Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Vesterålen Vesterålen
Vesterålen.
Photo: Odd-Eirik Einarsen / www.askr.no
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Upptäck Vesterålens rika natur och djurliv

En av Vesterålens främsta attraktioner är valarna, som lever i havet på yttersidan av Vesterålen. På somrarna går det dagliga båtar till Bleiksegga, där du kan få se den stora kaskelotten. Den vackra skärgården är också perfekt om du vill paddla havskajak.

Andøy, Vesterålen
Andøy, Vesterålen.
Photo: Bjørn Eide_visitvesteralen.com
Møysalen, Vesterålen
Møysalen, Vesterålen.
Photo: Bjørn Eide_visitvesteralen.com – Hadsel
Vesterålen
Midnattssol utanför Vesterålen.
Photo: Marten Bril visitvesteralen.com
Ad

Sommartips och erbjudanden

Vesterålen i Nord-Norge lockar med vacker natur som passar perfekt för friluftsentusiaster av alla åldrar. Här är några förslag – mer information och inspiration hittar du på Vesterålens officiella webbsida.

Valsafari i Vesterålen

Hvalsafari Andenes
Vesterålen.
Photo: Hvalsafari Andenes


Kom nära valarna utanför Andøya i Vesterålen med Hvalsafari Andenes. De har en unik valgaranti och guider med lång erfarenhet, och dessutom ligger de nära valarnas hemvist.

Hvalsafari Andenes har även en souvenirbutik och restaurang. Dessutom utför de forskning på kaskeloter, vikvalar och späckhuggare. En guidad visning på valcentret ingår i alla turer.

En valsafari brukar ta 2 till 4 timmar. Om båten inte hittar några valar kan du välja på att göra om turen vid nästa tillfälle eller få pengarna tillbaka minus administrationsavgift.

Läs mer och boka hos Hvalsafari Andenes

Dronningruta - en av områdets vackraste vandringar

Vesterålen
Dronningruta.
Photo: Alf Oxem - visitvesteralen.com - Øksnes

Dronningruta är en imponerande och varierad vandring kring Vesterålen, med utsikt över havet. Den har fått sitt namn från drottning Sonja, som var mycket förtjust i turen.

Turen börjar vid den historiska fiskebyn Nyksund, och leder vidare över bergen till den livliga fiskebyn Stø. Den vänder sedan tillbaka längs kusten mot Nyksund.

Puffin, Vesterålen

Lunnefågelsafari

med Puffin Safari
Puffin, Vesterålen.
Photo: Puffin Safari

Kom med på fågelsafari med Puffin Safari, som erbjuder turer ut till ön Bleiksøya i traditionell fiskebåt. På ön hittar du en av Norges mest kända fågelklippor med 80 000 lunnefåglar samt andra fåglar som havsörnar och sillgrisslor.

Turen utgår från den charmiga fiskebyn Bleik, som ligger längs den nationella turistvägen Andøya i Vesterålen. Båtturen till ön tar bara 10 minuter. Förutom fågelskådning erbjuder Puffin Safari fisketurer.

Myre Kysthotell erbjuder inte bara fina rum med nya sängar och vällagad mat. I samarbete med Visit Øksnes får du möjlighet att göra skräddarsydda utflykter.

Du kan till exempel gå den kända vandringsturen Dronningruta och åka expressbåt till Skipnes och Skogsøya och bli serverad både intressant historia och brasa på stranden. Eller gör en guidad tur till någon av fiskebyarna Myre, Stø eller Nyksund.

Myre Kysthotell ligger mitt i Myre centrum.

Hälsa på valarna!

Sea Safari Andenes
Whale safari.
Photo: Marten Bril

Sjösafari för tankarna till salt, öppet hav och äventyr: I en modern RIB-båt är du nära vattenytan och kommer i princip öga mot öga med valar som kaskelotter, späckhuggare, knölvalar och grindvalar. Förutom valarna får man ofta se havsörnar och under turens gång berättar den erfarna guiden om farvattnen.

Båtarna avgår dagligen från Andenes hamn. Säkerheten ombord är en prioritering och båtarna genomgår en kvalitetskontroll varje år.


Flyg med SAS till Bodø

SAS aircraft landed.
Photo: SAS

Flyg direkt från Stockholm till Bodø

SAS flyger direkt från Stockholm till Bodø, vilket innebär att du kan nå Nord-Norges semesterpärla Bodø på mindre än 4 fyra timmar.

Upplev Bodøs sprudlande nattliv och nordnorsk natur när den är som bäst! Boka i god tid så kan du hitta biljett för under tusenlappen.


Orientera dig

Kartan nedan visar var Vesterålen och andra nordnorska sommardestinationer ligger.

Click to activate

Läs också

Your Recently Viewed Pages