Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A man and a woman enjoying the view at Mount Fløyen in Bergen
Fløyen, Bergen.
Photo: Sverre Hjørnevik / fjordnorway.com / Visit Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Panoramavyer åt alla håll

De sju topparna som omger Bergen är perfekta om du gillar vandring men helst håller dig nära stan. I Voss och Stølsheimen är landskapet inte lika vilt, men ger ändå en äkta naturupplevelse.

Organiserade turer i och utanför Bergen

Linbanan Fløibanen

Ta en tur med linbanan Fløibanen upp till toppen av berget Fløyen, 320 meter över havet. Imponeras av den magnifika utsikten över staden från toppen av berget och strosa omkring i de vackra omgivningarna. På toppen av Fløyen finns också en restaurang, ett café, en souveniraffär och en lekplats.

Fløibanen ligger i centrum, bara 150 meter från fiskmarknaden och hamnen Bryggen. Det tar fem till åtta minuter upp till toppen.

Pris från NOK 90 per person

Berget Fløyen: guidad tur på två timmar

Den här turen är perfekt för dig som vill uppleva naturen runt Bergen. En lokal guide tar dig genom skogen vid berget Fløyen och berättar om områdets flora och fauna. Du får också en inblick i norrmännens passion för friluftsliv.

Turen går upp och ner för kullar till utsiktsplatser där du får se Bergen från nya perspektiv. En kortare paus med norsk choklad och vatten ingår. Den här turen passar alla över åtta år som kan vandra runt fem kilometer på blå (medelsvåra) leder. Vandringen arrangeras året runt för grupper på minst fem personer.

Pris från NOK 375 per person

Vandra upp till Ulriken

Ta dig upp till Ulriken, det högsta av Bergens sju berg. Det är en populär tur bland både besökare och lokalbefolkningen.

Vandringen upp till toppen passar alla åldrar och tar cirka en och en halv timme (längre om du går med barn). Den är brant på sina håll, men de hisnande vyerna av de omgivande bergen och fjordarna gör det värt besväret. På toppen finns en restaurang. Åk ner med linbanan om du är nöjd, eller fortsätt över Vidden till berget Fløyen (en tur på cirka fem timmar).

Price from NOK 100 per person

Bland fjordar och fjäll

Få ut så mycket som möjligt av resan till Bergen med ett turpaket på fem eller sju dagar. Fjällvandra till utsiktsplatser som får dig att tappa andan, upplev landskapet runt Sognefjorden och Næroyfjorden, och ge dig ut på en båt- eller kajaktur.

På kvällen blir du väl omhändertagen på tre moderna hotell med historisk charm: Myrkdalen Hotel, Kviknes Hotel och Fretheimen Hotel. Turerna klassificeras som medelsvåra och tar två till sju timmar, vilket innebär att alla i hyfsad kondition kan vara med. Turen arrangeras utvalda datum i juli och augusti 2018.

Pris från NOK 9 700 per person

Historisk tur till fots och på cykel

En tur för alla som gärna håller igång med både kultur och natur på semestern. Upplev vackra landskap och lär dig mer om Norge under andra världskriget på denna rundtur till fots och på cykel.

Efter ett besök på Bjørn West-muséet i Matre går turen i norska motståndsrörelsens fotspår. Det är svårt att inte bli imponerad av vyerna över djupa dalar och majestätiska berg. Middag serveras på Stordalen Fjellstove.

Pris från NOK 1 650 per person.

Hitta hit

Här finns en karta som visar var de olika vandringsförslagen ligger.

Vandring vid Bergen
Ta Fløibanen til toppen av Fløyen! Her kan du boltre deg på lekeplassen, leke i Trollskogen, gå spennende naturstier og padle kano på Skomakerdiket. Read more
Fløibanen
To timers guidet tur på Fløyfjellene med flott utsikt mot Bergen! Read more
Guidet tur på Fløyen
Ta turen opp på Ulriken, det høyeste av Bergens syv fjell. En populær tur både for Bergensere og tilreisende. Read more
Opp Ulriken
Bli med på ei fantastisk rundreise i fjordlandskapet. På denne sjudagarsturen byr me på vandring frå fjell til fjord, fantastisk utsikt og… Read more
Det beste av fjell og fjord
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Reseinformation

  • By train Bergen hiking campaign

   Tåg

   Tågresan mellan Bergen och Oslo är känd som en av de vackraste i världen, så det är definitivt en upplevelse i sig och inte bara ett sätt att ta sig från A till B.

   Köp biljett från NSB (Norges motsvarighet till SJ) på nsb.no.

  • By car Bergen hiking campaign

   Bil

   Om du kommer från Oslo eller från östra Norge kan du välja att köra via Hardangervidda, Haukeli eller Hemsedalsfjellet (7 - 8,5 timme). Börjar du resan i norr eller söder kan du köra längs kusten över broar och på bilfärjor.

   Det går expressbussar dagligen mellan Bergen och andra större städer i Norge.

    

  • By plane Bergen hiking campaign

   Flyg

   De flesta kommer till Bergen med flyg. Flygplatsen Flesland är Norges näst största flygplats med direktförbindelser både till 37 internationella flygplatser och regelbundna inrikesflyg till Oslo och andra norska städer.

   Boka biljett med Widerøe, Norwegian eller SAS.

  De norska fjellvettreglena

  Norge är känt för sin fantastiska natur med dundrande vattenfall, kristallklara fjordar, majestätiska berg och spektakulära glaciärer. Förbered dig inför resan till bergen, och ha respekt för naturen – även om du är van vid fjällvandringar. Här är några enkla råd.

  1. Planera turen väl och tala om för någon vart du ska och när du tänker komma tillbaka.
  2. Anpassa turen efter förmåga och lokala förhållanden.
  3. Var uppmärksam på vädret och eventuella lavinvarningar.
  4. Var beredd på dåligt väder och frost, även på kortare turer.
  5. Ta med all utrustning du behöver så att du kan hjälpa dig själv och andra vid behov.
  6. Välj säkra vägar. Var medveten om vad som kännetecknar lavinterräng och riskerna med isiga områden.
  7. Använd karta och kompass, så att du alltid vet var du befinner dig.
  8. Vänd om i tid – det är ingen skam i att ge upp.
  9. Spara på energin och sök skydd vid behov.

  Läs de norska fjellvettreglene i sin helhet.

  Your Recently Viewed Pages

  Tillbaka till toppen

  Ad
  Ad
  Ad
  Ad