Skip to main content

Planera resan till Asker, Bærum och Drammen

Väster om Oslo ligger Asker, Bærum och Drammen, känt för konst i världsklass och vita stränder. Men Drammen är också omtalat som ledande i urban utveckling.

Asker och Bærum ligger bara en halvtimmes bilresa från Oslo, men du kan även cykla eller åka båt hit. Fina stränder med badbryggor gör det till en perfekt sommardestination när det blir för varmt inne i Oslo. Utforska någon av kustpärlorna som Vollen, Sætre, Filtvet eller Holmsbu

Drammen är den största staden på Oslofjordens västsida. Invånarna där kan vara stolta, staden har nämligen vunnit pris för bästa urbana utveckling i Europa. Älven Drammenselva delar staden i två och gör det möjligt att bada, fiska och vandra i stadskärnan. Ta med fiskespöet, älven är en av topp 10 bästa laxälvar i Norge.

Älskar du shopping? Norges största shoppingcenter, Sandvika, ligger bara 20 minuter med bil från Drammen eller Oslo.

Detta är himmelriket för konstälskare, här finns en stor variation av konst, arkitektur och en rik historia. Följ kusten till Henie Onstad Kunstsenter där du kan uppleva norsk och internationell modern konst. Besök den imponerande skulpturparken i natursköna omgivningar vid Bærums Verk. Det gamla järnbruket från 1610 har förvandlats till en mysig marknadsplats för konst, gallerier, butiker och restauranger. Gatorna i Sandvika och Asker är färgrikt utsmyckade med gatukonst och en fröjd för ögat.

Närheten till berg och evigt långa vandringsstigar längs kusten gör regionen Asker, Bærum och Drammen till en populär utflyktsplats året runt. På vintern kan du åka skidor här, både slalom och längdåkning. För de minsta kan ett möte med alpackor vara spännande och om de är riktigt modiga kan de prova att åka hundspann på Bergvang besöksgård.

Se alla alternativ nedan eller gå direkt till:
Aktiviteter | Boende | Mat och dryck | Reseinformation

Intressanta sevärdheter

Höjdpunkter du inte får missa.

Se fler attraktioner

Populära aktiviteter

Klappa mysiga bondgårdsdjur, åk snowboard eller vandra längs kusten.

Mat och dryck

Från lokalt producerad mat till lyxrestauranger. Få smaken av Asker/Bærum/Drammen.

Boende

Bekvämt hotell eller mysig stuga. Hitta boendet som passar dig.

Reseinformation

Planera resan till Asker/Bærum/Drammen med Entur.

Upptäck Østlandet

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Asker/Bærum/Drammen erbjuder också...

Vänta inte för länge med att planera dina aktiviteter. Filtrera din sökning och se alla möjligheterna nedan.

Stora upplevelser på nära håll

Nyligen besökta sidor