Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Road cycling, Trollstigen
Road cycling, Trollstigen.
Photo: Mattias Fredriksson/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Bättre än berg-och-dalbana

Häftiga vägar som Trollstigen och Atlanterhavsveien gör regionen Fjord Norge till ett av Norges mest spännande resmål för cyklister.

Landsvägscykling i Nordvest – Trollstigen och Atlanterhavsveien

Det är i nordvästra delen av Fjord Norge som du hittar Trollstigens skarpa kurvor. Om du är tävlingsinriktad av dig kan du utmana dig själv i Trollstigens cykellopp eller Trollveggen Triathlon, som hålls i Åndalsnes varje år. Se också till att du inte missar att cykla på Atlanterhavsveien, vid kusten mellan Kristiansund och Molde, när du ändå är i krokarna.

Annars kan cykling längs kusten rekommenderas varmt – båtluffning är en favorit, med kortare sträckor och en chans att vila på färjan mellan öarna. Eller ge dig ut på ett cykel- och seglingsäventyr som kombinerar övernattning på en segelbåt med cykelturer i fjordlanskapet under dagen – garanterat en semester du kommer att minnas.

Upplev vacker natur på elcykel

Det spelar ingen roll om du är amatör eller proffscyklist – terrängen i området runt Molde är perfekt med platta vägar och lagom böljande kullar.

Molde Adventure Center har både vanliga mountainbikes och elcyklar av högsta kvalitet som tar dig runt i den vackra naturen. Om du inte är säker på vart du ska åka har de tagit fram fem cykelturer som du kan göra utan guide. Men den som vill kan också boka en professionell guide.

Pris från NOK 200 per person.

Uppför Trollstigen med elcykel

Fördelen med en elektrisk cykel är att det är upp till dig hur hårt du vill jobba och du måste inte vara i toppkondition för att hänga med på guidad tur av Trollstigen med de elva ökända hårnålskurvorna.

Njut av sagolika vyer och avsluta med en tvårätters gourmetlunch på fjälltoppen. På vägen berättar din guide om detta ingenjörskonstens mästerverk.

Pris från NOK 1 150 per person, inklusive guide och gourmetlunch.

Cykla och segla med Romsdal Adventure

Ge dig ut på ett fjordcykeläventyr utan like tillsammans med en liten grupp likasinnade (sex till tio personer). Under sex dagar får du beundra klassiska landmärken som mästerverket Atlanterhavsveien, Trollstigens hårnålskurvor, de vackra fjordarna i Geiranger och Hjørund, och Ålesund –  staden med den speciella jugendarkitekturen.

Det vackert restaurerade skeppet Gassten blir ditt hem under denna vecka och en privat kock lagar ljuvlig färsk mat varje dag.

Pris från GBP 2 700 per person.

Landsvägscykling i Bergen och Voss

Längre söderut, i regionen Stølsheimen mellan Bergen och Voss, hittar du åtskilliga lugna småvägar där du kan cykla utmed fjordarna. Välj korta och lätta eller längre och brantare turer där du blir belönad med imponerande vyer från bergstopparna – även om bergens, dalarnas och fjordarna vackra landskap finns överallt.

I september 2017 gick VM i landsvägscykling (UCI) – ett av världens största sportevenemang – av stapeln i Bergen. Kom och se själv varför tävlingen hölls just här!

Cykeltur till vattenfallet Skjervsfossen

Se det 135 meter höga vattenfallet Skjervfossen på cykel. Även om 10 av de totalt 27 kilometrarna av rundturen är uppförsbacke så är det inte särskilt tungt – och luften från vattenfallet svalkar skönt när du väl kommit upp. Den som vill ha ytterligare en utmaning kan cykla nerför den branta, slingrande vägen till vattenfallets fot.

Bike the fjords erbjuder guidade turer till vattenfallet under sommaren – men du kan också hyra cykel och ta dig dit på egen hand. Resan tar tre till fyra timmar beroende på hur snabbt du cyklar.

Pris från NOK 750 per person (inklusive hyrcykel).

Guidade turer runt sjön Vangsvatnet

Ta en guidad cykeltur på 23 kilometer runt den vackra sjön Vangsvatnet med Bike the Fjords. Turen går förbi små bondgårdar, åar och vattenfall, liksom sevärdheter som Prestegardsmoens friluftsområde, ravinen Bordalsgjelet och flera konst- och hantverksbutiker.

Turen är en klar favorit bland lokalbefolkningen och passar barn från 11 år. Större delen av vägen är plana, asfalterade landsvägar och resan tar en och en halv till fyra timmar, beroende på hur snabbt du cyklar.

