Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

Grönt är skönt

Hållbara aktiviteteter i Stavanger
Att vara en ”grön” resenär behöver inte alls vara så krångligt, särskilt inte i regionen kring Stavanger. Vi låter Frida Ottesen presentera några av regionens miljövänliga höjdpunkter.
Portrait of Frida Ottesen Portrait of Frida Ottesen
Credits
Frida Ottesen.
Photo: Joakim Kleven
Ad

Redan 2013 var Frida en av tre norska modebloggare som deltog i "Sweatshop", en webbserie om arbetsförhållanden för textilarbetare i Kambodja. Frida arbetade under en månad på en låglönefabrik i Phnom Penh, där hon både fick se och uppleva textilarbetarnas hårda villkor.

Efter vistelsen i Kambodja engagerade sig Frida för att ge röst åt textilarbetarnas svåra situation. Idag arbetar hon för den icke-statliga organisationen "The Future in Our Hands", där hon är med i projektet "A sustainable everyday life in a sustainable world".

På sin Grønnblogg (norska) skriver Frida om miljövänlig mat och gröna produkter som smink och kläder. Målet är att inspirera andra till att leva mer hållbart och etiskt.

Här kan du läsa om Fridas tips på miljövänliga aktiviteter i Stavanger med omnejd.

Stavangers botaniska trädgård – en färgglad utflykt

Stavangers botaniska trädgård ligger bara en kort bussfärd från centrum. Här kan du besöka örtagården och köksträdgården, ha en skön picnic eller bara ströva omkring i den fridfulla omgivningen.

Häng med på ridtur

Det är inte mycket som slår en ridupplevelse i idylliska landskap. Tryggvi Islandshestegård ligger i Sandnes och har runt 35 islandshästar. Här ges guidade turer på alla nivåer.

Bo grönt på Clarion Hotel Stavanger

På Clarion Hotel Stavanger får du både bekväma rum och en flott relaxavdelning. Frukostbuffén är imponerande, och fylld av ekologiska godsaker. Hotellet har gjort en satsning på hållbarhet, och fått en rad olika certifieringar för sitt engagemang.

Hitta din egen våg

Kom bort från stadens liv och rörelse en stund och ge dig ut och surfa. Vågorna vid Jærens stränder är bland de populäraste i Norge, och du hittar allt från nybörjarstränder till mer krävande och klippiga ställen.

Paddla kajak

Se Lysefjordens från ett helt nytt perspektiv. Åk med på guidad tur eller hyr kajak och utforska fjordarna i egen takt.

Jästa läckerheter

Hos Fermenten i Sandnes kan du köpa allt från fermenterade grönsaker och kombucha (fermenterat te), till kaffe, öl, youghurt och ost. Hitta din egen favorit.

Stavangerregionen erbjuder också...

Klicka på "Filtrera din sökning" och välj "Green Travel - Eco-certified providers" för att hitta hållbara produkter.

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad