Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Tromsø Tromsø
Credits
Tromsø.
Photo: Ole C. Salomonsen / Arctic Light Photo - Visitnorway.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Arktiska äventyr inom nära räckhåll

Besök en arktisk stad som är fullspäckad med kultur och historia, och som dessutom är en av de bästa platserna om du vill se norrskenet.

Tromsø ligger 350 kilometer norr om polcirkeln, och är den största staden i norra Norge. Med en norrskenssäsong som sträcker sig från september till mars har du goda chanser att få en glimt av aurora borealis. Det är såklart svårt att förutsäga när norrskenet behagas visa sig – det beror på både solens aktivitet och eventuell molnighet. Åker du mellan 20 maj och 20 juli får du midnattssol istället.

I Tromsø går natur och kultur hand i hand. Här finns världens nordligaste botaniska trädgård, ett stort akvarium och många andra museer. Två festivaler som är värda att lägga på minnet är Tromsø International Film Festival och Nordlysfestivalen, som båda lockar besökare från hela världen. För friluftsentusiaster är det bra att veta att du har till synes orörd vildmark bara runt hörnet från centrala Tromsø. Här har du goda möjligheter till aktiviteter som vandring, fiske, paddling och hundspann.

Staden är också känd för sitt livliga nattliv och för ett antal bra restauranger som specialiserar sig på det arktiska köket med färska ingredienser. Samtidigt är Tromsø ett mångkulturellt samhälle. Här finns över 100 nationaliteter som ser till att du kan variera måltiderna med allt från stek till pizza.

De tidigaste spåren av mänsklig bosättning i Tromsø-området går tillbaka tusentals år, även om själva staden grundades för bara cirka 200 år sedan. Tromsø blev snabbt centrum för jakt i den arktiska regionen, och i början av 1900-talet var staden utgångspunkt för expeditioner till Arktis. Just därav kommer dess smeknamn: "Porten till Arktis".

Kayaking, Tromsø
Kajakpaddling i Tromsø
CH/Visitnorway.com
whale
Valsafari i Tromsø
Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com
Tromsø
Hundspann i Tromsø
Bård Løken
Tromsø
Tromsøbrua
Knut Hansvold/www.nordnorge.com
Ad

Aktiviteter


Boende


Mat och dryck


Norrskensprognos

Reseinformation

Ingen ort norr om polcirkeln är så lätt att nå som Tromsø. Det gör staden till en perfekt utgångspunkt för resor till resten av Nord-Norge. 

Med flyg:
  • Det går många dagliga flyg från Oslo till Tromsøs flygplats Langnes, och flygtiden är mindre än två timmar.
  • Langnes ligger bara 5 kilometer från centrala Tromsø. Flygbussarna som tar dig in till stan stannar vid flera hotell i stan.
  • Internationella turister får oftast byta plan på Oslos flygplats.

Annons: Flyg med Widerøe till Tromsø

Med buss:
  • En 1 600 kilometer lång motorväg, som är öppen hela året, förbinder Tromsø och Oslo. Körtiden är cirka 30 timmar.
Med färja:
  • Den berömda Hurtigruten, stannar i Tromsø två gånger om dagen på väg mellan Bergen och Kirkenes.

Fler förslag

Börja semesterplaneringen här!

×

Läs mer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad