Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Grönt är skönt

Hållbara aktiviteter i Stavanger
Att vara en ”grön” resenär behöver inte alls vara så krångligt, särskilt inte i regionen kring Stavanger. Vi låter Frida Ottesen presentera några av regionens miljövänliga höjdpunkter.
Portrait of Frida Ottesen
Frida Ottesen.
Photo: Joakim Kleven
Ad

  År 2013 var Frida en av tre norska modebloggare i "Sweatshop", en webbserie om arbetsförhållanden för textilarbetare i Kambodja. Under en månad jobbade Frida arbetade på en låglönefabrik i Phnom Penh, där hon fick uppleva textilarbetarnas hårda villkor.

  Efter vistelsen i Kambodja engagerade sig Frida för att ge textilarbetarna en röst. Idag arbetar hon för den icke-statliga organisationen "The Future in Our Hands", där hon är med i projektet "A sustainable everyday life in a sustainable world".

  På sin norska Grønnblogg skriver Frida om miljövänlig mat och andra produkter som smink och kläder. Målet är att inspirera andra till att leva mer hållbart och etiskt.

  Här kan du läsa om Fridas tips på miljövänliga aktiviteter i Stavanger med omnejd.

 1. Stavangers botaniska trädgård – en färgglad utflykt

  Stavangers botaniska trädgård ligger en kort bussresa från centrum. Här kan du besöka örtagården och köksträdgården, ha picknick eller bara strosa omkring i den fridfulla omgivningen.

 2. Häng med på ridtur

  Det är inte mycket som slår en ridupplevelse i idylliska landskap. Tryggvi Islandshestegård ligger i Sandnes och har runt 35 islandshästar. Här ges guidade turer på alla nivåer.

 3. Bo grönt på Clarion Hotel Stavanger

  På Clarion Hotel Stavanger får du både bekväma rum och en flott relaxavdelning. Frukostbuffén är imponerande med massor av ekologiska godsaker. Hotellet har gjort en satsning på hållbarhet, och fått en rad olika certifieringar för sitt engagemang.

 4. Hitta din egen våg

  Kom bort från stadens liv och rörelse en stund och ge dig ut och surfa. Vågorna vid Jærens stränder är bland de populäraste i Norge, och det finns allt från nybörjarstränder till platser med krävande klippor.

 5. Paddla kajak

  Se Lysefjorden från ett helt nytt perspektiv. Åk med på guidad tur eller hyr kajak och utforska fjordarna i egen takt.

 6. Jästa läckerheter

  Hos Fermenten i Sandnes kan du köpa allt från fermenterade grönsaker och kombucha (fermenterat te), till kaffe, öl, yoghurt och ost. Hitta din egen favorit.

Grön inspiration

Fler förslag

Klicka på "Filtrera din sökning" och välj "Green Travel - Eco-certified providers" för att hitta hållbara produkter.

×
Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen