Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hiking in the Aurlandsdalen Hiking in the Aurlandsdalen Hiking in Aurlandsdalen
Hiking in the Aurlandsdalen Hiking in Aurlandsdalen

Vandring i Aurlandsdalen

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Upptäck Norges Grand Canyon

Den grönskande naturen med fantastiska fjordvyer och brusande älvar har gett Aurlandsdalen smeknamnet Norges Grand Canyon.

Aurlandsdalen och Nærøyfjorden, som ligger i slutet av Sognefjorden, är lättillgängliga vandringsområden med massor av andra utomhusaktiviteter nära till hands. Paddla kajak i fjorden, cykla från 1 222 meter över havet ner till havsnivån, åk på RIB-båtssafari eller gör en fjordkryssning - det är några förslag på äventyr du kan komplettera vandringsturerna med. Och med allt inom nära räckhåll får du ut maximalt av din semestertid.

Det tar bara ett par timmar att ta sig till nationalparken Jostedalsbreen. Här kan du gå på vandringsturer, prova glaciärvandring på Nigardsbreen eller utforska en av glaciärens sjöar i kajak.

Dagstur

Ta tåget från Bergen till Flåm och fortsätt med buss eller taxi till fjällstugan Østerbø. Turen från Østerbø till Vassbygdi är en populär vandring på 20 kilometer med en höjdskillnad på 750 meter. Turen tar cirka sex timmar.

Säsong

Juni till september.

Sognefjord

Sognefjorden är inte bara Norges längsta och djupaste fjord, här finns också härliga nationalparker och storslagna glaciärer. Området kring Sognefjord hör till Norges populäraste vandringsområden. Med markerade vandringsleder som slingrar sig ut i naturen i varje by är det lätt att hitta äventyr för alla åldrar och nivåer.

Läs mer om vandring i Sognefjord


Mer vandring vid Aurlandsdalen

Guidad vandring till Keipen i Balestrand

Följ med på vandring till berget Keipen, med fantastisk utsikt över Sognefjorden, fjällen och fjordbyn Balestrand. Turen är ganska tuff, men väl värd ansträngningen.

Vandringen är 12-14 kilometer lång med en stigning på 1 500 meter. Räkna med 7-9 timmar upp till toppen, och var beredd på att det tar på krafterna. Du har sällskap av Norgesguidenes duktiga fjällguider, och för bästa möjliga upplevelse är gruppen begränsad till 8 personer. Turen kan göras på onsdagar och lördagar mellan 27 juli och 27 augusti.

Pris från NOK 750 per person. Kom ihåg att ha lämpliga vandringsskor och varma kläder, mössa och handskar. Det är en lång dag, så ta också med något att dricka.


Finn din vandringsled

Med hjälp av kartan nedan kan du ta reda på var turerna i Aurlandsdalen ligger.

Vandring i Aurlandsdalen
The well-known and historic Aurlandsdalen Valley, was once one of the main routes between the eastern and western parts of Norway. The area known as… Read more
Aurlandsdalen
Guided hike to Keipen in Balestrand   Guided tour with spectacular view over the Sognefjord, mountains and fjord village Balestrand. Experienced… Read more
Guided hike to Keipen in Balestrand
Click to activate
Select
  Click to activate

  Reseinformation

  • Tåg

   Tåg

   Ta Bergenbanan till Finse station, eller ta bussen till Geiterygghytta. Boka din biljett på nsb.no.

  • Buss

   Buss

   Bussen avgår flera gånger dagligen. Gå till kringom.no eller ring 177 (om du befinner dig i Norge) för mer information.

  • Rundturer

   Rundturer

   Boka turen Norge i et nøtteskall® med FjordTours som en enkel resa eller tur och retur. Tåg, buss och fjordkryssning ingår.  Läs också

  Your Recently Viewed Pages