Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Helicopter flying over Preikestolen on a summer day
Mission Norway.
Photo: Grim Berge / Natural Light Earth


muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Mission Norway:
Upptäck Preikestolen

Den nervkittlande klippscenen i Mission: Impossible - Fallout är en av filmens absoluta höjdpunkter. Vårt uppdrag är nu att ta dig med upp till den berömda Preikestolen och dess vackra omgivningar.

I en av årets största biofilmer får vi se Tom Cruise hänga med bara fingerspetsarna från kanten på den 604 meter höga klippan som går under namnet Preikestolen.

I Mission: Impossible – Fallout är det äntligen dags att på nytt följa Ethan Hunt, spelad av Tom Cruise, när han reser jorden runt för att klara ännu ett omöjligt uppdrag. Den här gången besöker han Fjord Norge där han alltså hamnar längst ut på Preikestolen, som reser sig majestätiskt över Lysefjorden i Rogaland.

Varning: Det är bara agenter som Ethan Hunt som klarar att hänga från en klippkant. Kom ihåg att hålla dig på säkert avstånd från stupet.

Från Rogaland till Kashmir

Den sjätte i raden av Mission: Impossible-filmer har redan hyllats som "sommarens bästa film" av New York Post. I ett flertal recensioner beskrivs slagsmålsscenen vid klippkanten som filmens "hisnande höjdpunkt".

Vi ska inte avslöja hur det går för vår actionhjälte, men vi kan berätta om en intressant twist: I filmen utspelar sig scenen med Preikestolen i indiska Kashmir. Men det var ingen jättestor överraskning att filmskaparna valde Fjord Norge och Preikestolen som inspelningsplats.  Redan 2015 skrev BBC-journalisten Husna Haq att klippan skulle "passa i vilken episk Hollywoodfilm som helst".

Ad

En höjdare under lågsäsongen

Här kommer en varning till dig som tar dig an uppdraget att utforska Preikestolen: Du kommer nog inte vara lika ensam som Tom Cruise. Varje år är det nämligen mer än 250 000 vandrare som beger sig upp mot toppen. Om du kommer i november, som Tom Cruise gjorde, har du goda chanser att få njuta av utsikten över den djupblå Lysefjorden och fjällen runtomkring utan att behöva trängas.

Det var ett sant nöje att få låna ut Preikestolen till Kashmir, men nu sätter vi tillbaka den gigantiska klippan på sin rätta plats i Norge. Vi ser fram mot att få välkomna dig när du utforskar den här fantastiska regionen, fylld av härlig norsk natur och spännande städer.

Se trailern för Mission: Impossible - Fallout

OM MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT

Genre: Action/thriller
Regi: Christopher McQuarrie
I rollerna: Henry Cavill, Simon Pegg, Ving Rhames, Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Alec Baldwin
Releasedatum i Norge: 3 augusti 2018

Mer inspiration från Fjord Norge

Fjord Norge just nu: resenärernas egna bilder

Planera din resa till Fjord Norge

Använd filterfunktionerna nedan och sök bland alla erbjudanden.

×
Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen

Ad
Ad
Ad
Ad