Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Ålesund
Ålesund.
Photo: Per Eide/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Förslag från en lokalbo

Som chef för festivalen Høstscena är det Sindre Stølsdokkens uppgift att ge stadsborna kulturupplevelser av rang. Här delar han med sig av sina egna favoritställen i staden.

Ad

Festivalen Høstscena går av stapeln i slutet på september i Ålesund. Den började som en teaterfestival, men har genom åren öppnat upp för poesi, dans och musik.

Høstscena består av en rad evenemang på olika platser runt om i staden, och när vi träffade Sindre i höstas hade han fullt upp med det praktiska. Målet är en höjdarupplevelse för både lokala gäster och långväga besökare.

Sindre har bott i Ålesund i 18 månader, och som tur är hade han tid att sitta ner några minuter och dela med sig av sina bästa Ålesundstips.

Kultur: Moloveien

"En unik gata i Ålesund, full av historia. Det är också där vi anordnar de årliga familjedagarna under Høstscena. På Moloveien ligger bland annat Teaterfabriken, i ett av de historiska husen", säger Stølsdokken.

Huset där Teaterfabrikken ligger byggdes före den stora stadsbranden 1904, men som tur var undgick Moloveien lågorna som förstörde stora delar av staden.

"Det finns också flera unika verksamheter längs gatan, som Fiskerimuseet, en gammal torskleverfabrik och en glasblåsare" säger Sindre.

Natur: Alnes fyr

"Det finns massor av härlig natur i och runt Ålesund. En personlig favorit är den lilla vindpinade fyren på Bosøya utanför staden", berättar Sindre.

Alnes fyr är kulturmärkt och rymmer idag en utställning om fyrens historia.

"Det finns också ett litet café i den gamla bostadsdelen, och det är ett jättebra resmål för en vandringstur. På sommaren kan man surfa eller bada. Det är en plats som har allt”.

Mat och dryck: Invit

"Ett otroligt trevligt ställe", tycker Sindre.

 

Invit Espressobar #invitespressobar #moooi #treelamp #foscarini #supernova

Et bilde publisert av INVIT (@invit_as)

 

När man ser bilderna förstår man vad han menar.

Invit är en espressobar med härliga omgivningar. På sommaren kan du ta en fika på kanalbåten utanför och bara njuta av solen och utsikten.


Läs också

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen

Ad
Ad
Ad
Ad