Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Cyclists taking a break by an old farm in Rauma Cycling in Åndalsnes
Cycling in Åndalsnes.
Photo: Mattias Fredriksson Photography AB / Vistinorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Full fart på två hjul

Upptäck Fjord Norges potential som MTB-destination och upplev fjordlanskapet i ett nytt perspektiv. I Nordvest och Nordfjord finns ett överflöd av häftiga cykelleder.

Nordvest och regionen Romsdal

Ta med din MTB till cykelparadiset i nordvästra delen av Fjord Norge. Naturupplevelserna från cykelsadeln är oförglömliga – spektakulära vyer, oförstörd natur, vackra bergspass, kustlandskap, fjordar och massor med otroliga och nästan trafikfria vägar. Avstånden är små, men upplevelserna är stora.

I natursköna Romsdalsfjorden finns ett rikt urval av cykelleder från fjälltopp till fjord – från spännande terrängcykling i skogen till singletrack i bergen.


MTB-erbjudanden i Nordvest

Downhillcykling med Romsdal Adventure

Smala och ibland väldigt branta singletrack och dramatiska vyer. Efter en aktiv dag på cykeln kan du vila benen på en bergstopp och se hur solen går ner i fjorden nedanför.

Det här downhilläventyret i Romsdal har något för alla, från nybörjare till experter.

Pris från NOK 850 per person (baserat på minst fyra personer), och inkluderar sex guidade timmar.

Mountainbike bland fjordar och fjäll

Utmana dig själv på mountainbike i fjordlandskapet i Geiranger. Turen går upp till hisnande bergstoppar och rekommenderas för rutinerade MTB-cyklister som tycker om branta och tekniskt svåra leder.

Du övernattar på en minsvepare som tidigare användes av den norska flottan. Alla måltider, inklusive vin och öl, ingår i priset.

Pris från GBP 3 400 per person.

Aursjøvegen tur och retur på MTB

Upptäck pärlan Aursjøveien. Vägen är känd för att vara tuffare än Trollstigen men är faktiskt perfekt för cykling eftersom den är nästan helt trafikfri.

Du får ta i den första dagen då cykelturen genom Litldalen, med en stigning från fjordens havsnivå upp till 860 meter över havet. Dag två börjar lite lugnare, i terrräng som inte är lika brant, innan vi cyklar ner till Eikesdalen. Runt kl. 16.00 blir vi hämtade vid vattenfallet Mardalsfossen och åker tillbaka till Sunndalsøra.

Pris från NOK 3 600 per person.Nordfjord och Stryn

I Nordfjord är vattnet nästan turkost. Själva fjorden omges av glaciärer och höga berg, och längre ut i fjorden hittar du vita sandstränder. Cykelmöjligheterna är lika lockande med kilometerlånga markerade MTB-leder och lugna landsvägar vid fjorden. Du kan hyra cyklar och säkerhetsutrustning på många platser i regionen.

Kolla in Strynfestivalen eller Folven Mountain Bike Camp (mer information nedan) om du tycker om att köra mountainbike – du behöver inte vara ett MTB-proffs.

MTB-erbjudanden och evenemang i Nordfjord

Med mountainbike genom Hjelledalen

Campingen Folven har ett perfekt läge om du vill köra mountainbike i Hjelledalen och på andra platser i Stryn. Regionen är ett riktigt paradis för MTB-fantaster med trånga passager, upp till 300 meter djupa raviner och fantastiska skogsleder, såväl som lättare terräng.

Cykla på egen hand eller med guide.

Pris från NOK 1 700 för en stuga till 2-4 personer under två dagar (juni, juli, augusti).

Strynefestivalen (8-11 juni 2017)

Träffa likasinnade MTB-entusiaster och andra adrenalinsökare i storslagen natur på Strynefestivalen.

Festivalen är öppen för alla som gillar utomhusäventyr som cykling, klättring, vandring och skidåkning. Guidade MTB-turer arrangeras för alla nivåer, från lätt till krävande, så du behöver absolut inte vara något MTB-proffs.

MTB-läger i Folven (7-10 september)

Fyra dagar i storslagen natur med MTB-cykling i fokus – om det låter som något för dig bör du kolla upp Folvens MTB-läger som äger rum 7–10 september 2017.

Du kan se fram emot ett omfattande nätverk av cykelleder och banor, och inte minst en riktigt mysig stämning. Evenemanget äger rum på Folven Adventure Camp, där du har tillgång till både en pumptrack-bana och en skatepark.


Hitta cykellederna och stigarna

Använd kartan nedan för att se vad du har att välja på.

MTB I NORDVÄST
Spektakulära vyer, oförstörd natur, vackra bergspass och massvis med nästan helt trafikfria landsvägar.
INTO THE LABYRINTH: A UNIQUE WORLD-FIRST MOUNTAIN BIKE TOUR NORWAY Experience Norway as never before on our exclusive mountain biking expedition into… Read more
Mountain bike tour Norway
Bli med Contrast Adventure ut på sykkeltur! Vi sykler over den spektakulære Aursjøveien, med overnatting på Aursjøhytta. Aursjøveien har fått navnet… Read more
Aursjøvegen rundt på sykkel
MTB I NORDFJORD
Lugna landsvägar vid fjordarna och kilometervis med markerade MTB-leder i ett landskap med glaciärer, höga berg och vita stränder.
With Folven camping site as a base, you can explore trail riding in Hjelledalen Valley and other places in Stryn. Here you will find everything from… Read more
Mountain biking in Hjelledalen, Stryn
Summer skiing, ski touring, mountain biking, kayaking and much more! The 2018 Strynefestivalen will be held from June 7th to 10th. Ticket sales… Read more
Stryn Festival
Click to activate
Select
    Click to activate

    Läs också

    Your Recently Viewed Pages