Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Rallarvegen (the Navvies Road) Rallarvegen (the Navvies Road)
Rallarvegen (the Navvies Road).
Photo: Sverre Hjørnevik/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Fjordar för hela familjen

Sagolika landskap, lite trafik och många lätta cykelleder att välja på – inte undra på att Sognefjord and andra regioner i Fjord Norge är så populära bland barnfamiljer.

Sognefjord

Idylliska fjordbyar, lugna grusvägar och flera nationella turistvägar är bara några av de pärlor som väntar på dig och din cykel i regionen Sognefjord.

En av höjdpunkterna är den 82 kilometer långa Rallarvegen, som har blivit utnämnd till Norges finaste cykelväg av resetidningen Travel and Vacation. Vägen sträcker sig från Haugastøl till Flåm, och ett alternativ är att börja med att hyra cykel i Flåm och sedan ta tåget därifrån till Vatnahalsen.

Du kan hyra cykel i de flesta byarna i området, och landskapet du cyklar igenom är lika magnifikt oavsett hur fort du tar dig fram.


Cykelerbjudanden i Sognefjord

Rallarvegen – 80 km sigthseeing

Rallarvegen byggdes i samband med konstruktionen av järnvägslinjen Bergenbanan. Under de senaste åren har den blivit Norges mest omhuldade cykelväg.
 
Den drygt 80 kilometer långa vägen slingrar sig upp och ner genom ett lummigt landskap, från fjällen i Haugastøl ner till fjorden i Flåm. Det är en brant sträcka som går från cirka 1 000 till 0 meter över havet, så se till att du cyklar västerut om du vill ta det lugnt.

Pris från NOK 1 000 per person.

Cykla och vandra till Drivandefossen

Följ med på en cykel- och vandringstur genom natur och kultur i den rofyllda dalen Mørkrid.

Du börjar med att cykla sju kilometer och fortsätter sedan till fots upp till det imponerade vattenfallet Drivandefossen. Här kan du ta en paus, lyssna på vattenfallets brus, njuta av vyerna och smaka på lokalt tunnbröd med rökt kött.

Turen tar 3 till 3,5 timmar och klassificeras som lätt/medel.

Pris från NOK 450 per person (vuxen). Barn under 14 år: NOK 250.

Bølifossen: cykla, vandra och fiska

Lär känna vackra Bølifossen, känd som Mørkriddalens pärla, på en tur med cykling, vandring och fiske (valfritt).

Efter att ha cyklat åtta kilometer kliver du av cykeln och vandrar i en och en halv timme uppför en stig, innan du kommer fram till den avskilda och fridfulla Bølifossen. Utforska omgivningarna och smaka på regionens lokala tunnbröd med rökt kött. Den som vill kan passa på att fiska en stund.

Pris från NOK 750  per person (vuxen). Barn under 14 år: NOK 500.Fler förslag på lätta cykelturer i Fjord Norge

Cykla och övernatta i Loen vid Nordfjord

Cykla genom Lodalens sagolika fjordlandskap under dagen och skäm bort dig på det förstklassiga hotellet Alexandra på kvällen. Ta det lugnt i spa-anläggningen och avnjut deras välkända buffémiddag.

Briksdalsglaciären ligger inom cykelavstånd och regionen är också känd för vandring och via ferrata-klättring.

Säsong: maj-augusti

Pris från NOK 1 990 per person i dubbelrum inklusive buffémiddag, frukost, cykel, hjälm och inträde till hotellets spa-anläggning.


Hitta rätt bland fjordarna

Platserna som nämns ovan finns i kartan.

CYKLA I SOGNEFJORD
Idylliska fjordbyar, lugna grusvägar och flera nationella turistvägar är bara några av alla pärlor som väntar på dig och din cykel i Sognefjord.
CYCLING - RALLARVEGEN 80 km - Season: 10/7-30/9   ACCOMMODATION & FOOD: HAUGASTØL FINSE - Finsehytta VATNAHALSEN Høyfjellshotel… Read more
Cycling - Rallarvegen
Come along on a biking and hiking tour through the enchanting natural- and cultural landscapes of the Mørkrid valley, and get close to the… Read more
Bike & Hike to Drivandefossen Waterfall
Bike & Hike + Fishing at Bølifossen – the place referred to as “the Pearl in the Mørkrid valley”. Come along on a… Read more
Bike & Hike + Fishing
FLER FÖRSLAG I FJORD NORGE
Det går också alldeles utmärkt att cykla på andra ställen i Fjord Norge, till exempel i Loen.
Explore Loen and the amazing Lodalen Valley by bike, and stay at a first-class hotel with views of a stunning fjord scenery. After your… Read more
Bike & stay in Loen
Click to activate
Select
    Click to activate

    Läs också

    Your Recently Viewed Pages