Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Stavanger Stavanger
Stavanger.
Photo: CH/Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

De hetaste ställena i Norges oljehuvudstad

Den internationellt erkända DJ:en Charlotte Thorstvedt guidar dig genom sin hemstad Stavanger.

Stavangerfödda Charlotte Thorstvedt är en norsk DJ och bokningsansvarig på den i ansedda house & technoklubben The Villa i Oslo. Med sina träffsäkra bokningar har hon bidragit till att stället blivit omtalat, och har fått tunga namn inom musikvärlden som DJ mag, Pulse Radio, Resident Advisor och The Guardian att utse The Villa till en av världens bästa klubbar.

Thorstvedt har en master i antropologi, och har tidigare jobbat i flera år som programledare på MTV. På fritiden ägnar hon sig gärna åt smyckesdesign, och åt att göra topplistor över saker du inte får missa när du besöker Stavanger.

Charlotte Thorstvedt
Foto: Linnea Syversen

Bøker og Børst

Mysigt och färggrant kafé med en charmig innergård. Där kan jag sitta i timmar och spela backgammon med vänner – tiden försvinner verkligen här. Det ligger på en av de coolaste gatorna, "Fargegata", färgernas gata. Alla husfasader är målade i olika pastellfärger, som valts ut av den lokale konstnären Craig Flanagan. Jag har varit ett stort fan av honom ända sedan jag var liten.

Adress: Øvre Holmegate 32, 4006 Stavanger

Egget

Det bästa stället i stan för matälskaren. Litet, lantligt och helt underbart. Menyn skiftar både efter säsong och efter kockens nyfikenhetsgrad, så man vet aldrig vad man ska få. Förutom att det är lokalt, fräscht och fantastiskt gott.

Adress: Steinkargata 23, 4006 Stavanger

Øst

Ett härligt ställe för ölkännaren. Det ligger i närheten Tou Scene och har väldigt stort sortiment. Här kan du prova öl du inte hittar på andra ställen, både lokala och utländska sorter.  

Adress: Kvitsøygata 25, 4014 Stavanger

Renaa Matbaren

Renaa Atriet är den enda restaurangen i Stavenger med en Michelinstjärna. De har nyligen tilldelats den, och den är minst sagt välförtjänt. På samma ställe som restaurangen ligger också Renaa Matbaren, som är ett enklare och billigare alternativ. Det här är en plats där dina smaklökar får uppleva det där lilla extra. I restaurangen står också en av Anthony Gormleys "Rusty Men", de skulpturer som finns på särskilt utvalda platser över hela staden.

Adress: Breitorget 6, 4006 Stavanger

Cementen

Det här är ett klassiskt ställe att bara hänga med kompisarna, ta en kall öl och lyssna på bra musik.

Adress: Strandkaien 24, 4005 Stavanger

Hanekam

Ytterligare ett nytt och hippt ställe på Stavangers färggladaste gata. Det är både kafé och bar, och det finns också en del mat för den som är hungrig. De ordnar även quiz-kvällar och musikevenemang.

Adress: Øvre Holmegate 26, 4006 Stavanger

Checkpoint Charlie

Jag måste såklart nämna stället där jag började min DJ-karriär som 17-åring. Det är ett bra ställe att kolla in om du gillar rock och indiemusik.

Adress: Nedre strandgate 5, 4005 Stavanger

Flor & Fjære

Om du vill fly staden en stund finns en tropisk oas alldeles i närheten. Det är bara att hoppa ombord på båten som går ut till en liten ö full av grönskande trädgårdar och palmer. Där finns också en stor restaurang.

Adress: Skagenkaien 35-37, 4006 Stavanger

Reed Galleries

Om du är konstintresserad lägger du säkert märke till Stavangers fantastiska gatukonst, som finns nästan överallt. Det är särskilt en person vi har att tacka för det – Martin Reed. Han startade upp den ansedda festivalen Nu Art 2001, som satte Stavanger på kartan vad gäller gatukonst. Över hela staden finns verk av Roa, Herakut, Bordalo, Do dot dot, Dolk och många andra. Martyn har ett galleri i centrum, där du kan köpa med dig konstverk hem.

Adress: Salvågergata 10, 4006 Stavanger

Nola

När det gäller shopping brukar jag söka mig till de små butikerna. Nola, som ligger på Kirkegata, har ett suveränt urval av skandinaviska märken som Ganni, Wood Wood, Hay och Samsøe & Samsøe.

Adress: Kirkegata 25, 4006 Stavanger


Läs också

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen

Ad
Ad
Ad
Ad