Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo, great food even in the winter
Oslo, great food even in the winter.
Photo: VisitOSLO

muteplay/pauseplay/pause

Daniel från Peru får en smak av Oslo

Hela #visitoslo2018-gänget fick äta och dricka det bästa den norska huvudstaden har att erbjuda. Daniel Campos Sanchéz från Peru berättar om de kulinariska höjdpunkterna.

Smaker han inte visste fanns

Vad är Oslos kulinariska styrka, Daniel?
“Oslos restaurangliv må vara ungt men det är väldigt dynamiskt och varierat. Staden håller absolut på att bli en kulinarisk destination. Och man kan definitivt hitta prisvärda middagsmöjligheter. Jag rekommenderar Le Benjamin för den som vill äta klassisk fransk mat som lagas med helt otroliga norska ingredienser. Oslo Raw serverar vegansk mat i världsklass, Territoriet vinbar har stans bästa viner, med tilltugg som ost och kallskuret. Talor & Jørgen har de bästa munkarna jag smakat, Itamae sushibar vid Kamai har utsökt japansk mat och Himkok bar var en bra avrundning. Det här är bara några ställen – det finns många andra jag inte hann med men jag har hört mycket gott om dem.”

Har norsk och peruansk mat något gemensamt?
”Det har de. Inte i smaken men i själva filosofin. Färska ingredienser tillagas på ett enkelt sätt som speglar folket och naturen. Jag skulle kalla det ’soul food’.”

Varför har Oslo lockat till sig så många kaffeentusiaster och baristor, tror du?
”Jag tror först och främst att det har tagit Oslo lite tid att hinna i kapp kaffekulturen. Jag har hört att Tim Wendelboe är en av många kaffegurus som har fört utvecklingen framåt. Norges klimat gör nog att man dricker mycket varma drycker här, och Oslos specialkaffe är särskilt gott.”

“Oslo håller absolut på att bli en kulinarisk destination.”

Är du alltid så här positiv eller är du petig ibland?
“Tja, jag försöker alltid smaka på ingredienser jag inte gillar om de har tillagats av en bra kock. Jag avskyr till exempel ostron men kocken Vladimir på Itamae började med att servera en ostronrätt och det var jättegott.”

Så det är smaken av skaldjur du kommer att minnas mest från Oslo?
“Nja, vi fick vara med om så många kulinariska upplevelser. På Frognerseteren restaurang på Holmenkollen åt vi norsk römmegröt med socker och kanel, och det var så gott. Väldigt mäktig men det spelar ingen roll. Och så var vi på små bagerier och åt färskt bröd och smör. Det kanske låter lite alldagligt men jag älskade det verkligen!”

Oslo
Oslo.
Photo: VisitOSLO

Hur skiljer sig Oslo från andra huvudstäder när man har ätit klart och ger sig ut på gatorna?
“Oslo är väldigt säkert och alla fina nya hus som byggs samt närheten till vatten och hav gör staden unik. Jag såg även social integration mellan invandrare och norrmän, och det uppskattade jag mycket. Jag varken kände av eller såg någon rasism och för mig är det ovärderligt.”

Har du några råd till de som planerar en resa till Oslo?
“Ja, släpp loss och gör inte för strikta planer. Det magiska är att upptäcka staden på egen hand, beroende på dina intressen. Och prata med folk som bor i Oslo och fråga vart de brukar gå.”

Om du vill veta mer om Daniel kan du följa honom på:
Instagram
Facebook

Läs mer om äventyren i Oslo

Ta del av våra topperbjudanden

Upptäck Norge tillsammans med några av våra partners.

Läs också

Your Recently Viewed Pages

Tillbaka till toppen