Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Blomstølen, Haugesund
Blomstølen, Haugesund.
Photo: Espen Mills
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Vandring och vikingar

I Haugesund är du mitt i naturen – gå på vandringstur i landskap som för tankarna till både Game of Thrones och Vikings.

Vandringserbjudanden i Haugesund

Vandra till ”Lille Trolltunga” Himakånå

Himakånå är en bergsknalle som tornar upp sig över sjön Lysevatnet. Turen har fått smeknamnet ”Lille Trolltunga”, fast den är betydligt mindre krävande än vandringen till Trolltunga. Och även om Himakånå hänger bara 357 meter över havet så är utsikten över Nedstrandsfjord och de lokala bondgårdarna mäkta imponerande.

Vandringleden går genom betesmarker, skogar och öppna fält, och du tar dig upp till den Instagramvänliga stenformationen på ungefär en timme. Turen passar alla åldrar, men se till att ha koll på barnen när ni når toppen.

Guidad dagstur till Langfoss

Kring Åkrafjorden ligger några av Norges mest underskattade attraktioner, som det enorma vattenfallet Langfossen. CNN har kallat det ett av världens vackraste vattenfall, och det finns inte många ställen på jorden du kommer så nära riktigt stora vattenfall. Ändå är det många som missar att stanna till vid fallet.

Bäst upplevelse får du om du tar dig hit till fots. Stigningen på 600 meter känns i lår och ben, men väl uppe är det snarare utsikten som får dig att tappa andan.

Aakrafjord Adventures

Väck dina sinnen till liv på en tur genom Åkrafjordens vackra landskap. Aakrafjord Adventures erbjuder skräddarsydda turer till sevärda platser, både för enskilda personer och grupper.

Turen till Langefoss är deras populäraste, och att se det 612 meter höga fallet nedifrån är en otrolig upplevelse. Traktorsafarin till gården Eikemo går inte heller av för hackor. Här färdas du med båt eller traktor i lite mer svåråtkomlig terräng, och passerar ett antal gårdar på vägen. Aakrafjord Adventures erbjuder även turer i samarbete med andra lokala aktörer.

Vandra vid Etnefjella och bo på Blomstølen Turisthytte

Etnefjella har kallats "en av Norges bortglömda fjällskatter". Här finns gott om familjevänlig terräng och omväxlande landskap med höga fjäll, gröna dalar, små sjöar och älvar.

Den moderna turiststugan vid Blomstølen ligger två till tre timmars vandring från civilisationen, och har en helt fantastisk fjällatmosfär.

Jättegrytor från istiden

Häng med på tur till de gigantiska jättegrytorna i Rullestadsjuvet, en kort men ganska krävande vandring. De runda jättegrytorna formades under istiden och består av vatten, is och stenar. De är flera meter i diameter, och hör till norra Europas största i sitt slag.

Börja vandringen vid Rullestad, i Skromme eller på den plats där landsvägen korsar Dalelva vid Rullestadjuvet. Följ den markerade leden till Jettegrytenuten, där du kan klättra vidare ner mot jättegrytorna. Vandringen tar omkring två timmar.

Vägledning

Ta hjälp av kartan nedan för att se var vandringsförslagen ligger.

Vandring vid Haugesund
Kåra av CNN til ein av verdas 10 vakraste fossar! Langfoss har eit totalfall på 612 meter og er Noregs 5. høgaste foss. Kringkastingsgiganten CNN kåra… Read more
Langfoss
Opplevingar som vekkjer sansane! Åkrafjorden Oppleving har fast turprogram i sommarsesongen og turar og opplevingar for store og små grupper på… Read more
Åkrafjorden Oppleving
En times kjøring fra Haugesund finner du Etnefjellene hvor Haugesund Turistforening har flere hytter. Omårdet byr på variert, lettgått terreng med… Read more
Etnefjella
Høgdeskilnad: 300 - 370 moh. Estimert tid: 1 – 2 timar Turkart: Etne – Saudafjella 1:100 000 Startpunkt og parkering: På Rullestad, på… Read more
Jettegrytene på Rullestad
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Reseinformation

  • Bus Haugesund hiking campaign

   Buss

   Det går dagliga expressbussar till Haugesund från Oslo, Bergen, Stavanger och andra städer.

  • Car Haugesund hiking campaign

   Bil

   Följ E134 från Oslo till Haugesund. Om du kör från Bergen eller Stavanger tar du E39.

  • Plane Haugesund hiking campaign

   Flyg

   Det går flyg dagligen från Oslo till Haugesund med Norwegian och SAS. Haugesunds flygplats ligger 20 kilometer från centrum.

  De norska fjellvettreglena

  Norge är känt för sin fantastiska natur med dundrande vattenfall, kristallklara fjordar, majestätiska berg och spektakulära glaciärer. Förbered dig inför resan till bergen, och ha respekt för naturen – även om du är van vid fjällvandringar. Här är några enkla råd.

  1. Planera turen väl och tala om för någon vart du ska och när du tänker komma tillbaka.
  2. Anpassa turen efter förmåga och lokala förhållanden.
  3. Var uppmärksam på vädret och eventuella lavinvarningar.
  4. Var beredd på dåligt väder och frost, även på kortare turer.
  5. Ta med all utrustning du behöver så att du kan hjälpa dig själv och andra vid behov.
  6. Välj säkra vägar. Var medveten om vad som kännetecknar lavinterräng och riskerna med isiga områden.
  7. Använd karta och kompass, så att du alltid vet var du befinner dig.
  8. Vänd om i tid – det är ingen skam i att ge upp.
  9. Spara på energin och sök skydd vid behov.

  Läs de norska fjellvettreglene i sin helhet.

  Your Recently Viewed Pages

  Tillbaka till toppen