Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Norway Now
Search
or search all of Norway
Hemsedal Hemsedal
Credits
Hemsedal.
Photo: Kalle Hägglund
Campaign
Partner

Skandinaviens egen alpby

En liten ort med stora möjligheter – Hemsedal erbjuder höga fjäll, Norges kanske vassaste skidåkning och utmärkt afterski.

Pålitliga snöförhållanden och massor av skidliftar och nedfarter. Hemsedal, som ligger i bergen halvvägs mellan Oslo och Bergen, har blivit en av Norges största och mest populära skidorter.

Skidortens huvudområde har breda, välpreparerade pister, flera parker och särskilda områden för barn. Grannorten Solheisen är ett mindre skidområde i närheten Grøndalen. Tillsammans ger de två anläggningarna varierad terräng som passar alla åldrar och nivåer, och snowboardåkare har flera parker att välja på.

Hemsedal har också utmärkta offpist- och längdåkningsmöjligheter, samt en stor repertoar aktiviteter utanför skidbacken: hundspann, isklättring, snöskovandring och slädturer till häst, till exempel.

De flesta tänker nog på Hemsedal som en vinterdestination, men det är ingen brist på sommaraktiviteter heller. Hemsilaälven har förstklassiga möjligheter till flugfiske, och den lummiga omgivningen är perfekt för aktiviteter som vandring, klättring, cykling och ridning.

Ett av många imponerande vattenfall i området är det kraftfulla, tvådelade Rjukandefossen som går igenom en ravin och har en fallhöjd på 18 meter. I Hemsedal finns även Hydalen – ett skyddat landskap med en rik fauna som ger en underbar upplevelse med cykel eller till fots. Om du är nyfiken på livet på en norsk fäbod är Ulsåkstølen väl värt ett besök. Här visar gamla traditioner och moderna metoder hur livet på gården har förändrats under de senaste 100 åren.

Hemsedals centrum är en liten ort med ett gott utbud av boendealternativ, restauranger, kaféer, barer och affärer. Kort sagt, det är en bekväm bas för både norska och utländska turister. Efter en dag i backen kan du gå på afterski eller dansa till den senaste musiken på en av Hemsedals nattklubbar. Afterskin på Stavkroa har röstats fram av Hotels.com som ett av Europas bästa i sitt slag. Här gäller mottot «Dans är endast tillåtet på borden».

Skarsnuten Hotel in Hemsedal
Skarsnuten
Hemsedal.com/Frank Tolpinrud
Down hill skiing in Hemsedal
Barnvänliga Hemsedal
Kalle Hägglund
Horseback riding in Hemsedal
Hästar i Hemsedal
Morten Gulbrandsen / Hemsedal.com
Hiking by Rjukandefossen in Hemsedal
Rjukandefossen
Hemsedal.com/Nils-Erik Bjørholt
Ad

Aktiviteter


Boende


Mat och dryck

 

Reseinformation

Med flyg:
  • Oslo Lufthavn är den närmaste stora flygplatsen. Det går direkta transferbussar mellan flygplatsen och Hemsedal, men bussen måste bokas i förväg.
Med buss:
  • Om du kommer med bil från Oslo följer du E18 mot Drammen och Sandvika. Sväng av vid Sandvika och följ därefter E16 mot Hønefoss i ungefär en timme (45 kilometer). I rondellen tar du avfarten mot Rv 7 och Gol. Efter Gol tar du höger ut på Rv52 mot Hemsedal. Resan tar cirka tre timmar.
  • Det går dagliga expressbussar mellan Oslo och Hemsedal. Kvälls- och nattbussar går också dagligen, året runt, från Oslo via Oslo Lufthavn och Hønefoss till Hemsedal.
Med tåg:
  • Du kan också ta tåget från Bergen eller Oslo till närliggande Gol, och fortsätta därifrån till Hemsedal med buss eller taxi.

Fler förslag

Tjuvstarta äventyret redan nu!

×

Läs mer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad