här resan är för dig som vill uppleva det norska fjällandskapet när det är som bäst.

Vandra i Sunnmørealperna och bo på Hotel Union Øye

På den här turen får du komma upp på det enastående vackra berget Slogen, en av de mest beundrade fjälltopparna i hela Norge.

Du bor på tjusiga Hotel Union Øye, som ligger mitt i Norges fantastiska fjordlandskap med Geirangerfjorden, Hjørundfjorden och Sunnmørealperna inom räckhåll. Åk gärna på sommaren när det är ljust till midnatt och du har mer tid till aktiviteter.

Pris från NOK 1 585 per person inklusive övernattning (dubbelrum), trerättersmiddag i hotellets härliga restaurang, frukost, karta och ett traditionellt norskt lunchpaket.

Vandring till Saksa

Om du vill vandra med sagolika panoramavyer över fjordlandskap är berget Saksa något för dig. Från toppen ser du hela vägen till slutet av Hjørundfjorden åt ena hållet, och bort mot Ålesund åt det andra.

Vandringen börjar i den lilla byn Urke vid Norangsfjorden. Därifrån går färden uppåt, med ständigt bättre utsikt. På sista sträckan finns en trappa som har byggts av sherpor (ett folkslag) från Nepal och består av stenar från omgivningen.

Pris från NOK 950 per person.

Vandring och kajkpaddling

För dig som är en riktig äventyrare finns här en tur som kombinerar kajakpaddling och vandring upp till fjällgården Smoge, med utsikt över Sunnylvsfjorden.

Vi börjar dagen klockan 08.00 i Stranda, där du först får lära dig att använda kajkerna säkert. Vi paddlar längs fjordens branta bergssidor och lämnar kajakerna vid stranden för att sen vandra upp mot gården. Vi följer den gamla stig som använts sedan vikingatiden, och under lunchen får du höra mängder av historier om de gamla gårdarna. Vi återvänder till Stranda runt klockan 17.00.

Turen ger goda möjligheter att få se vilda djur som örn, tumlare och uttrar.

Pris från NOK 1 300 per person.

Med rep och isyxa i Sunnmøres fjäll

Följ med på ett maxat äventyr till enorma glaciärer och utmanande bergstoppar i Sunnmøre. Den exakta färdvägen bestäms under resan – kanske tar vi oss upp på berget Slogen, eller vandrar från Sykkylven till Trandal, där du kan ta dig över fjorden till Standal och sen vidare till Kolåstinden och Molladalen.

Turen leds av kvalificerade fjällguider (IVBV/UIAGM/IFMGA) från Norgesguidene AS.

Men var ligger det egentligen?

Ja det kan man fråga sig. Orientera dig med kartan nedan.

VANDRING VID ÅLESUND
Bli med oss på tur rundt de spektakulære alpine og unike fjordene i Sunnmørsalpene. Reisen starter i den karakteristiske… Read more
Hike & Sail Fjord Adventures
Både i Storfjorden og videre innover i Geirangerfjorden er det flere gamle høgdegarder, som ligger på hyller oppe i fjellsida, og som bare er… Read more
Kajakk & Fjelltur
Opplev et fantastisk landskap med høye fjell og dype fjorder med utgangspunkt i Valldal. Området rundt Valldal er et eldorado for fjellturer til… Read more
Fjellturer med lokal guide og deilig lunsj
Hjørundfjorden med Sæbø, Trandal, Øye, Bjørke og Standal skjer seg 35 km inn gjennom fjellmassivet i Sunnmørsalpane. Den… Read more
Hjørundfjorden
Dette er et av våre absolutte favorittfjell i området rundt Hjørundfjorden av flere grunner. En av dem er utsikten fra toppen, hvor du ser hele veien… Read more
Guidet tur til Saksa - Uteguiden
Innholdsrik panoramatur i Sunnmørsalpene, der breer krysses og topper utforskes. Hvor ruta går besluttes underveis. Kanskje vil du en tur… Read more
Med tau og isøks i Sunnmørsalpene
Hotel Union Øye er et fantastisk utgangspunkt for å utforske tindepanoramaet i Sunnmørsalpene. Read more
Vandrepakke Hotel Union Øye
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Reseinformation

  Mer information finns på Ålesunds officiella webbsida.

  • Bil/buss

   Bil/buss

   Det är 520 kilometer mellan Oslo och Ålesund, vilket tar ungefär 8 timmar med bil. Du kan också åka buss (ungefär 11 timmar).

   Ålesund ligger 285 kilometer från Trondheim, vilket tar runt 5 timmar med bil och lite över 7 timmar med buss.

   Från Bergen är det 370 kilometer, vilket är cirka 6 timmar med bil och 9-10 timmar med buss.

  • Båt

   Båt

   Hurtigruten stannar i Ålesund och Torvik två gånger om dagen.

   Du kan ta dig runt längs kusten med expressbåt eller färja. Observera att det kan bli långa köer på somrarna, så det är en bra idé att vara på plats i god tid.

  • Flyg

   Flyg

   Ålesunds flygplats har regelbundna inrikesflyg till Oslo, Bergen, Trondheim och andra norska städer. Det går även utrikesflyg till Amsterdam, London, Alicante, Köpenhamn, Gdansk, Vilnius och Riga.

   Flygplatsen ligger 20 minuters bilväg från stadens centrum.

  De norska fjellvettreglena

  Norge är känt för sin fantastiska natur med dundrande vattenfall, kristallklara fjordar, majestätiska berg och spektakulära glaciärer. Förbered dig inför resan till bergen, och ha respekt för naturen – även om du är van vid fjällvandringar. Här är några enkla råd.

  1. Planera turen väl och tala om för någon vart du ska och när du tänker komma tillbaka.
  2. Anpassa turen efter förmåga och lokala förhållanden.
  3. Var uppmärksam på vädret och eventuella lavinvarningar.
  4. Var beredd på dåligt väder och frost, även på kortare turer.
  5. Ta med all utrustning du behöver så att du kan hjälpa dig själv och andra vid behov.
  6. Välj säkra vägar. Var medveten om vad som kännetecknar lavinterräng och riskerna med isiga områden.
  7. Använd karta och kompass, så att du alltid vet var du befinner dig.
  8. Vänd om i tid – det är ingen skam i att ge upp.
  9. Spara på energin och sök skydd vid behov.

  Läs de norska fjellvettreglene i sin helhet.

  Your Recently Viewed Pages

  Tillbaka till toppen