Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Mount Fløyen in Bergen Mount Fløyen in Bergen
Credits
Fløyen, Bergen.
Photo: Sverre Hjørnevik / fjordnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Panoramavyer åt alla håll

De sju topparna som omger Bergen är perfekta om du gillar vandring men helst håller dig nära stan. Landskapet är inte lika vilt i Voss och Stølsheimen, men ger ändå en äkta naturupplevelse.


Organiserade turer i och utanför Bergen

Linbanan Fløibanen

Följ med på en spännande tur med linbanan Fløibanen upp till toppen av berget Fløyen, 320 meter över havet. Imponeras av den magnifika utsikten över staden från toppen av berget och strosa omkring i de vackra omgivningarna. På toppen av Fløyen finns också en restaurang, ett café, en souveniraffär och en lekplats.

Fløibanen ligger i centrum, bara 150 meter från fiskmarknaden och hamnen Bryggen. Det tar fem till åtta minuter upp till toppen.

Pris från NOK 90 per person


Berget Fløyen: guidad tur på två timmar

Den här turen är perfekt för dig som vill uppleva naturen runt Bergen. En lokal guide tar dig genom skogen vid berget Fløyen och berättar om områdets flora och fauna. Du får också en inblick i norrmännens passion för friluftsliv.

Turen går upp och ner för kullar till utsiktsplatser där du får se Bergen från nya perspektiv. En kortare paus med norsk choklad och vatten ingår. Den här turen passar alla över åtta år som kan vandra runt fem kilometer på blå (medelsvåra) leder. Vandringen arrangeras året runt för grupper på minst fem personer.

Pris från NOK 375 per person


Vandra upp till Ulriken

Ta dig upp till Ulriken, det högsta av Bergens sju berg. Det är en populär tur bland både besökare och lokalbefolkningen.

Vandringen upp till toppen passar alla åldrar och tar cirka en och en halv timme (längre om du går med barn). Den är brant på sina håll, men de hisnande vyerna av de omgivande bergen och fjordarna gör det värt besväret. På toppen finns en restaurang. Åk ner med linbanan om du är nöjd, eller fortsätt över Vidden till berget Fløyen (en tur på cirka fem timmar).

Pris från NOK 100 per person


Bland fjordar och fjäll

Få ut så mycket som möjligt av resan till Bergen med ett turpaket på fem eller sju dagar. Fjällvandra till utsiktsplatser som får dig att tappa andan, upplev landskapet runt Sognefjorden och Næroyfjorden, och ge dig ut på en båt- eller kajaktur.

På kvällen blir du väl omhändertagen på tre moderna hotell med historisk charm: Myrkdalen Hotel, Kviknes Hotel och Fretheimen Hotel. Turerna klassificeras som medelsvåra och tar två till sju timmar, vilket innebär att alla i hyfsad kondition kan delta. Turen arrangeras utvalda datum i juli och augusti 2017.

Pris från NOK 9 700 per person


Historisk tur till fots och på cykel

En tur för alla som gärna håller igång med både kultur och natur på semestern. Upplev vackra landskap och lär dig mer om Norge under andra världskriget på denna rundtur till fots och på cykel.

Efter ett besök på Bjørn West-muséet i Matre går turen i norska motståndsrörelsens fotspår. Det är svårt att inte bli imponerad av vyerna över djupa dalar och majestätiska berg. Middag serveras på Stordalen Fjellstove.

Pris från NOK 1 650 per person.


Hitta hit

Här finns en karta som visar var de olika vandringsförslagen ligger.

Vandring vid Bergen
Take the funicular railway to Mount Fløyen and see all of Bergen in just 6 minutes. The funicular railway is one of Norway's most famous attractions.… Read more
Fløibanen funicular
This tour is a good choice if you want to see and experience the mountains surrounding Bergen. Our guide will bring you through the forest and along… Read more
Hiking Mount Fløyen
Hiking up Mount Ulriken is one of the most popular tours in Bergen. There are several different routes to the top of Ulriken, here is a couple of the… Read more
Hike up Mount Ulriken
Hike beautiful mountains, sea kayak in the pristine Næroyfjord, bike the breathtaking Flåm Valley and sleep well at three modern and… Read more
The Best of Mountains and Fjords
A roundtrip from Bergen brimming with activity, nature and culture! In Matre, a good hour north of Bergen, you can go on a cycling trip, a mountain… Read more
Hiking and Biking – in Norwegian Footsteps
Click to activate
Select
  Click to activate

  Reseinformation

  • Flyg

   Flyg

   De flesta kommer till Bergen med flyg. Flygplatsen Flesland är Norges näst största flygplats med direktförbindelser både till 37 internationella flygplatser och regelbundna inrikesflyg till Oslo och andra norska städer.

   Boka biljett med WiderøeNorwegian eller SAS.

  • Tåg

   Tåg

   Tågresan mellan Bergen och Oslo är känd som en av de vackraste i världen, så det är definitivt en upplevelse i sig och inte bara ett sätt att ta sig från A till B.

   Köp biljett från NSB (Norges motsvarighet till SJ).

  • Bil

   Bil

   Om du kommer från Oslo eller från östra Norge kan du välja att köra via Hardangervidda, Haukeli eller Hemsedalsfjellet (7 - 8,5 timme). Börjar du resan i norr eller söder kan du köra längs kusten över broar och på bilfärjor.

   Det går expressbussar dagligen mellan Bergen och andra större städer i Norge.

      Läs också

  Your Recently Viewed Pages