Pris från NOK 560 per person (inklusive hyrcykel).

Cykla längs fjordarna: Nærøyfjorden

Under denna tredagarstur vid den UNESCO-skyddade Nærøyfjorden får du se attraktioner som vattenfallet Tvindefossen, Nærøydalen och järnvägen Flåmsbanan. Du kan också besöka en utställning om vikingarna och prova lokalbryggd öl i byn Flåm.

Turen erbjuds utvalda datum i maj, juni och september och rekommenderas till cyklister med viss erfarenhet.

Pris från NOK 8 900 per person med guide, eller från NOK 6 400 utan guide.

Cykla längs fjordarna: Hardangerfjorden

Ta in det magnifika landskapet runt Bergen och Voss under sex dagar. Turen börjar i Bergen där du besöker klassiska landmärken som Edvard Griegs hem och Hardangerfjorden.

Övernattning ordnas på eleganta historiska hotell längs vägen, och tack vare bagagetransport slipper du bära på tunga väskor. Turen rekommenderas för cyklister med tidigare vana.

Priser från NOK 25 300 per person med guide, eller från NOK 20 600 utan guide.

Vandra och cykla genom Norges historia

Här är en aktiv cykel- och vandringstur för dig som är intresserad av norsk natur, kultur och historia.

Efter ett besök på Bjørn West-muséet i Matre förflyttas du till andra världskriget och följer i norska motståndsrörelsens fotspår. Det är svårt att inte bli imponerad av de otroliga vyerna av djupa dalar och majestätiska berg. Middag serveras på Stordalen Fjellstove.

Pris från NOK 1 650 per person.

Fjordcykeltur (5 dagar)

Under denna femdagarstur genom Fjord Norge får du se djupa dalar, fjordar, öar och berg. En båttur som tar dig till öar med idylliska kulturlandskap ingår också.

Längs vägen sover du gott på Stordalen Fjellstove, Brekkestranda Fjord Hotel, Eivindvik Fjordhotell och gårdshotellet Frøyseth Gardsmat.

Pris från NOK 6 530 per person.

Här hittar du landsvägarna

Orientera dig med hjälp av kartan nedan.

LANDSVÄGSCYKLING I NORDVEST
Atlanterhavsveien, Trollstigens hårnålskurvor, bike & sail och båtluffning – det är några saker som ligger högt på många cyklisters drömlista.
Vi guider deg på El-sykkel opp Trollstigen - et av norges fremste turist ikon! Nasjonal Turistveg Trollstigen byr på en… Read more
Tour de Trollstigen
Lei Elsykkel, og opplev hva Molde har å by på. Molde, og den nærliggende moldemarka har en natur som egner seg veldig godt med… Read more
Lei el-sykkel i Molde
LANDSVÄGSCYKLING I BERGEN OCH VOSS
Ge dig ut på tur i din takt på lugna småvägar, eller välj en tuffare landsväg som slingrar sig upp och ner för berg och dalar, runt fjordar och längs kusten.
Bli med på guida sykkeltur til spektakulære Skjervsfossen! Read more
Bike the Fjords - Skjervsfossen
Denne sykkelturen går innom kjende attraksjonar som Stalheimskleiva, Nærøyfjorden, Gudvangen, Flåm og Flåmsbana. Read more
Bike the Fjords - Nærøyfjorden verdsarvområde
Denne fantastiske reisa varer over åtte dagar, med seks dagar på sykkel gjennom vakkert vest-norsk fjordlandskap. Read more
Bike the Fjords – Hardangerfjorden
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Säkerhet på två hjul

  Säker på sadeln

  Trafikregler och vägmärken gäller cyklister lika väl som bilar och andra fordon. Håll till höger, ge företräde till fordon som kommer från höger och cykla inte när du har druckit alkohol.

  Följ gällande trafikregler och vägmärken. Du får cykla på trottoaren förutsatt att du anpassar hastigheten. Du får inte cykla på motorvägar och fyrfältsvägar. Indikera tydligt om du ska svänga genom att sträcka ut handen. Ha alltid hjälm på dig när du cyklar.  Använd gärna trafikväst, särskilt på hårt trafikerade vägar. Endast barn under 10 får åka med som passagerare på cykel.

  Cykeln måste ha

  Vit eller gul lykta framtill och röd lykta baktill i mörker eller vid dålig sikt, röd reflex baktill, vita eller gula reflexer på pedalerna, två bromsar som fungerar oberoende av varandra, ringklocka.
   

  Your Recently Viewed Pages

  Tillbaka till toppen