Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo
Keep it cool in Oslo.
Photo: VisitOSLO

muteplay/pauseplay/pause

Adriana och Tor prövar vintersporter i Oslo

Adriana Stanciu från Rumänien och Tor Johansen från USA är två av #visitoslo2018:s gäster. De hann knappt gå av tåget på Oslos centralstation innan de utmanades att pröva några av stadens vinteraktiviteter.

I ena ögonblicket gick de runt i Oslo centrum i finskor, i nästa stund befann de sig ovanför molnen för att åka kälke, slalom och längdskidor.

“Den perfekta staden att vara utomhus i”

Som en atlet i OS

Hur kändes det att åka ner för den 2 000 meter långa kälkbacken, Adriana?
“Det var inte alls läskigt, utan bara action och skoj i Oslos vackra snölandskap. Jag kände mig som en atlet i OS och som ett barn på samma gång. Och det tog knappt tio minuter att åka ner de två kilometrarna i backen Korketrekkeren.”

Var det som en uppvärmning innan ni åkte slalom, snowboard och längdskidåkning?
”Ja, och skidåkning var högst upp på min önskelista. Jag stod på skidor för första gången i Oslo Skimore, och det var så häftigt. Att åka längdskidor genom skogen var en av resans höjdpunkter. Vad mer kan man önska sig än en helt tyst skog med fin vit snö och den renaste luften någonsin? Jag har förälskat mig i sporten och kommer absolut fortsätta åka längdskidor.”

Oslo
Oslo.
Photo: VisitOSLO

Vad tycker du om blandningen av natur och stadsliv i Oslo?
“Att ha skogen så nära stan gör Oslo till en magisk plats. Det är som en underbar, naturlig lekplats och jag avundas invånarna i Oslo.”

Hur hade din modiga #visitoslo2018-grupp tid att äta, Tor?
“Efter skridskoåkningen var vi på Fronerseterens restaurang, som ligger bredvid skridskobanan. Den kändes speciell och autentisk och jag älskade maten, från det torkade renköttet till brödet och grönsakerna. Men höjdpunkten var rømmegrøten. Det är som en gräddfilsgröt. Jag var först tveksam men upptäckte snart att det var en elegant upplevelse med lite kanel på toppen. Den var helt delikat och något jag ska försöka laga hemma.”

Hur känns det efter alla sportaktiviteter, Adriana?
”Jag gillar friluftsliv och det här var den perfekta staden att vara utomhus i så mycket som möjligt. Nästa gång jag är i Oslo kommer jag pröva ännu fler aktiviteter.”

Har du några råd till de som planerar att åka till Oslo?
”Njut av det rena subarktiska landskapet. Visa tacksamhet och uppskattning av den norska kulturen eftersom de sätter stort värde på närheten till naturen och den enkla livsstilen. Fascineras av den rena naturen.”

Tor, hur skiljer sig Oslo från andra huvudstäder?
”Lokaltrafiken är otroligt bra i Oslo. Det är lätt att ta sig runt, särskilt om man har ett Oslo Pass. Jag är helt imponerad. Och man kan ofta välja mellan tåg, spårvagn, tunnelbana och buss. Det var ett kort besök, men tack vare en fungerande lokaltrafik hann vi med mycket. Los Angeles har mycket att lära sig av Oslo.”

Med lungorna fyllda av frisk luft kom Tor, Adriana och resten av #visitoslo2018-gänget tillbaka till Radison Blu Plaza Hotel, där de sov som stockar.

 

Et innlegg delt av Tor Johansen (@torphoto)

Läs mer om äventyren i Oslo

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Läs också

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen