Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Stavanger
Stavanger.
Photo: CH / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Den internationellt erkända DJ:en Charlotte Thorstvedt guidar dig genom sin hemstad Stavanger.

De hetaste ställena i Norges oljehuvudstad

Stavangerfödda Charlotte Thorstvedt är en norsk DJ och bokningsansvarig på den i ansedda house & technoklubben The Villa i Oslo. Med sina träffsäkra bokningar har hon bidragit till att stället blivit omtalat, och har fått tunga namn inom musikvärlden som DJ mag, Pulse Radio, Resident Advisor och The Guardian att utse The Villa till en av världens bästa klubbar.

Thorstvedt har en master i antropologi, och har tidigare jobbat i flera år som programledare på MTV. På fritiden ägnar hon sig gärna åt smyckesdesign, och åt att göra topplistor över saker du inte får missa när du besöker Stavanger.

Charlotte Thorstvedt
Charlotte Thorstvedt.
Photo: Linnea Syversen
Do as the Stavanger locals
Cosy cafe with vibrant colours and a charming back yard. Read more
Bøker & børst
A classic place to chill with friends and listen to music over a cold beer. Read more
Cementen
Checkpoint charlie
A great place if you like rock and indie music.
Checkpoint charlie
Egget
Great place for for foodies. Small, rustic and delightful.
Egget
Slapp av og la deg inspirere i en unik kombinasjon av park og restaurant. Velkommen til årets mest fargerike opplevelse! Flor og Fjære ligger på Sør… Read more
Flor & Fjære
Hanekam
Café and bar that serves a few dishes if you’re peckish.
Hanekam
Reed galleries
Thanks to gallery owner Martyn Reed, Stavanger is full of amazing street art.
Reed galleries
Renaa Matbaren (øvre etasje) er et ujålete, koselig og uformelt spisested i bistrostil, med god stemning, vennlig og effektiv service. Åpent alle… Read more
Renaa Matbaren
Renaa: Atriet er et stort og luftig indre gårdsrom med vakre vegger og høyt under taket. Det ligger rett innenfor Matbaren, så vi kan åpne veggene… Read more
Renaa: Atriet
Øst
Amazing spot for beer connoisseurs, with a huge selection of beers.
Øst
Click to activate
Select
  Show Details
  Click to activate
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
  Ad

  1. Bøker og Børst

  Adress: Øvre Holmegate 32, 4006 Stavanger

  Mysigt och färggrant kafé med en charmig innergård. Där kan jag sitta i timmar och spela backgammon med vänner – tiden försvinner verkligen här. Det ligger på en av de coolaste gatorna, "Fargegata", färgernas gata. Alla husfasader är målade i olika pastellfärger, som valts ut av den lokale konstnären Craig Flanagan. Jag har varit ett stort fan av honom ända sedan jag var liten.

  2. Egget

  Adress: Steinkargata 23, 4006 Stavanger

  Det bästa stället i stan för matälskaren. Litet, lantligt och helt underbart. Menyn skiftar både efter säsong och efter kockens nyfikenhetsgrad, så man vet aldrig vad man ska få. Förutom att det är lokalt, fräscht och fantastiskt gott.

  3. Øst

  Adress: Kvitsøygata 25, 4014 Stavanger

  Ett härligt ställe för ölkännaren. Det ligger i närheten Tou Scene och har väldigt stort sortiment. Här kan du prova öl du inte hittar på andra ställen, både lokala och utländska sorter.  

  4. Renaa Matbaren

  Adress: Breitorget 6, 4006 Stavanger

  Renaa Atriet in Stavanger has a Michelin star, which they absolutely deserve. The venue houses both the restaurant and a low-key and cheaper alternative called Renaa Matbaren. At this spot, your tastebuds are always in for a special experience. Inside the restaurant they even have one of Anthony Gormley’s “Rusty Men” sculpture pieces, which you can find all throughout the city at certain spots.

  5. Cementen

  Adress: Strandkaien 24, 4005 Stavanger

  Det här är ett klassiskt ställe att bara hänga med kompisarna, ta en kall öl och lyssna på bra musik.

  6. Hanekam

  Adress: Øvre Holmegate 26, 4006 Stavanger

  Ytterligare ett nytt och hippt ställe på Stavangers färggladaste gata. Det är både kafé och bar, och det finns också en del mat för den som är hungrig. De ordnar även quiz-kvällar och musikevenemang.

  7. Checkpoint Charlie

  Adress: Nedre strandgate 5, 4005 Stavanger

  Jag måste såklart nämna stället där jag började min DJ-karriär som 17-åring. Det är ett bra ställe att kolla in om du gillar rock och indiemusik.

  8. Flor & Fjære

  Adress: Skagenkaien 35-37, 4006 Stavanger

  Om du vill fly staden en stund finns en tropisk oas alldeles i närheten. Det är bara att hoppa ombord på båten som går ut till en liten ö full av grönskande trädgårdar och palmer. Där finns också en stor restaurang.

  9. Reed Galleries

  Adress: Salvågergata 10, 4006 Stavanger

  Om du är konstintresserad lägger du säkert märke till Stavangers fantastiska gatukonst, som finns nästan överallt. Det är särskilt en person vi har att tacka för det – Martin Reed. Han startade upp den ansedda festivalen Nu Art 2001, som satte Stavanger på kartan vad gäller gatukonst. Över hela staden finns verk av Roa, Herakut, Bordalo, Do dot dot, Dolk och många andra. Martyn har ett galleri i centrum, där du kan köpa med dig konstverk hem.

  The Stavanger region also offers …

  ×
  Your Recently Viewed Pages

  Tillbaka till toppen

  Ad
  Ad
  Ad
  Ad