Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo
Oslo is Cool in the Winter.
Photo: VisitOSLO

muteplay/pauseplay/pause

Tio blindträffar i Oslo

Mitt i vintern flögs tio nyfikna men kräsna personer som är aktiva på sociala medier in till Oslo från världens alla hörn. Tanken var att de skulle få uppleva "Oslove" med hjälp av ett gäng Oslobor som har koll på vad som händer i stan.

När våra tio gäster såg den vita snön på Oslos flygplats hade de ingen aning om vad de skulle få vara med om de närmsta dagarna. När man kommer till en helt ny stad kan man lätt känna sig lite vilsen och tveksam, och inte minst om man får reda på att vinterbad i en isvak är med på schemat – men med facit i hand kan vi lugnt påstå att allt gick över förväntan!

Kärlek vid första ögonkastet

Allt började när Lonely Planet utnämnde Oslo till ett av världens bästa resmål under 2018. VisitOSLO bestämde sig för att se om den beryktade reseguiden hade rätt, och uppmuntrade resenärer att ansöka om att få komma till den norska huvudstaden. Av hundratals sökande valdes 10 personer ut.

Vad gör Oslo så speciellt just nu? Kanske den modernistiska restaurangen Maaemo, som fick tre Michelinstjärnor 2019, har redan inspirerat andra restauranger i Oslo att använda lokala och fräscha ingredienser för att höja sin mat till nya kulinariska höjder. Eller alla caféer med världsledande baristor, och pubar som Himkok, som har utsetts till en av världens mest spännande barer.

Livet i Oslo är helt klart annorlunda mot andra städer, ibland på ett riktigt uppfriskande sätt. Gästerna fick bland annat chansen att uppleva ett vinterdopp i Oslofjorden från bastubåten KOK Oslo, för att bygga upp aptiten innan lunch.

”Att hoppa ned i det iskalla vattnet från bastun och sedan berätta om det framför VisitOSLO:s kamera är en av de bästa upplevelserna jag varit med om”, säger Daniel Campos Sanchéz från Peru.

“Oslo handlar om att upptäcka saker du har drömt om att göra och saker du inte ens visste fanns!” Zélia Monteiro

Oslo
Oslo.
Photo: VisitOSLO

Zélia Monteiro från Frankrike lägger till att “Oslo handlar inte om att lägga till ännu en stad på att-göra-listan, det handlar om att upptäcka saker du har drömt om att göra och saker du inte ens visste fanns. Ärligt talat var det en av de bästa resorna jag har upplevt någonsin.”

Våra tio gästers SoMe-konton uppdaterades snabbt med foton som visar en härlig blandning av stadsmiljö och natur. ”Man kan andas ren luft i Oslo och det är ovanligt för en huvudstad”, säger Zélia.

Osloberättelserna var lite som tio blindträffar, eftersom Oslo och besökarna inte hade träffats förut. Fast Daniel har redan planer på att utveckla sin relation till Oslo till något mer långvarigt:

”Jag hade så trevligt här att jag faktiskt funderar på att flytta hit, bo här ett tag och göra reklam för staden för resten av världen. Folk bara måste få se och uppleva Oslo. Det är en helt otrolig stad!”

Äventyren i Oslo

Mer tips i Oslo

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Läs också

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen