Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Rallarvegen (the Navvies Road)
Rallarvegen (the Navvies Road).
Photo: Sverre Hjørnevik/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Fjordar för hela familjen

Sagolika landskap, lite trafik och många lätta cykelleder att välja på – inte undra på att Sognefjord and andra ställen i Fjord Norge är så populära bland barnfamiljer.

Idylliska fjordbyar, lugna grusvägar och flera nationella turistvägar är bara några av de pärlor som väntar på dig och din cykel i regionen Sognefjord.

En av höjdpunkterna är den 82 kilometer långa Rallarvegen, som har blivit utnämnd till Norges finaste cykelväg av resetidningen Travel and Vacation. Vägen sträcker sig från Haugastøl till Flåm, och ett alternativ är att börja med att hyra cykel i Flåm och sedan ta tåget därifrån till Vatnahalsen.

Du kan hyra cykel i de flesta byarna i området, och landskapet du cyklar igenom är lika magnifikt oavsett hur fort du tar dig fram.

Cykelerbjudanden i Sognefjord

Vandra, cykla och paddla med Hvitserk

Hvitserk tar dig till några av Norges största naturattraktioner – men också till flera riktiga smultronställen som bara några få känner till. På den här sexdagarsturen får du bland annat vandra på glaciären Hardangerjøkulen, cykla längs den kända Rallarvegen till Flåm, gå på tur i den underbara Aurlandsdalen och paddla kanot i Nærøyfjorden. Erfarna guider är med hela resan.

Boende ordnas i bekväma fjällstugor och lantliga gästhus vid fjorden samt i tält (en natt) mitt i naturen. Var redo för en helt unik upplevelse!

Pris från NOK 20 000 per person.

Rallarvegen – 80 km sigthseeing

Rallarvegen byggdes i samband med konstruktionen av järnvägslinjen Bergenbanan. Under de senaste åren har den blivit Norges mest omhuldade cykelväg.
 
Den drygt 80 kilometer långa vägen slingrar sig upp och ner genom ett lummigt landskap, från fjällen i Haugastøl ner till fjorden i Flåm. Det är en brant sträcka som går från cirka 1 000 till 0 meter över havet, så se till att du cyklar västerut om du vill ta det lugnt.

Pris från NOK 1 000 per person.

Cykla och vandra till Drivandefossen

Följ med på en cykel- och vandringstur genom natur och kultur i den fridfulla dalen Mørkrid.

Du börjar med att cykla sju kilometer och fortsätter sedan till fots upp till det imponerade vattenfallet Drivandefossen. Här kan du ta en paus, lyssna på vattenfallets brus, njuta av vyerna och smaka på lokalt tunnbröd med rökt kött.

Turen tar 3 till 3,5 timmar och klassificeras som lätt/medel.

Pris från NOK 500 per person (vuxen). Barn under 14 år: NOK 300.

Bølifossen: cykla, vandra och fiska

Lär känna vackra Bølifossen, känd som Mørkriddalens pärla, på en tur med cykling, vandring och fiske (valfritt).

Efter att ha cyklat åtta kilometer kliver du av cykeln och vandrar i en och en halv timme uppför en stig, innan du kommer fram till vattenfallet Bølifossen. Utforska omgivningarna och smaka på regionens lokala tunnbröd med rökt kött. Den som vill kan passa på att fiska en stund.

Pris från NOK 750  per person (vuxen). Barn under 14 år: NOK 500.

Fler förslag på lätta cykelturer i Fjord Norge

Cykla och övernatta i Loen vid Nordfjord

Cykla genom Lodalens sagolika fjordlandskap under dagen och skäm bort dig på det förstklassiga hotellet Alexandra på kvällen. Ta det lugnt i spa-anläggningen och avnjut en fantastisk buffémiddag.

Briksdalsglaciären ligger inom cykelavstånd och regionen är också känd för vandring och via ferrata-klättring.

Säsong: maj-augusti

Pris från NOK 1 990 per person i dubbelrum inklusive buffémiddag, frukost, cykel, hjälm och inträde till hotellets spa-anläggning.

Hitta rätt bland fjordarna

Har du spanat in en utflykt du vill göra? Kartan nedan ger en uppfattning om vart du ska bege dig.

CYKLA I SOGNEFJORD
Idylliska fjordbyar, lugna grusvägar och flera nationella turistvägar är bara några av alla pärlor som väntar på dig och din cykel i Sognefjord.
SYKKEL- R A L L A R V E G E N Ca. 80 km - sesong: 10/7 - 30/9 Rallarvegen Haugastøl-Flåm I tillegg til strekninga Haugastøl… Read more
Sykkel - Rallarvegen
Turen startar frå Skjolden og fortsett ca. 7 km på sykkelsetet inn Mørkridsdalen, som er ein av dei viktigaste inngangsportane til… Read more
Fjell- og sykkeltur til Drivandefossen
Fjell-, fiske- og sykkeltur til Bølifossen - staden som ofte blir omtala som «perlao i dalen». Turen startar frå Skjolden og… Read more
Fjell-, fiske- og sykkeltur
FLER FÖRSLAG I FJORD NORGE
Det går också alldeles utmärkt att cykla på andra ställen i Fjord Norge, till exempel i Loen.
Oppdag Loen og den fantastiske Lodalen på sykkel, og bu på eit av dei flottaste hotella i Norge, midt i fjordlandskapet. Read more
Sykkelpakke Hotel Alexandra
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Säkerhet på två hjul

  Säker på sadeln

  Trafikregler och vägmärken gäller cyklister lika väl som bilar och andra fordon. Håll till höger, ge företräde till fordon som kommer från höger och cykla inte när du har druckit alkohol.

  Följ gällande trafikregler och vägmärken. Du får cykla på trottoaren förutsatt att du anpassar hastigheten. Du får inte cykla på motorvägar och fyrfältsvägar. Indikera tydligt om du ska svänga genom att sträcka ut handen. Ha alltid hjälm på dig när du cyklar.  Använd gärna trafikväst, särskilt på hårt trafikerade vägar. Endast barn under 10 får åka med som passagerare på cykel.

  Cykeln måste ha

  Vit eller gul lykta framtill och röd lykta baktill i mörker eller vid dålig sikt, röd reflex baktill, vita eller gula reflexer på pedalerna, två bromsar som fungerar oberoende av varandra, ringklocka.
   

  Your Recently Viewed Pages

  Tillbaka till toppen